Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пратер у Відні - парк атракціонів

  1. зелений Пратер
  2. Парк атракціонів Вурстельпратер (Wurstelprater)
  3. Години роботи Пратера
  4. Ціна квитка в Пратер
  5. Як дістатися до Пратера

Парк Пратер (Prater) особливо популярний у туристів і місцевих жителів з дітьми. Адже саме тут розташований один з найвідоміших віденських парків атракціонів, які не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих. Мало хто європейські парки можуть похвалитися такою довгою історією, як віденський Пратер, так як перші згадки про це місце з'явилися вже в XII столітті. Вважається, що герцог Фрідріх I подарував територію, на якій зараз розташовується парк, сімейству де Прато. Але на цей рахунок є деякі сумніви, тому що більшість джерел стверджує, що відбулося це в 1162 році, але Фрідріх народився в 1174 році! Як за 12 років до свого народження (в той час його батькові було всього 5 років) він міг комусь щось подарувати, залишається загадкою. Якщо вже хтось і міг подарувати цю землю сімейства де Прато, так це дід Фрідріха I - Генріх II. Мабуть, ця найзагадковіша частина історії віденського Пратера, тому що потім все стало більш-менш зрозуміло і прозоро.

Мабуть, ця найзагадковіша частина історії віденського Пратера, тому що потім все стало більш-менш зрозуміло і прозоро

У XVI столітті ці території були викуплені Максиміліаном II і відведені під мисливські угіддя. Полювання на території Пратера велася аж до 1920 року, і це не дивлячись на те, що в 1766 році парк став громадським місцем, на його території відкрилися кафе і з'явилися зручні доріжки для прогулянок.

Полювання на території Пратера велася аж до 1920 року, і це не дивлячись на те, що в 1766 році парк став громадським місцем, на його території відкрилися кафе і з'явилися зручні доріжки для прогулянок

В наші дні Пратер - один з найвідоміших парків Відня, який щодня відвідують туристи і місцеві. Територія розділена на дві частини: Зелений Пратер (Grüner Prater) і парк розваг Вурстельпратер (Wurstelprater).

зелений Пратер

Ця частина парку мало чим відрізняється від інших європейських парків. В Зеленому Пратере красиві алеї і зручні лавки, є доріжки для велосипедистів і ролерів. Парк дуже люблять жителі Відня, а ось туристів в цій частині Пратера майже немає, адже всі вони прямо відправляються на атракціони.

Парк атракціонів Вурстельпратер (Wurstelprater)

Парк атракціонів Партер - найстаріший в Європі, перші каруселі стали з'являтися в парку ще в XVII столітті. Звичайно ж в наші дні атракціони тих часів демонтовані, а замість них з'явилися найцікавіші і сучасні, зараз їх більше 250. Серед них найвища ланцюговий карусель Пратертурм (Prater Turm) висотою 117 метрів, тут же розташовується і найстаріше колесо огляду в світі - Riesenrad. Воно було побудовано на території Пратера в 1897 році, і незважаючи на свій поважний вік, віденське колесо огляду досить висока - майже 65 метрів.

Крім традиційних атракціонів, на території Вурстельпратера є всілякі картинги, батути, ігрові автомати. До речі, саме тут розташувався музей воскових фігур Мадам Тюссо у Відні.

Години роботи Пратера

Сам парк Пратер відкритий 24 години на добу 7 днів на тиждень, а ось атракціони в Вурстельпратере працюють за своїм графіком, як правило, з 10:00 до 01:00 в залежності від сезону і погоди.

Ціна квитка в Пратер

Вхід в парк безкоштовний, а ось за атракціони доведеться заплатити. Кожен атракціон оплачується окремо, ціна квитків від € 1.5. Є можливість скористатися картою Pratercard, яка дає знижку 10%. Сама карта коштує близько € 2 і на неї потрібно покласти депозит від 10 до 500 євро, які можна витратити на оплату атракціонів.

Як дістатися до Пратера

Поруч з парком розваг Пратер розташоване відразу три станції метро: Praterstern Bf, Messe-Prater і Krieau. Для тих, хто подорожує на машині, є платна парковка.

Новости