Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в січні, відпочинок і погода у Відні (Австрія)

  1. Відпочинок в Відні в січні - в чому причина його популярності?
  2. Погода у Відні в січні
  3. Температура повітря
  4. Температура повітря у Відні в січні
  5. Кількість опадів
  6. Сонячні, хмарні і похмурі дні
  7. Екскурсійний відпочинок
  8. Кращі екскурсії - дітям!
  9. Свята, події та фестивалі
  10. Шопінг у Відні в січні
  11. Ціни на відпочинок
  12. Поїздка до Відня в січні з дітьми

Її називають музичною столицею Європи ... Їй присвячують поетичні рядки, немов неприступною красуні, що кружляє голови кавалерам в нестримному вирі балів. Відень - ім'я, відоме кожному, і в той же час, один з найбільш таємничих міст на землі. Місто-казка, що дбайливо зберігає в своїх стінах звуки старовинного вальсу ...

Місто-казка, що дбайливо зберігає в своїх стінах звуки старовинного вальсу

Відпочинок в Відні в січні - в чому причина його популярності?

Як би не була приваблива красуня Відень в теплу пору року, взимку її казкове зачарування множиться у сто крат - настільки чарівно виглядають засипані снігом даху, навідні на думки про пряникових будиночках, і так заманливо золотять сніг м'які вечірні вогні.

Відгуки про відпочинок у Відні в січні також підтверджують, що зимова пора тут - чарівний час для відпочинку. Поїздка до Відня в січні має масу переваг, заради яких варто хоча б раз відвідати її в цю пору року:

  • надзвичайна краса міського пейзажу і можливість зробити виняткові фото на пам'ять;
  • відсутність величезної кількості туристів, характерного для грудня;
  • відчутний спад цін в порівнянні з передріздвяним періодом;
  • можливість станцювати віденський вальс на цьому балу, так як сезон балів, що почався ще в листопаді, в середині зими буде в самому розпалі.

З неприємних сюрпризів, які може піднести Відень в січні - несподівані зміни в погоді. Хоча січень і є найхолоднішим місяцем в році (що теж слід враховувати, збираючись в подорож), часом місто спантеличує жителів і гостей несподіваним мокрим снігом і навіть зимовим дощем.

Тому парасольку в розпал зими повинен зайняти у вашому багажі місце не менше почесне, ніж шарф, рукавички і шапка, без яких тут ніяк не обійтися.

Погода у Відні в січні

Віденська погода в січні-лютому відрізняється непостійністю. Тут нерідкі опади у вигляді мокрого снігу, а іноді випадають і відверто дощові дні. Погода на початку січня більше нагадує грудневі дні - температура здебільшого наближена до нуля або невеликого плюса.

Відчуття прохолоди у Відні може посилюватися через підвищеної вологості повітря. Навіть якщо показники термометра позитивні, збираючись на прогулянку, слід вдягнутися тепліше, не розраховуючи на м'якість клімату.

Температура у Відні в середині січня може значно знизитися, досягаючи показників від -3 ° С до -8 ° С і нижче, хоча таке трапляється нечасто. Погода у Відні в кінці січня зазвичай стає м'якше, і середня температура повітря знову піднімається, прирівнюючи до показників від -1 до -3 ° С.

Температура повітря

Помірно-континентальний клімат східної частини Австрії робить віденську зиму м'якою і вологою, тим не менш, цей місяць вважається найхолоднішим в році. Навряд чи в січні Відень порадує вас сонячними днями, але святкова атмосфера і різноманіття екскурсійної програми з лишком компенсують цей недолік.

Температура повітря у Відні в січні

Мінливість віденської погоди відбивається і на температурному режимі протягом місяця. Температура повітря в січні може коливатися від - 9 ° С до + 20 ° С і вище. Середня температура в Відні в січні днем ​​становить 1,9 градусів нижче нуля, а середня нічна температура наближена до -1,4 ° С.

Кількість опадів

Січня перебуває на шостому місці серед інших місяців за кількістю опадів і лідирує за цим показником серед зимових місяців. Середня кількість опадів в січні в Відні становить 33 мм. Під час плюсових температур треба бути готовими до дощу.

Сонячні, хмарні і похмурі дні

Кількість дощових днів в січні з року в рік варіюється від 2 до 8 протягом місяця. Сонячні дні складають близько 26% всіх січневих днів, а якщо бути точним, - 7-8. В інші дні у Відні протягом січня панує хмарна погода.

Екскурсійний відпочинок

Пам'ятки Відня, доступні в зимовий час, набагато більш численні, ніж це може здатися на перший погляд. Незважаючи на те, що прогулянки по розкішним садам і доведеться відкласти до весни, відпочинок в столиці Австрії в цьому місяці обіцяє бути красивим і різноманітним.

Ось далеко не повний перелік місць, де можна з користю і задоволенням провести зимовий деньок в цьому старовинному місті

  • Віденська опера;
  • Музей годин;
  • Музей шнапсу;
  • Музей кави.

