Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень самостійно листопада

Загальна інформація

Як доїхати з аеропорту в готель

Швидким поїздом S7 до станції Wien Mitte (відправлення кожні 30 хвилин), потім на метро U3 до вул. Stephansplatz.На автобусі, що обслуговує аеропорт, який ходить кожні 20 хвилин, до пл. Schwedenplatz, потім на метро U1 до вул. Stephansplatz. Муніципальним поїздом від аеропорту до міста, який ходить кожні 30 хвилин, до станції Wien Mitte, потім на метро U3 до вулиці Stephansplatz.На метро U3 необхідно їхати в напрямку Simmering і вийти на станції Stephansplatz. У метро скористайтеся виходом з написом «Graben», потім скрутіть наліво на вул. Dorotheergasse. Graben Hotel знаходиться в декількох метрах по лівій стороне.Продолжітельность поїздки від початку до кінця - 25 хвилин, потяги курсують з 30-хвилинним інтервалом з 4.30 до 24.17.
Вартість квитка на одну поїздку - 4 € (в касах попереднього продажу або в автоматі), тобто треба мати два квитки по 2 € (їх обов'язково треба прокомпостувати). Цей квиток включає і поїздку на метро

транспорт

Метро і трамваї. Квитки продаються в автоматах в підземних переходах. Там є російський переклад. При вході в метро висять сині ящики, квиток треба прокомпосіровать.В трамваї теж є компостер.

  1. Готель Graben Hotel. Демократичні ціни. Привітний персонал. Ідеальне месторасположеніе- в «серце Відня». Смачний сніданок: гарячий омлет, овочі, сири, ковбаси, фрукти, йогурти, випічка, соки.
  2. шопінг:

Маріахільферштрассе - на цій вулиці розташовані більш демократичні магазини, універмаг «Гернгросс-» (7, Mariahilfer Strabe, 38-48), найбільший взуттєвий магазин в Європі «Humanic», а так само торгові точки популярних європейських марок H & M, C & A, Peek і т . д. Взагалі ж магазини на Маріахільферштрассе стоять щільними рядами по всій її довжині. Потрапити на цю вулицю можна з Рінгштрассе з одного боку або з Західного вокзалу і від Технічного музею - з іншого, доїхавши на метро (лінії U2, U3, U6). Для покупок найцікавішою є частина між Westbahnhof (Вестбанхоф) і Ringstrasse (Рингом). Найбільше мені сподобався магазин взуття DELKA.

Тиждень в Австрії

День перший

Перший маршрут підходить для всіх - це просто прогулянка на трамваї №1, який якраз проїжджає навколо історичного округу. Займає близько півгодини. Рекомендую всім перед початком огляду міста, щоб зорієнтуватися і влитися в атмосферу Відня. Сісти на нього можна біля театру Опери .. Я б не радила навіть виходити, можна просто покататися туди і сюди. Всі пам'ятки навколо історичного центру на правій частині карти ми все одно включимо в пішу прогулянку, по лівій стороні на мою думку будівлі не є настільки цікавими, щоб пішки оглядати їх. Так що не витрачайте час. Виняток - будинок Хундертвассера. Обов'язково потрібно вийти і обійти його. Там же на зупинці біля будинку Хундертвассера можна повернутися назад цим же першим трамваєм до зупинки Parlament Wien (Віденський Парламент) і відразу ж почати пішу прогулянку вглиб історичного ядра міста:

Виходимо на зупинці Burggarten, входимо в парк і бачимо саме жваве місце правіше від головного входу. Це і є пам'ятник Моцарту. Можемо сфотографуватися, полежати на травички, послухавши класичну музику у виконанні вуличних музикантів і рухатися у напрямку до Хофбургу (лівіше від головного входу в парк, якщо ми стоїмо обличчям до воріт).

Будинок метеликів (Schmetterlinghaus) - по шляху в Хофбург ви зустрінете цей унікальний музей. Знову ж при бажанні і наявності вільного часу відвідати варто

Хельденплац, Площа героїв (Heldenplatz) - це величезна площа перед входом в старий замок Хофбург. Саме тут з балкона нового замка Гітлер 15 березня 1938 проголосив аншлюс Третього Рейху і Австрії. Це місце дуже велично і гідно відвідування. Все тут дихає енергетикою самого фюрера.

