Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віденська опера

  1. Як з'явилася Віденська опера
  2. Афіша
  3. Екскурсія у Віденську оперу
  4. У Віденську оперу з дітьми
  5. Квитки в Віденську оперу
  6. Скільки коштує квиток до віденської оперу і які місця вибрати
  7. Замовлення квитків в Staatsoper через Інтернет
  8. Купівля квитків на сайті:
  9. Якщо забули електронний квиток
  10. Дитячі квитки
  11. Як одягатися в Віденську оперу
  12. Як доїхати до Віденської опери
  13. Як я економлю на готелях?

Віденська державна опера - хранителька традицій класичного мистецтва, символ Відня музичної, найбільший оперний театр Австрії. Вистави придворної опери ставили у Відні з XVII століття.

Віденська державна опера (Wiener Staatsoper) - хранителька традицій класичного мистецтва, символ Відня музичної, найбільший оперний театр Австрії.

Як з'явилася Віденська опера

Вистави придворної опери ставили у Відні з XVII століття, вони йшли на різних сценічних майданчиках. Окрема будівля для оперного театру почали будувати в 1861 році. Над проектом працювала серпень Зіккард фон Зіккардсбург і Едвард ван дер Нюлль. Відкриття відбулося 25 травня 1869 року. Трупа Wiener Staatsoper в той день представила публіці виставу «Дон Жуан» Вольфганга Моцарта . З 1897 р керівником театру був знаменитий диригент, композитор Густав Малер .

Віденської Державної Оперою театр почали називати з 1918 року. До початку II Світової війни театр успішно працював, в його афішах значилися великі імена: Моцарт, Верді, Равель, Ріхард Штраус, Стравінський. У роки війни трупі довелося змінити сцену - будівля була зруйнована. Після відновлення (1955 г.) сезон знову відкрився на сцені Staatsoper.

Віденська державна опера - хранителька традицій класичного мистецтва, символ Відня музичної, найбільший оперний театр Австрії

Біля Опери, 1900 рік

З цієї сцени звучали голоси світових знаменитостей: Марії Каллас, Домінго, Паваротті, Конечни, Чеботарьов і Шварцкопфа, Лізи Делла Каса і інших співаків. Віденська опера бачила прославлених диригентів: Ріхарда Штрауса, Клемперера, Фуртвенглера, Кріпс, Де Сабат, фон Караяна, Мітропулоса.

Фасад будівлі театру

Афіша

Сьогодні відновилася традиція проведення Віденських балів на сцені і в залі Опери.

У рік по репертуарного плану проходить не менше 60 постановок - оперних і балетних; проходять концерти, сольні виступи. Віденська Опера має свій оркестр, власну балетну трупу. Директором театру з 2010 року призначений Домінік Мейер. У плани нового керівництва входить повернення на сцену Wiener Staatsoper опери епохи бароко, творів Моцарта.

Фасад будівлі театру

У сезоні 2017/18 відбудеться 6 оперних прем'єр: «Гравець» Сергія Прокоф'єва, «Лулу» Альбана Берга, «Аріодант» Георга Фрідріха Генделя, «Смерть Дантона» Готфріда фон Ейнема, «Самсон і Даліла» Каміля Сен-Санса Самсон і Даліла ( головні партії виконають Еліна Гаранча і Роберто Аланья), «Вільний стрілець» Карла Марії фон Вебер з Адріаном Ерёдом і Каміллою Найлунд.

Репертуар на 2017/2018 роки знайдете тут .

Репертуар на 2017/2018 роки знайдете   тут

Фойє, звідси починається театр, фото YC Hsieh

Екскурсія у Віденську оперу

Щодня проводяться оглядові 40-хвилинні екскурсії по театру - публіку запрошують оглянути театральну будівлю, пройти за куліси. Будівля Віденської Опери є архітектурною пам'яткою - його зовнішній вигляд чудовий, а інтер'єри відрізняються продуманою і багатою обробкою.

В який час і на якій мові в потрібний день пройде екскурсія, дивіться тут і приходьте до театру: кут Opernring / Operngasse.

Російською зазвичай проводять в 14:00.