Якщо ви - любитель гострих відчуттів зі сталевими нервами, для вас розкриті гостинні обійми наступних музеїв:

  • Похоронних засобів;
  • криміналістики;
  • Електричних поразок;
  • Йозефінум (Josephinum) - музею історії медицини (незважаючи на прозаїчну назву, його моторошні експонати здатні навести тремтіння на громадян, далеких від медицини);
  • Вежі божевільних - Федерального музею патологоанатомії.

Кращі екскурсії - дітям!

Середина січня - не найкращий час для довгих прогулянок вулицями міста. Але Відень, така приваблива під легким покровом січневого снігу, варто того, щоб витратити день-другий на знайомство з її визначними пам'ятками. А відпочити від походу по засніжених вулицях можна ... на фабриці. Так-так, ви не помилилися - на околиці міста вас чекає справжній рай для ласунів!

Шоколадна фабрика Хайндл . Тут дорослі і маленькі відвідувачі можуть ознайомитися з історією шоколаду і на власні очі побачити, як відбувається диво перетворення какао-зерен в дивовижне ласощі. Також кожен бажаючий може продегустувати продукцію фабрики і отримати пам'ятний подарунок.

Музей цирку і клоунади. Цей приголомшливий мікс з музею і діючого цирку-шапіто неодмінно призведе дітвору в неймовірний захват. Подумайте самі, як зраділи б ви, коли б випало вам в дитинстві потрапити в музей, де замість курних експонатів і строгих тітоньок гостей зустрічають справжні артисти!

Вони розкриють хлопцям секрети арени і навіть запропонують взяти участь в цирковій виставі.

Вони розкриють хлопцям секрети арени і навіть запропонують взяти участь в цирковій виставі

Атракціон TIME TRAVEL . Хто з хлопчаків і дівчат не мріє про подорож у часі? Побачити на власні очі події, які відбулися сотні років назад, особисто познайомитися з представниками прізвища Габсбургів і потиснути руку Зигмунда Фрейда - все це стає можливим завдяки приголомшливому атракціону TIME TRAVEL.

Звичайно ж, всі герої і події, які очікують вас - всього лише результат праці багатьох людей, майстерно створили приголомшливі спецефекти. Але можете бути впевнені, що жоден урок історії не дасть хлопцям таких яскравих вражень і знань, як, скажімо, самочинне участь в історичній битві, про яку написано в тисячі і одному підручнику.

А тому покваптеся - стрілки годинника не стоять на місці, і хто знає, в який бік вони зрушаться завтра?

Свята, події та фестивалі

Зима в Відні - пора особливих урочистостей і казкового чаклунства. Череда балів, що почалася з Віденського балу Червоного хреста в листопаді, в середині зими переживає свій пік, і всі заходи, що проводяться тут крім танцювальних вечорів, неодмінно присвячені музиці.

Бали у Відні тривають до початку посту перед Великоднем, і їх кількість за рік досягає 300. Трапляється, що в місті в один день встигають отшуметь одночасно 2 або 3 балу.

Говорячи справедливо, більшість віденських балів являють собою своєрідні корпоративні вечори, де представники певної професії веселяться від душі, доставляючи радість гостям.

Традиція прийшла з глибини століть, коли все бали спочатку ділилися на придворні і громадські. Кожна професія хоча б раз на рік удостоювалася проведення балу імені себе. Були бали для сажотрусів, мулярів, кухарів і навіть прачок, особливо популярні серед чоловіків-аристократів завдяки досить-таки відвертим вбранням прекрасних дам.

Були бали для сажотрусів, мулярів, кухарів і навіть прачок, особливо популярні серед чоловіків-аристократів завдяки досить-таки відвертим вбранням прекрасних дам

У розкладі сучасних віденських балів ви знайдете Бал армійських офіцерів, Бал Віденського університету економіки, Бал лікарів, Бал інженерів, фармацевтів, художників і навіть Бал хору віденських хлопчиків. При бажанні, можна вибрати час для відпочинку так, щоб потрапити саме на той бал, який припаде до душі.

Можна сміливо сказати, що свята у Відні в січні починаються ще до початку самого січня: першим балом цього місяця є Новорічний бал, який, зрозуміло, відкривається 31 грудня.

Новорічний бал у палаці Хофбург . Цей бал, що проводиться в дивовижному по своїй красі і багатству палаці, має й інші назви: Великий бал і Сльвестр-бал, на честь святого Сильвестра, чий день випадає на 31 грудня.

Офіційно вважається, що саме він відкриває сезон балів, хоча перші бали відшуміли тут ще в листопаді. Потрапити на бал нескладно, але досить дорого - треба просто опинитися в палаці в день відкриття у відповідному вбранні і з сумою, достатньою для оплати вхідного квитка.

А опинившись за заповітної дверима, ви можете забути з якої епохи ви прийшли в цей казковий світ: гостей чекають частування, напої і, власне, сам бал.

Подібно казковим королям і принцесам, в просторих залах палацу вам запропонують всю ніч безперервно танцювати вальс, полонез, і навіть танго або рок-н-рол! Адже на цьому казковому балу можливо все без винятків.