Палац Хофбург (Hofburg) - це величезний найдавніший комплекс, де все дихає історією і величчю Габсбургів і імператорів Відня. Сам замок був побудований ще в 2 столітті нашої ери, є незмінною резиденцією імператорського палацу. Включає в себе цілий комплекс будівель. В даний час для відвідування відкриті імператорські апартаменти, іспанська школа верхової їзди (Apanische Reitschule), скарбниця (Schatzkammer), каплиця імператорського палацу (Burgkapelle), національна бібліотека (Nathionalbibliothek). Якщо ви у Відні на 3 дні і більше і є бажання подивитися на все це благоліпність, то я б рекомендувала відвідати імператорські апартаменти і скарбницю, а також заглянути в іспанські стайні, де з 15 століття танцюють білі конячки. Видовище - приголомшливе. Ми на жаль, бачили цю виставу тільки на екрані будівлі, що транслює конячок. Нам дуже сподобалось. Що стосується скарбниці, то обов'язково подивіться на колекцію срібла красуні-імператриці Сісі, вона ж Єлизавета Баварська.

Переходимо арку Швейцарської площі Хофбурга у напрямку до центру і повертаємо направо. По дорозі важливо не пропустити знамениту церкву Св.Августина, де зберігаються серця Габсбургів. Вхід до церкви - через сусідню площу Йозефплац. Так що доходимо до будівлі церкви і за вказівниками трохи повертаємося до входу на площу. Сама церква дуже проста, але нам важливий склеп всередині, де о жах, зберігаються серця 54 Габсбургів.

Продовжуємо йти по вулиці від Хофбурга у напрямку до Державної Опері. По дорозі бачимо знамените кафе «Моцарт», де подається знаменитий торт Захер. Підкріпившись солодким тортиком і посидівши за чашечкою віденської кави в «Моцарта», можемо оглянути знамениту галерею Альбертіна, яка знаходиться прямо навпроти кафе. Тут виставлені світові класики живопису: Леонардо да Вінчі, Мікеланжело, Рафаель, Рубенс, Рембрандт, Дюрер і ін. Знову ж при наявності часу і в погану погоду цей найбільший і знаменитий музей Відня варто відвідати.

Продовжуємо рухатися прямо по Tegetthoffstraße, поки не побачимо усипальницю дому Габсбургів (Kaisergruft). Її ще називають склеп Капуцинів, так як вона розташована в церкві Капуцинів. Навіть квитки продають монахи цього ордера. Не пошкодуйте 5 євро за вхід, щоб відчути всю міць і силу сімейства Габсбургів.

День другий

Доїжджаємо трамваєм до зупинки Belvedere. Як знайти цю зупинку, читайте тут . Перед вами - незвичайної краси замок в стилі бароко. І фотографуємося, фотографуємося і ще раз фотографуємося. Бельведер або замок з видами, що відбивається в ставку, самшитові дерева, приголомшливі скульптури - вранці навколо замку практично немає туристів. Тому це відмінний час для романтичний фотосесій. Тут також є своя галерея.

Від Бельведера доїжджаємо на трамваї до Опери і йдемо по Кертнерштрассе прямо на Штефансплатц (Stephansplatz) - серце Відня. Повз проходимо величезна кількість бутиків, магазинчиків і торгових центрів. Милуємося на приголомшливо красиву різнобарвну дах собору Св.Штефана або Степана (Stephansdom). Заходимо всередину, собор приголомшливий! Він древній і незвичайно самобутній. Якщо вам пощастить, то ви можете потрапити на екскурсію в катакомби під цим собором, де зберігаються жахливі відкриті склепи і археологічні розкопки храму ..

Від фронтальної частини собору ви побачите в вуличному просвіті ще один незвичайний собор - Церква св. Петра (Peterskirche). Мамі він сподобався навіть більше, ніж Штефан. У церкві кожен день о 15.00, 19.00 проходять живі безкоштовні концерти органної музики. Це церква знаходиться в 5 хвилинах ходьби від готелю.

Повертаємося на Штефансплатц і обігнувши собор ззаду входимо в арку і відразу направо. Там ви вже бачите туристів - це будинок Моцарта, єдина збережена до наших днів віденська квартира композитора.

Повертаємося на Rotenturmstrasse і шукаємо вулицю Heuermarkt, яка буде знаходиться зліва від вас. Звертаємо, і трохи пройшовши вперед, праворуч побачимо музичні години Анкерур (Ankeruhr).

день третій

Поїздка в Баден

Поїздка в Баден

На трамваї від Опери (біло-блакитний трамвай з табличкою BADEN) до Josefsplatz Baden. Час в дорозі - 1,5 години. Квитки в кіоску на зупинці трамвая.

Приїхавши в Баден йдемо по пішохідних вуличках центру, потім повернемо в Курортний парк, там піднімемося до альтанки "Храм Бетховена"), спустимося вниз, повернемо направо в Добльхофпарк, відвідаємо розарій .Вернувшісь я майже до трамвайної зупинки і підемо в Рёмертерме (3 години) . Це терми. У них можна відпочити і поплавати, пообідати.