Російською зазвичай проводять в 14:00

Це ви побачите під час екскурсії, фото arjunalistened і YC Hsieh Це ви побачите під час екскурсії, фото arjunalistened і YC Hsieh   Побуваєте на сцені, прослідкуйте за установкою декорацій, фото Hugo Miguel Carriço Побуваєте на сцені, прослідкуйте за установкою декорацій, фото Hugo Miguel Carriço

У Віденську оперу з дітьми

Театр реалізує кілька програм залучення дітей до класичного мистецтва. Спеціально для школярів тут влаштовують екскурсії, танцювальні майстер-класи, вистави дитячої опери - Schulvorstellungen. Віденська державна опера запрошує обдарованих хлопців в хоровий колектив і балетну академію. Для малюків різного віку і для шкільних груп проводяться спеціальні вистави, дитячі оперні спектаклі, які проходять як в Дитячій опері, розташованої на даху під тентом, так і на головній сцені. Вистави для дітлахів відрізняються від «дорослих» лише тим, що тривають не більше години і адаптовані для дітей.

Вистави для дітлахів відрізняються від «дорослих» лише тим, що тривають не більше години і адаптовані для дітей

Парадні сходи, фото Michele Belfanti

Квитки в Віденську оперу

Вистави Віденської опери (Staatsoper) доступні сьогодні кожному захоплено театрали і просто зацікавленому туристу, дорослим і дітям. Однак квитки в цей театр краще замовляти заздалегідь. Відкриваються продажу квитків на будь-яку виставу за два місяці. Всі бажаючі відвідати вистави завчасно заносяться в лист очікування.

Всі бажаючі відвідати вистави завчасно заносяться в лист очікування

схема залу

Скільки коштує квиток до віденської оперу і які місця вибрати

Ціна квитків на сидячі місця становить 10-240 €. Недорогі місця розташовані на верхніх галереях, або в ложах третього ряду. Майбутнім глядачам варто знати - найбільш дешеві «сидячі» місця дадуть вам можливість слухати співаків, але огляд там настільки обмежений, що ви практично нічого не побачите.

Можна відвідати вистави Staatsoper недорого, і при цьому все бачити і чути, якщо купити «вхідні» квитки. «Стоячі» місця дійсно дуже дешеві - всього 2-4 €. Такі квитки продаються в будівлі Штаатсопер, в касах з боку вулиці Operngasse. Кількість вхідних місць обмежена, продажі починаються за півтори години, перед початком вистав. Черга краще зайняти годин за шість до того, як почнеться продаж.

Глядацька зала, фото luisephoto

Прямо з дому можна зробити онлайн-заявку на сайті театру (для оплати вам будуть потрібні дані банківської картки). Тут ми дамо покрокову інструкцію користування цим сервісом.

Ціни на конкретні місця дивіться тут .

Замовлення квитків в Staatsoper через Інтернет

Бронювання квитків на театральний сезон наступного року починається ще в березні. Бажаючі відвідати вистави заносяться в лист очікування. За два місяці перед кожним поданням право на покупку першими отримають ті заявники, які були раніше зареєстровані в цьому листі.

Купівля квитків на сайті:

  1. Увійшовши на сайт, виберіть мову (за замовчуванням визначається англійська). Якщо ця покупка - перша, і Ваші дані ще не були внесені в базу - зареєструйтеся.
  2. Щоб розібратися, який вид квитків (паперовий або електронний) знадобиться вам, уважно читайте порядок дій, викладений нижче.
  3. Обов'язково потрібно мати електронну адресу, а також дані кредитної (платіжної) карти - з неї буде проведений платіж.

Як підібрати квиток на сайті:

