Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень

  1. Відень: Готелі та інше житло
  2. Відень: Ресторани і харчування
  3. Відень: Розваги та дозвілля
  4. Відень: Транспорт
  5. таксі
  6. автомобіль
  7. велосипед
  8. Водний транспорт

Фото: pixabay

Фото: pixabay.com

Відень (Wien) - столиця Австрії , Центр сучасної Європи, і культурна європейська столиця протягом багатьох століть. Історія, музичні традиції, безліч визначних пам'яток - ймовірно, одного відвідування столиці Австрії буде недостатньо для охоплення всього, що вона може запропонувати сьогодні мандрівникові. Крім величезного культурної та історичної спадщини, ви поринете в круговорот подій, які відбуваються в місті на протязі всього року. Від сучасних музичних фестивалів і молодіжних проектів, до наукових і дипломатичних конференцій і форумів. Важливий економічний і політичний центр Європи, місто з одним з найвищих рівнів життя розвивається і не стоїть на місці, залишаючись вірним своїм традиціям і культурі.

Пам'ятки Відня: ТОП-11

Відень: Готелі та інше житло


Booking.com

Відень - місто контрастів щодо житла. Тут ви можете знайти шикарні готелі, молодіжні сучасні хостели, прості строгі німецькі гостьові будинки і досить велика кількість апартаментів по всьому місту на будь-який смак. Готелі класу люкс надають великий вибір пропозицій для сектора бізнес - подорожей. А любителі розкоші можуть знайти полотна 19 століття на стінах номера і басейн на даху історичної будівлі в самому серці столиці. У Відні налічується чотирнадцять районів, і в кожному районі ви можете знайти щось особливе, ту атмосферу, в якій ви б хотіли пожити під час подорожі.

Найбільше туристів ви зустрінете тут влітку. У ці дні місцеві намагаються покинути місто, щоб уникнути потоку туристів, які тисячами приїжджають насолодитися теплими днями в один з найстаріших міст Європи. Тому, саме влітку, ви знайдете безліч пропозицій по оренді апартаментів і будинків. І, звичайно ж, передріздвяні дні, ярмарки і вогні, глінтвейн і чарівні декорації, якими прикрашено весь місто, створить і залишить у вас незабутнє казковий образ Відня.

Серед кращих елітних готелів виділяють: «Hotel sans Souci Wien» , «The Guesthouse Vienna» , «Park Hyatt Vienna» .

Серед кращих бюджетних готелів: «Kolpinghaus Wien-Zentral» , «MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi» , «Altwienerhof» .

Серед кращих міні - готелів (гостьові будинки і B & B): «Hotel SPIESS & SPIESS Apartment-Pension» , «K & T Boardinghouse» , «Opera Suites Vienna» .

Серед кращих хостелів: «Wombats City Hostel Vienna - at the Naschmarkt» , «Wombats City Hostel Vienna - The Lounge» , «Hostel Ruthensteiner Vienna» .

Проживання в готелі 3-4 зірки обійдеться в суму від 44 EUR за ніч. Ціни в п'ятизіркових готелях - від 76 EUR на одну людину. Зіставлення ціна / якість на житло в хостелах австрійської столиці завжди на висоті. Ліжко в загальному номері хостелу буде коштувати від 11 EUR, а окрема кімната в міні-готелі буде починатися від 32 EUR. Орендувати окрему кімнату в апартаментах ви зможете за 20 - 75 EUR. Так само ви можете зняти окремий будинок, ціна за який становить в середньому 50-170 EUR.

Відень: Ресторани і харчування

Віденська кухня бере початок в поєднанні елементів італійських, південнослов'янських угорських і чеських кухонних традицій. Відень славиться своєю випічкою. Типове меню місцевого традиційного ресторану буде включати яловичий суп Тафільшпіц (Tafelspitz), Віденський шніцель з картопляним салатом, тельбухи бойшель (Beuschel), курка по-віденськи в паніровці бакхендель (Backhendl) і багато іншого. Яблучні штрудели і вершкове повидло на десерт. У вересні-жовтні проходить щорічний фестиваль їжі «Vienna Food Week». Вулична їжа і різні майстер-класи залучають гурманів з усього світу в осінню Відень.

