Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з Праги до Мюнхена (і назад - з Мюнхена до Праги)

  1. зміст:
  2. Що треба знати про дорогу?
  3. Прага - Мюнхен: чому не підходить літак
  4. Транспорт з Праги до Мюнхена
  5. # 1. Blablacar
  6. # 2. Kiwitaxi
  7. # 3. Поїзд
  8. # 4. автобус
  9. Чим зайнятися в Мюнхені: кілька ідей
  10. Як дістатися з Мюнхена до Праги
  11. Маршрут «Прага - Мюнхен» на карті

Як дістатися з Праги до Мюнхена (на поїзді, автобусі, літаку, за допомогою сервісів Blablacar і Kiwitaxi). Ціни на квитки, розклад поїздів та автобусів.

зміст:

  1. Що треба знати про дорогу в Мюнхен
  2. Прага - Мюнхен: чому не підходить літак
  3. Транспорт з Праги до Мюнхена
  4. Чим зайнятися в Мюнхені: кілька ідей
  5. Як дістатися з Мюнхена до Праги
  6. Маршрут «Прага - Мюнхен» на карті

Мюнхен - це один з найкрасивіших міст Німеччини і Європи. За популярністю серед туристів він по праву змагається з такими туристичними центрами, як Кельн і Берлін. Відвідати його, відпочиваючи в Чехії, - відмінна ідея. Сьогодні ми розповімо, як це зробити найкраще.

Що треба знати про дорогу?

Перш ніж приступити до опису різних маршрутів і рейсів, необхідно відразу попередити, що Мюнхен знаходиться досить далеко від Праги. Дорога займе приблизно 4-6 годин в залежності від виду транспорту. Це означає, що втиснути подорож в один день буде дещо проблематично і доведеться йти на певні компроміси.

Зокрема, краще орієнтуватися на нічні рейси. Тоді на місці ви будете десь в районі 6-7 ранку, а їхати краще теж ближче до ночі. Тобто, щоб максимально багато часу провести в Мюнхені, доведеться спати в дорозі. Природно, буде незайвим запастися термосом і бутербродами. Якщо ви виберете автомобіль або автобус, то вас швидше за все повезуть через Пльзень і Регенсбург. Відстань складає приблизно 385 км, а безпосередньо, до речі - 299 км.

Прага - Мюнхен: чому не підходить літак

Часто можна почути, що літак - це найшвидший спосіб потрапити з Праги до Мюнхена. На жаль, це зовсім не так. Напевно, збиває з пантелику інформація про те, що політ займає всього 50 хвилин. Однак, це той випадок, коли краще відправитися в обхід. зі столиці Чехії є пряме авіасполучення з Мюнхеном, перш за все це Lufthansa, яка здійснює 4 рейси щодня (зазвичай 9:45, 13.00, 16:45 20:25).

Далі починаються не дуже приємні новини. У Lufthansa найдешевші квитки коштуватимуть 7700 крон або близько 350 доларів. Не варто забувати, що аеропорти не знаходяться поруч з центром, потрібно витратити годину, щоб до них дістатися, годину-півтора на реєстрацію і проходження всіх необхідних процедур перед зльотом. Після приземлення теж піде годину-дві. Загалом, швидко і дешево не вийде.

Втім, існує можливість істотно заощадити. З Праги літає досить багато лоукостерів. Тільки безпосередньо в Мюнхен вас не доставлять, буде потрібно як мінімум одна пересадка. Зокрема, можна скористатися послугами польського Lot: переліт через Варшаву буде коштувати 2500-3000 крон. При самому оптимальному збігу рейсів шлях займе 5 годин. Плюс реєстрація, паспортний контроль, багаж і так далі. Та й час доби буде не найсприятливіший. З Праги треба вилетіти о 16:55, щоб встигнути на рейс з Варшави до Мюнхена о 20:20.

Транспорт з Праги до Мюнхена

Майже 400 кілометрів - це досить серйозне відстань, тому розглянемо послідовно всі можливі варіанти, щоб можна було вибрати найбільш вигідний, як за часом, так і за витратами.