  1. Виберіть у запропонованій таблиці бажані місяць і рік, перегляньте дати і назви уявлень. Вибравши спектакль, справьтесь про наявність квитків, про ціни, оголошених на них. У відповідній рядку натисніть Purchase tickets (англ.), Karten kaufen (нім.). Якщо програма запропонує встановити Java-plugin - скачайте плагін, тоді ви побачите схему вибору місць в залі. Потім доведеться повернутися на попередню сторінку.
  2. На схемі потрібно вибрати вільні місця (в випадаючому списку, зверху). Підбираєте варіанти по ціновій категорії (ціни варіюються за рівнем вистав і беруть участь в них виконавців), по розташуванню в залі (партер, балкон, ложі). Нижче буде список, що випадає вибору за віком (Normalpreiskarte - дорослий квиток; Kinderkarte Ballett - дитячий).
  3. Після того, як вами будуть вказані всі критерії, знаходите вільні місця. Якщо все в цих пропозиціях вас влаштовує, клікаєте по вказаного місця - поруч з'явиться галочка. Якщо ви натиснете на маленьку схему праворуч, ви зможете детально розглянути розташування глядацьких місць.
  4. Коли все місця вами будуть обрані, натисніть Continue (кнопка праворуч нагорі). Ви побачите свою «кошик». Ще раз - Continue. З'являться поля для логіна і пароля, і потрібно буде пройти реєстрацію. Введіть своє ім'я користувача, пароль, запам'ятайте їх (краще записати). Клікайте «No, I'm new customer». З'явиться форма реєстрації.
  5. Коли всі поля із зірочкою, будуть заповнені, клікайте Continue. З'явиться нова форма, з усіма даними користувача - знову натискаєте Continue. Далі буде форма для введення платіжних даних. Заповнюєте дані карти, відзначаєте галочкою «I accept», і знову - Continue.
  6. Якщо платіж був проведений успішно, ви побачите нову сторінку, з повідомленням про це. Далі на Ваш ящик (ви вказуєте його під час реєстрації) прийде аналог квитка, де будуть проставлені дата, точний час, глядацькі місця. Якщо при замовленні ви відзначили опцію home @ print, лист для роздруківки квитків на ваш ящик прийде не відразу, а тільки тижнів за два до вистави.
  7. Електронний квиток, який ви отримаєте, роздрукуйте, візьміть з собою.

Як роздрукований квиток поміняти на звичайний

Коли ви прийдете до театру в призначений день, біля каси продажу вхідних квитків побачите ще одну касу. Саме там роздруківку змінюють на стандартний паперовий квиток. На спектакль можна потрапити за стандартним квитком і по роздрукованим аналогу, але в останньому випадку аналог повинен мати штрих-код. Квиток зі штрих-кодом дає вам право пройти в зал без обміну в касі, без посвідчення особи (його білетера не перевіряють).

Якщо штрих-код відсутній, «домашній» квиток потрібно обмінювати. Операція проводиться в театральній касі з боку вулиці Operngasse. Забирати квитки може будь-яка людина, але йому потрібно пред'явити роздруковане підтвердження, що свідчить про те, що платіж пройшов і квитки викуплені. При обміні потрібно буде розписатися, а паспорт не знадобиться.

Якщо за цей час ви змінили банківську карту, а платіж пройшов з іншого кредитки, і квиток ви не розпечатували будинку, досить надрукувати з сайту підтвердження, що місця були оплачені. По ньому вам видадуть стандартні квитки.

Якщо забули електронний квиток

Припустимо, ви приїхали в день вистави в театр, але забули бронь. Чи не турбуйтеся - в касі можна просто назвати прізвище, квиток видадуть. Можна забрати свої квитки і раніше, не чекаючи дня подання - тоді доведеться звертатися в іншу касу. Вона працює в фойє, відкривається за годину до початку вечірніх вистав.

Дитячі квитки

Квиток, придбаний для дитини, разом з «дорослими» при обміні видається, щоб виключити зловживання. Маленьким глядачам дають тимчасові квитки. Їх обов'язково (!) Змінюють в тій же вечірній касі, прямо перед спектаклем. Пред'являти при цьому потрібно самої дитини.

Як одягатися в Віденську оперу

Трохи про театральну «формі одягу». Дрес-коду на звичайних рекомендацій не буває. Звичайно, не можна бути в Оперу в полегшеному «пляжному» гардеробі. Почуття міри повинно бути при вас завжди. Нормальна, повсякденна, комфортний одяг цілком підходить для відвідування оперного театру. Жінки часто надягають в Оперу нарядні сукні (вечірній туалет і прикраси зовсім не обов'язкові). Вибирайте зручний одяг, щоб ніщо не заважало вашому сприйняттю мистецтва.

У театрі є гардероб - там приймають верхній одяг, можна здати вуличне взуття. У театральних ложах влаштовані невеликі передпокої - верхній одяг можна залишити і там.

Як і в будь-якому театрі, в Штаатсопер працює буфет, де можна взяти закуски, випити шампанського.

Глядачам потрібно бути пунктуальними - вхід припиняється з третім дзвінком. Пам'ятайте, що спізнилися на уявлення Staatsoper не допускаються!

Як доїхати до Віденської опери

Щоб дістатися до Віденської державної опери, потрібно скористатися метро: їхати лініями U1, U2, U4 до станції Karlsplatz і за вказівниками вийти до театру. Також можна доїхати автобусом 59А або трамваєм 1, 2, D, 62, 65 (зупинка Oper (Opernring)).

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях?

Новости