Одними з кращих ресторанів високої кухні в Відні є: «Loca» , «DStrict Steakhouse» , «TIAN Experience Taste» .

Кращими представниками ресторанів середнього рівня є «Buxbaum Restaurant» , «Die Metzgerei» , «Skopik & Lohn» .

Кращими бюджетними варіантами є ресторани німецької та європейської кухні: «Leopoldauer Alm» , Традиційна бутербродна «Trzesniewski» і «Gasthaus Kopp» .

У бюджетному ресторані Відня можна перекусити на 8 - 12 EUR з людини. У середнього рівня ресторані вартість трапези з трьох страв обійдеться в 25 EUR за особу, в ресторанах високої кухні пообідати можна в середньому від 40 EUR. Перекус в Макдональдсі або іншому фастфуді обійдеться в 7 EUR (стандартний набір «McMeal» або еквівалент).

Якщо ви плануєте готувати самі, розраховуйте на суму в середньому 45 - 55 EUR в тиждень, з урахуванням середніх цін на продукти. Наприклад, кілограм філе курки вам обійдеться в 4 EUR, а кілограм стейка або ніжки яловичини коштуватиме 7 EUR, місцевий сир можна купити за 5 EUR / кг, а пляшка місцевого вина обійдеться в 5 EUR.

Відень: Розваги та дозвілля

Відень вражає кількістю історичних пам'яток і місць, які обов'язково потрібно відвідати мандрівникові. Почати огляд історичних місць ви можете з літньої резиденції австрійських імператорів Габсбургів - «Шенбрунн» . Резиденція розташована в західній частині Відня. Крім літній резиденції, у Габсбургів була і зимова резиденція - «Хофбург» . На сьогоднішній день Хофбург є не тільки історичною пам'яткою - центром Австрії, але також і місцем, де проводяться різні міжнародні конференції і форуми. У самому серці старого міста знаходиться собор святого Стефана (Stephansdom). Він вважається найвеличнішим готичним собором в Австрії і є символом Відня.

Любителі мистецтва обов'язково повинні відвідати «Бельведер» . Рінгштрассе (Ringstraße) є головною вулицею Відня, будучи, свого роду, окружний центральній частині міста. Сама жвава вулиця, на якій ви знайдете ресторани, придворний театр «Бургтеатр» , Віденську ратушу , А також музей прикладного мистецтва і музей природознавства.

Відень просякнута музичною культурою. Родина класичної музики, батьківщина Бетховена і Моцарта. Віденська опера є центром музичної культури не тільки Європи, а й усього світу, збираючи найталановитіших музикантів і диригентів з кожного куточка планети. Віденський оркестр Філармонії і Чоловічий хор Відня є перлиною музичної культури Відня. Поруч з технічним університетом на краю внутрішнього міста знаходиться католицька церква Карлскирхе , Що є яскравим представником архітектури раннього бароко. З Дунайської вежі відкриваються приголомшливі види на місто з висоти пташиного польоту.

Відень також є культурним центром для молоді в Європі. Концерти, виставки, міжнародні проекти і заходи збирають в центрі Австрії велика кількість талановитої молоді з усієї Європи. Протягом століть Відень був центром музичних традицій, і сучасний Відень не поступається в рівні музичних проектів, електронної музики і кількості виконавців міжнародного рівня. Всією сім'єю буде цікаво відвідати Віденський парк розваг «Пратер» і Колесо огляду. Це чудове місце для здійснення прогулянок по парку в літній час і для відвідування різдвяного ярмарку взимку.

Відень: Транспорт

Громадський транспорт

Громадський транспорт у Відні є одним з найбільш продуманих і зручних у всій Європі. Віденські лінії «Wiener Linien» - міська транспортна система.