Між Баденом і Віднем Південний торговий центр. На зворотному шляху можна заїхати туди і закінчити день шопінгом. Але мені центр не сподобався. Величезний.

Краще, приїхавши в центр, повечеряти в рибному ресторані.

День четвертий. Палац Шенбрунн.

проїзд:
Метро лінія U4, станції Schonbrunn, Hietzing
Трамвай 10, 58, 60
Автобус 15А, 51А, 56В, 58В, 156В

Години роботи палацу Шенбрунн: щодня,
8.30 - 18.00 (липень, серпень)
8.30 - 17.00 (квітень, травень, червень, вересень, жовтень)
8.30 - 16.30 (листопад - березень)

Вартість квитка:
Grand Tour: дорослі - 12.90

Цей незвичайний замок просто необхідно подивитися. Шенбрунн - це незмінна резиденція австрійських імператорів. Це цілий комплекс будівель, парків і фонтанів на величезній території. У завсімості від вашого часу і бажання можна відвідати сам замок і подивитися, як жили імператори. а можна просто погуляти по самому парку. Це як Архангельське в Підмосков'ї, тільки набагато крутіше. У парку при палаці є лабіринт, зоопарк, ботанічний сад, нескінченні сади і фонтани, свій бельведер. На території парку ходить паровозик. Він доставить вас в зоопарк, якщо ви з дітьми. Не можу нічого сказати про Віденський зоопарк, але напевно він так само гарний, як і сам замок. Так як у нас було дуже обмежений час, ми просто погуляли по парку, не заходячи в сам палац. Вхід в парк безкоштовний, і ми отримали від цього величезне задоволення. У лабіринт навіть не пішли, тому що сам парк - це суцільні лабіринти. Лабіринт, до речі, плантний.

По зоопарку паровозик курсує між Імператорським кафе для сніданку, будинком слонів і тірольським парком кожен 45 хв. Вартість проїзду 2 євро для дорослих і 1 євро для дітей.

Години роботи зоопарку у Відні (щодня):

Листопад - січень із 9-00 до 16-30
Лютий із 9-30 до 17-00
Березень з 9-30 до 17-30
Квітень - вересень з 9-30 до 18-30
Жовтень з 9-30 до 16-30

Пальмовий павільйон Palmenhaus. Ще шукайте як Пальмовий будинок в Шенбрунні.

Павільйон, у якому живуть карети, теж думаю буде цікавий і дорослим і дітям.

День п'ятий. Зальцбург

Найпростіший і дешевий спосіб дістатися до Зальцбурга з Відня - це потяг. Відправлення здійснюється щоденно з Західного ж / д вокзалу (Westbahnhof Wien). Перший поїзд відбуває о 8:36, останній о 17:56. На дорогу піде приблизно 2 год 20 м. Щогодини їздить по 2-3 поїзда. До вокзалу Westbahnhof Wien ходить метро до станції Westbahnhof - лінії U6 і U3, і трамваї - 6, 18.Спеціальний поїзд Вестбан локального ж / д перевізника WESTbahn Management GmbH - це найдешевший спосіб дістатися з Відня в Зальцбург: квиток в один бік коштує 25 євро на людину, продається Час в дорозі - 2 год 32 м. Перший поїзд з Відня йде кожен день о 6:40, а останній з Зальцбурга до Відня о 17:47.

Хоч шлях і не близький, але поїздка коштує того.