# 1. Blablacar

З якоїсь невідомої причини, це не найпопулярніший напрям на цьому сервісі. Пропозицій з'являється трохи, але зате ціни досить доступні. За поїздку просять 300-600 крон. Ще одна особливість цього варіанту: досить багато транзитних машин. Такі водії вважають за краще не заїжджати в центр, а підібрати пасажира десь на околиці. Це питання краще за все уточнити в листуванні. Крім того, час прибуття в Прагу буде досить приблизними, в дорозі може щось трапитися і авто прибуде із запізненням.

Але найголовніший мінус сервісу: в переважній більшості випадків вас погодяться везти днем. Виїжджають вранці трохи, а вночі взагалі немає. Тому Blablacar підійде тим, хто збирається в Мюнхен надовго, для одноденної подорожі його розглядати не варто.

# 2. Kiwitaxi

На противагу сервісу від Blablacar розповімо про трансфер від Kiwitaxi . Поїздки на таксі з однієї країни в сусідню, рідко користуються попитом. Але напрямок Прага - Мюнхен напрочуд популярно. Найчастіше його замовляють ті, кому потрібно «квиток в один кінець». Плюс Ківі в тому, що на його сайті можна заздалегідь визначитися до класом і розміром авто: хетчбек, седан, мінівен, мікроавтобус на будь-яку кількість місць або, наприклад, автомобіль бізнес-класу.

Багатьох підкуповує те, що у сервісу є повноцінна україномовна версія і російськомовна ж служба підтримки, а замовлення здійснюються в режимі онлайн. Для тих, хто невпевнено себе почуває в розмовній англійській і тим більше чеському, знахідка - спробуй зроби аналогічний виклик таксі по телефону.

Форма замовлення трансферу (і прикидки цін):

* При замовленні трансферу, вас попросять оплатити 20% від вартості замовлення за бронь. Якщо потрібно дитяче крісло, потрібно поставити галочку в формі заявки.

# 3. Поїзд

Від Головного вокзалу Праги відправляється відразу чотири поїзди в Мюнхен. Перший відходить 5:12, і потім кожні чотири години: 9:12, 13:12 і 17:12. В дорозі доведеться провести цілих шість годин, вартість при цьому досить приємна - всього 372 крони. І ось тут варто звернути увагу на відсутність нічних рейсів. Більш того! Навіть з пересадками немає відповідного варіанту, щоб приїхати до мети рано вранці.

# 4. автобус

На цьому напрямку працюють три великих перевізника з хорошою репутацією і комфортними машинами. Вони везуть пасажирів по приблизно одному маршруту, який починається на автостанції Florenc і займає п'ять-шість годин. Так що вибирати залишається тільки час відправлення.

  • Eurolines. Надає самі комфортабельні автобуси для класичних маршрутів на великі відстані. Мюнхен - зазвичай тільки один з проміжних пунктів. Відповідних рейсів всього шість: вівторок - 7:00, середа - 17:30, і по два в п'ятницю та неділю - 7:00 і 17:30. Вартість при економному тариф - 500-590 крон, для промо-тарифу, при якому не можна здати квитки в касу - від 350 до 490 крон. Конкретна ціна залежить від наповнюваності рейсу пасажирами.
  • FlixBus. Цей перевізник пропонує відразу три прямих рейси і ще три-чотири (в залежності від дня тижня) власних варіантів з пересадкою в свої ж автобуси. Прямі відходять о 9:05, 13:35 та 23:55. З рейсів, які передбачають очікування наступного автобуса, найцікавіші о 7:45 і 15:30 з пересадкою в Нюрнберзі. Прямі рейси зазвичай дешевше і ціни на квитки стартують з 279 крон і можуть досягати 600 крон. Все це залежить від попиту на них.
  • StudentAgency. Пропонує три звичайних рейсу, які від'їжджають о 10:15, 13:50 та 17:15. Вартість починається від 290 крон і може досягати навіть 950 крон, хоча останнім рідкість. Крім них є ще один нічний рейс підвищеної комфортності, який йде в 23:00. Він набагато дорожче, квиток зазвичай коштує 495 крон. А ось якщо вільних місць залишається менше 20, доведеться викласти вже 700 крон.

Відразу видно, що саме автобуси радують відразу двома ідеальними варіантами для одноденного туру: нічними рейсами від FlixBus і StudentAgency. У першого перевізника він дешевше, у другого комфортабельніше. Тим, хто їде на кілька днів, краще орієнтуватися на ціну.