Туристам має сенс купувати проїзні на короткий проміжок часу, одноразові квитки та спеціальні туристичні проїзні, які можна використовувати для безлімітного проїзду на автобусах, трамваях і поїздах усередині зони 100 (Vienna's Zone 100). Вартість квитків для одноразової поїздки становить 2.20 EUR. Проїзні на короткий проміжок часу діляться за часом: 24 години (вартість 7.60 EUR), 48 годин (вартість 13.30 EUR), 72 години (вартість 16.50 EUR), 8 днів (вартість 38.40 EUR), тиждень (16.20 EUR), місяць (48.20 EUR). По всьому місту діють проїзні картки «Travel Сard Vienna» (вартість на 48 годин: 21.90 EUR, вартість на 72 години: 24.90 EUR). Квитки можна придбати в спеціальних автоматах на станціях метро. Ви також можете купити квитки онлайн на сайті «Wiener Linien».

Дістатися з аеропорту в центр міста можна на поїзді Шнельбах (Schnellbahn) - гілка «7S». Проїзд в один кінець буде коштувати 4.20 EUR. У нічний час ви можете користуватися громадським транспортом і таксі. Існують нічні автобуси «NightLine», на які діють ті ж тарифи і проїзні квитки, що і для денного часу. Також туристам міста пропонуються спеціальні пропозиції - пакети, що включають в себе проїзд та відвідування пам'яток безкоштовно (вартість стартує з 15 EUR).

таксі

Ви можете використовувати таксі для поїздок по місту і для проїзду з аеропорту в центр міста. Також, ви можете викликати таксі-гіда для огляду віденських пам'яток.

Серед найбільш популярних міських служб таксі: «Taxi 31300" (+43 1 31300), "Taxi 60160" (+43 1 60160), «Taxi 40100» (+43 1 40100).

Вартість проїзду становить: 3.80 EUR за посадку і ще близько 2-3 EUR за кожен кілометр в дорозі.

автомобіль

У Відні, як і в решті західної і центральної Європи - дуже хороші дороги і сервіс обслуговування. Водіння точно не принесе вам ніяких турбот. Люди їздять акуратно і неспішно. В основному, в центральних районах міста ви знайдете тільки короткострокову паркування. Для того, щоб орендувати машину в Відні потрібно мати водійські права міжнародного зразка.

Вартість бензину становить близько 1 EUR за літр. Взяти машину можна в офісах популярних прокатних агентств ( «Budget», «Avis» «Hertz»), які розташовані в аеропорту і в різних частинах міста. Вартість починається з 50 EUR в день ( «KIA Picanto» або еквівалент).

велосипед

У Відні діє міський прокат велосипедів «Citybike» .

Для того, щоб орендувати велосипед, необхідно зареєструватися на сайті (вартість реєстрації - 1 EUR). Зробити це можна за допомогою кредитної картки, купити спеціальну карту «Citybike Card», або скористатися «WienMobil» картою. Вартість оренди велосипеда: перша година - безкоштовно, 1 EUR - за наступні дві години, і 2 EUR за наступні три години, і так далі.

Необхідно пам'ятати, що в разі необхідності залишити на вулиці велосипед, його потрібно пристібати замком. Якщо ж представники служби прокату велосипедів знайдуть велосипед не пристебнутим, вам доведеться заплатити штраф у розмірі 20 EUR. Також, рекомендується зробити паузу більше 15 хвилин після першої години катання, і скористатися ще одним безкоштовним годиною. Максимальний час прокату - 120 годин. Після закінчення цього часу, і в разі несплати вартості оренди, з вашої картки знімуть штраф в розмірі 600 EUR.

Водний транспорт

Річковий транспорт пов'язує австрійську столицю не тільки з іншими містами Австрії по Дунаю, а й з іншими державами: Угорщина, Словаччина, Хорватія, Сербія і Болгарія. Наприклад, вартість квитка в Братиславу обійдеться вам від 30 EUR. Перевезення виконує компанія «Twin City Liner» .

Основними причалами є: Пратерланд (Praterlande) і Нуссдорф (Nussdorf).

Вартість невеликої прогулянки на кораблі по Відні обійдеться вам в 20 EUR. Більш детальну інформацію по прогулянкам на кораблях ви можете знайти на сайтах компаній «DDSG Blue Danube» і «Donauschiffahrt» .

Новости