Похмурі сірі оплоти середньовічного замку Хоензальцбург на горі Фестунгберг. Якщо підніматися від річки і колоритного моста Staatsbrucke, вулиця виведе через склепінні проходи ратуші (XV ст.) На Getreidegasse - саму жваву стару вулицю Зальцбурга, Judengasse - східне продовження Getreidegasse - виводить до Mozartplatz з бронзовою статуєю (1842 р) композитора і сіркою вежею Резиденц-Нойгебауде (Нова резиденція, 1602 г.), відомої своїми музичним годинником глокеншпіль (початок XVIII ст.), передзвони 35 дзвонів яких збирають натовпи туристів в 7.00, 11.00 і 18.00. Бруковані провулки, що йдуть від Mozartplatz на схід, виведуть до вулиці-тунелю Pfeifergasseis з невеликим музеєм Парацельса Академічну галерею (з понеділка по п'ятницю - з 11.00 до 18.00, по суботах - з 11.00 до 13.00; вхід вільний) з колекцією сучасного мистецтва на першому поверсі резиденції. Південніше знаходиться площа Domplatz з побудованим на місці римського форуму Зальцбургским собором (Domkirche St Rupert, 1614-1628 рр.), В катакомбах якого поховані прелати міста. Трохи правіше розкинувся комплекс Соборної музею (Dommuseum, з середини травня до останнього понеділка жовтня відкрита по суботах з 10.00 до 17.00, у неділю - з 11.00 до 18.00; вхід - 5 євро), створений на базі колекції архієпископа Гуідобальда фон Туна (XVII ст. ) і більше схожий на кунсткамеру. Трохи нижче можна побачити першу церкву комплексу - Граубюнден і фрагменти її попередників - каплиці Cанкт-Вірджіл (VIII ст.) Та романської базиліки (X-XII ст.), А також недавно відкриті фрагменти римських мозаїк позаду собору. У південному кінці площі крута вуличка виведе до фунікулера Festungsbahn, що піднімає туристів до фортеці Хоензальцбург. У західному кінці Domplatz склепінчастий прохід веде через Franziskanergasse до церкви Францісканенкірхе (вхід з Sigmund-Haffner-Gasse; відкрита щодня з 6.30 до 19.30), що є реконструкцією XV століття будівлі XI століття далі в ту ж сторону височить подовжена площа, буквально затиснута між двома вежами колишньої університетської церкви Коллегіенкірхе (1707 р зараз тут музей), позаду якої розташувався комплекс Фестшпільхаус - основна концертна площадка Зальцбурзького фестивалю. На північний схід від Фестшпільхаус, але все ще "в тіні" круч Менхсберг, лежить площа Pferdschwemme Тут же розташований фонтан, який зображає, як вважається, молодого Олександра Македонського, приборкує свого знаменитого Буцефала. Всього в декількох сотнях метрів вниз по Burgerspitalgasse лежить комплекс колишньої богадільні Бургершпіталь (XVI ст.), В наші дні перетвореної в Музей іграшок (відкритий щодня з 9.00 до 17.00; 2,7 євро). Правий берег Центром старих кварталів правобережжя Зальцаха є маленька площа Platzl біля кінця моста Staatsbrucke .. Далі на схід біжить Linzergasse, також майже суцільно забудована магазинами і виводить до пагорба Капуцінерберг, який названий на честь монастиря на його вершині. Тут же можна виявити віллу і меморіал Стефана Цвейга, а також оглядовий майданчик з прекрасними видами на Старе місто. На гору можна піднятися по крутому підйому Imbergstiege від Steingasse з малесенькою церквою Санкт-Йоганніскірхен на півдорозі, або по сходах, що ведуть місцями прямо через житлові будинки. На Linzergasse можна оглянути сувору церква Себастіанскірхе і однойменне кладовищі з мавзолеєм архієпископа Вольфа Дітріха фон Музей бароко В південній частині міста розкинулася одна з найвідоміших визначних пам'яток Зальцбурга - палац, сади і зоопарк Хельбрунн (5 км на південь від Альтштадте, доступні автобусом №25 від вокзалу , площ Mirabellplatz або Rudolfskai).

день шостий

Бельведер.

Час роботи: щодня, крім середи, 10.00-18.00, в середу 10.00-21.00, 24 грудня 10.00-13.00.

Вартість: € 11-16

Як дістатися: до Верхнього Бельведеру - трамваями №D, 18, до Нижнього Бельведеру - трамваями №D, 71.

Бельведер - це одна з резиденцій імператорського двору Австрії на території сучасної Відня. Назва палацу перекладається, як «гарний вигляд», завдяки панорамі, яка відкривається на Відень.

Насправді, Бельведер складається з двох палаців: нижній Бельведер і Верхній Бельведер. А між ними розкинуть шикарний парк з постриженими кущами, висадженими квітами (ну не взимку, звичайно), фонтанами, скульптурами і навіть лабіринтом з рослин

Нижній Бельведер був побудований першим за наказом принца Євгенія Савайского в якості житлового палацу. Велика частина будівлі займали шикарні оранжереї, стайня, а житлові приміщення розташовувалися в західному крилі.

терми

У Відні потрібна однойменна зупинка трамвая Wien Oberlaa на метро, лінія номер 1 до станції Reumannplatz, а потім на трамваї номер 67 до зупинки Трамвай № 67 до кінцевої зупинки - Віденські терми. Найлегше сісти на нього біля станції метро лінії U1 Reumannplatz

18,5 «Ромер-Терми» - оздоровчий комплекс в Бадені

Їхати автобусом 360 до зупинки ATN Baden b.Wien Spielcasino.
Від Віденської опери (Karlsplatz) в Баден прямо до Römertherme їдуть автобус і трамвай. Квитки купуються в касі на зупинці.

Квитки купуються в касі на зупинці

Новости