Чим зайнятися в Мюнхені: кілька ідей

Пам'яток в цьому місті стільки, що є сенс приїжджати як мінімум на тиждень. Але якщо стільки часу виділити не виходить і все встигнути треба за один день, то або відразу замовляйте оглядову екскурсію по Мюнхену (На Тріпстере їх не менше десятка), або запам'ятовуйте знакові місця:

Але якщо стільки часу виділити не виходить і все встигнути треба за один день, то або відразу замовляйте   оглядову екскурсію по Мюнхену   (На Тріпстере їх не менше десятка), або запам'ятовуйте знакові місця:

«Хофбройхаус» - найзнаменитіша пивна в центрі Мюнхена

  • Марієнплац - це головна площа міста, де розташовані дві ратуші (Нова та Стара) і безліч кафешок і магазинів.
  • Англійська сад розбили в кінці вісімнадцятого століття і з тих пір він вважається улюбленим місцем відпочинку городян, тут є невелике озеро, кілька оглядових майданчиків і зон для пікніків.
  • Хофбройхаус - це найстаріша пивоварня в місті, яка до сих пір працює. Тут можна спробувати краще баварське пиво.
  • Музей БМВ - куточок сучасної історії. Тут знаходиться одна з найбільших колекцій авто-і мототехніки, можна купити сувеніри і навіть посидіти в деяких унікальних машинах.
  • Пінакотека по праву вважається однією з найстаріших картинних галерей. Вона розділена на три музеї, в яких представлені роботи класичних майстрів, шедеври дев'ятнадцятого століття і зразки сучасного мистецтва.
  • Німецький Музей треба відвідати, щоб подивитися унікальні експозиції, які послідовно демонструють розвиток людської цивілізації.
  • Зоопарк Хеллабрун вважається одним з кращих на континенті, як у колекції рідкісних тварин, так і за умовами їх утримання.

На відміну від багатьох туристичних центрів, Мюнхен здатний здивувати не тільки старовинними церквами, а й сучасними чудесами. А ще він чудово підходить для сімейного відпочинку - багато його знамениті місця зацікавлять не лише дорослих, а й дітей.

Як дістатися з Мюнхена до Праги

Практичні німці головний автовокзал і ж \ д вокзал в Мюнхені розташували поряд. Обидва знаходяться на Арнульфштрассе, в двох кварталах або однієї трамвайної зупинки один від одного. Так що, складаючи маршрут прогулянки, досить подбати про те, щоб вийти в цей район. Знайти підходящий варіант для повернення складніше.

  • Ситуація з Blablacar схожа на Прагу , Хіба що пропозицій дещо більше. Ціни при цьому трохи нижче, періодично зустрічаються варіанти і за 250 крон. Втім, частіше погоджуються везти за 300-500 крон.
  • Поїзд з Мюнхена відходить в 4:55, 9:01, 12:44 і 17:02. Вартість зворотного квитка, при покупці на чеському сайті - 372 крони. Якщо купувати його в Німеччині, вона може вирости до 70 євро. Найзручніший рейс для повернення - це перший ранковий в 4:55 на празькому експресі 351 Jan Hus. А ось останній вечірній поїзд відходить надто рано.
  • Серед автобусів найкраще орієнтуватися на FlixBus і StudentAgency. Розклад прямих рейсів у першого (7:00, 12:55 і 23:55) і другого (7:35, 10:15 16:15 і 0:30) досить зручне. Але для коротких поїздок, знову ж таки, краще орієнтуватися на нічні.

Між Прагою і Мюнхеном чотири-шість годин шляху. Це вже досить серйозне подорож, тому краще за все ретельно продумати маршрут, щоб не втратити час і отримати максимальне задоволення від поїздки.

Маршрут «Прага - Мюнхен» на карті

Прага - Будапешт: як дістатися , маршрут Прага - Відень , а також як доїхати з Праги до Кракова на автобусі. Гарміш-Партенкірхен, Німеччина , плануємо подорож до Баварії . одноденні поїздки з Мюнхена , ідеї куди поїхати з Праги .

Що треба знати про дорогу?

Новости