І хоча тут передбачені квитки декількох категорій, із залу в зал можна безперешкодно проходити незалежно від того, який квиток ви придбали. З усіх віденських балів цей захід на початку січня є одним з наймасштабніших і демократичних, тому на ньому завжди присутня безліч іноземних гостей.

Мисливський бал. Ще один примітний бал, який користується неодмінним успіхом у публіки, називається Балом Зеленого Хреста. Його особливість полягає в тому, що учасники заходу одягнені виключно в традиційні для австрійського народу одягу: оксамитові або шовкові сукні з широкими спідницями і альпійські жакети для чоловіків.

Цей бал, що проводиться в кінці січня, варто відвідати вже хоча б заради того, щоб ближче познайомитися з традиціями народу, який створив цей прекрасний місто.

Якщо ви рішуче налаштовані потрапити на бал, заздалегідь придбайте відповідний наряд і візьміть кілька уроків танців у одній з танцювальних шкіл. Пам'ятайте, що дрес-коди балів відрізняються один від одного!

Бал квітів. Зазвичай цей бал проводиться в будівлі ратуші. Всі зали на одну ніч, немов за помахом чарівної палички, перетворюються у величезні ожилі квітники, де пишність нарядів змагається з розкішшю пахучих букетів, які в кінці свята перейдуть в якості подарунків в руки прекрасних дам.

Незважаючи на те, що бал - захід для дорослих, хлопцям старшого шкільного віку буде цікаво взяти в ньому участь. Тому, якщо ви їдете до Відня з сином або дочкою-підлітком, можете не сумніватися - ці канікули стануть для них незабутніми!

Фестиваль давньої музики Resonanzen. Культурне життя Відня в січні не обмежується нескінченною низкою балів. Щорічний фестиваль збирає шанувальників музики в стилі бароко і епохи Середньовіччя в кінці січня.

У святі, мета якого - підкреслити актуальність старовинної музики в сучасному світі, беруть участь ансамблі та виконавці з різних куточків землі. Фестиваль проводиться у другій половині січня у Віденському Концертхаус (Wiener Konzerthaus) і триває в середньому від 8 до 10 днів.

Шопінг у Відні в січні

Зимові розпродажі в Відні стартують в грудні, їх початок приурочено до підготовки міста до святкування Різдва, а далі йде затишшя довжиною в пару тижнів. Однак поїздка в австрійську столицю в січні також обіцяє багато приємних сюрпризів: нова хвиля знижок починається з другої половини місяця і триває до кінця зими.

В цей час виставляються на продаж зимові товари, щоб до березня поступитися місцем на вітринах весняно-літнім колекціям. Тут можна купити одяг та взуття зі знижками до 50%, хоча загальноприйнятих правил розпродажів не існує.

Розмір знижок встановлюється кожної окремо взятої торговельною мережею самостійно, і, якщо поставити собі за мету, тут в будь-який час року можна зробити дуже вигідну покупку.

Ціни на відпочинок

Вартість авіаперельотів в січні незначно підвищується - тепер квитки, як правило, на 5% дорожче, ніж в попередньому місяці. А ось ціни на проживання в віденських готелях знижуються до 50%, що цілком зрозуміло: різдвяне пожвавлення, що охоплює місто в грудні, пішло на спад, і кількість туристів значно поменшало, що не могло не вплинути на ціни у Відні в січні.

Однак, якщо у ваші плани входить відвідування одного зі знаменитих Віденських балів, будьте готові неабияк витратитися. Крім нарядів і прикрас, вам знадобиться оплатити квиток учасника, ціна на який може варіюватися від 100 до десятків тисяч євро залежно від категорії.

Поїздка до Відня в січні з дітьми

Січневий відпочинок у Відні, безсумнівно, припаде до смаку юним туристам від малого до великого. Гостинне місто може запропонувати хлопцям масу розваг в будь-який час року, а м'який клімат підходить навіть для подорожей з малюками.

Однак цей місяць все ж залишається найхолоднішим в році, тому дітлахам до трьох Років поїздка в січні може здатися стомлюючої через відсутність повноцінних прогулянок на свіжому повітрі.

Слід також зазначити, що перша половина січня - час новорічних канікул в школах і інших навчальних закладах, і місто в ці дні затоплений студентами та школярами. Тому зимову поїздку з малюками дошкільного віку краще все ж здійснювати в кінці місяця або перенести її на лютий.

Що ж стосується школярів - важко уявити більш запам'ятовуються і захоплюючі зимові канікули, ніж поїздка до Відня в січні.

Ну а Кідпассаж бажає вам приємної і легкої підготовки і насиченого зимового відпочинку в цьому дивовижному місті.

Відпочинок в Відні в січні - в чому причина його популярності?
Відпочинок в Відні в січні - в чому причина його популярності?
Хто з хлопчаків і дівчат не мріє про подорож у часі?
А тому покваптеся - стрілки годинника не стоять на місці, і хто знає, в який бік вони зрушаться завтра?

Новости