Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вихідні в Австрії - що і де можна купити?

  1. Цілодобові магазини на автозаправках
  2. Вокзали і шопінг
  3. Австрійська пошта
  4. Як я економлю на готелях до 20%?

В Австрії більшість магазинів в суботу відкриті тільки до обіду, в неділю і зовсім не працюють. Що потрібно знати, щоб не залишитися голодним або без необхідних речей у вихідні? Я поділюся з вами інформацією.

У Росії більшість магазинів працює допізна, без вихідних, деякі торговельні точки цілодобово обслуговують покупців. Нашим туристам, які звикли до такого зручного режиму, важко перебудуватися в Австрії. Там о сьомій вечора закривається більшість магазинів, не виключаючи і продовольчі маркети. После 19:00 відкриті тільки ресторани, кінотеатри та інші розважальні заклади. Якщо днем ​​ви не купили продукти на вечір, вечеряти вам доведеться в кафе.

Чому австрійська торгівля працює за таким графіком? Вся справа в турботі уряду про права трудящих. Права ці регулюються законом, і час роботи офіційно регламентовано. Кожен громадянин країни (і продавці - не виняток) повинен повноцінно відпочивати, у вихідні спілкуватися з сім'єю, виховувати дітей, ходити в гості, займатися улюбленим хобі. А необхідні покупки люди можуть зробити заздалегідь. Австрійці до цього режиму давно звикли, а от нашим туристам доводиться пристосовуватися до нового розкладу.

В Австрії більшість магазинів в суботу відкриті тільки до обіду, в неділю і зовсім не працюють

Покупки в Австрії треба планувати

Найкраще ходити по магазинам з ранку в будні дні. Багато працюють австрійці купують продукти по суботах, тому шопінг на цей день не варто планувати - в магазинах буде занадто багатолюдно. У першій половині суботнього дня в багатьох торгових центрах навіть відкриваються додаткові каси, щоб не збиралися великі черги.

Туристам, які не знали про розклад роботи магазинів, і тим, хто просто не встиг купити все необхідне на тижні, по вихідних доводиться шукати «чергові» торгові точки. Знайти їх нескладно, якщо знати, де шукати.

Цілодобові магазини на автозаправках

Магазин Billa, фото TigratoPower

Невеликі маркети, відкриті при автозаправках, торгують по вихідним. Деякі з них (далеко не всі) працюють навіть цілодобово. На заправках є навіть міні-філії мереж мегамаркетів Billa, Merkur, Spar. Ціни в них будуть вищими, ніж звичайні, але голодним туристам вибирати не доводиться. Кажуть, що саме торгівля продуктами, гігієнічним товарами та іншими дрібницями приносить основні доходи власникам автозаправок.

Вокзали і шопінг

Практично в кожному австрійському місті на вокзалі є продуктовий магазин. Це справжній порятунок для тих, хто приїхав до Австрії під вихідні або напередодні затримався на екскурсіях допізна.

На віденському вокзалі Franz-Josefs-Bahnhof є цілодобовий супермаркет Billa. Магазини цієї мережі працюють також на північному вокзалі Praterstern і в аеропорту. Торгують вони в години найбільшої активності пасажирів - з 06:00 ранку до 21:00.

На вокзалах Австрії магазини мереж Merkur відкриті з 6 до 21:00, а SPAR - з 6 до 18:00.

З іншими видами шопінгу в Відні у вихідні теж не все безнадійно. На вокзалі Wien-Mitte, а також на Центральному - Hauptbahnhof, є великі торгові центри з подовженим графіком роботи - до 21:00. Там ви знайдете звичний набір брендових бутіків, магазинів побутової хімії, господарських дрібниць, парфумерії.

Австрійська пошта

Пошта в Австрії є державною установою, однак відділення зв'язку у вихідні працюють. По суботах вони відкриті до другої години дня, у неділю - до 18:00. Ви можете відправити посилку або листівку: вам оформлять поштове відправлення у вихідний, але піде воно за адресою тільки в понеділок.

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Що потрібно знати, щоб не залишитися голодним або без необхідних речей у вихідні?
Чому австрійська торгівля працює за таким графіком?
Як я економлю на готелях до 20%?

Новости