Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Відня Wien-Schwechat

  1. термінали
  2. Зали очікування, які обслуговують пасажирів різних напрямків:
  3. Як дістатися з аеропорту Відня в центр?
  4. Аероекспрес CAT - € 11
  5. Електричка S7 - € 4.40
  6. Автобус номер VAL01
  7. На таксі
  8. Як доїхати від аеропорту Відня Швехат до Бадена
  9. Як доїхати від аеропорту Відня до Будапешта
  10. Як доїхати з аеропорту Відня до Праги
  11. Як я економлю на готелях?

Хто літав по Європі, той знає, що без Віденського міжнародного аеропорту Wien-Schwechat обійтися практично неможливо. Цей центральний транспортний вузол, що з'єднує авіалінії в західну і східну Європу і є базою для Austrian Airlines, Niki визнаний в центральній Європі кращим аеропортом.

Хто літав по Європі, той знає, що без Віденського міжнародного аеропорту Wien-Schwechat обійтися практично неможливо. Цей центральний транспортний вузол, що з'єднує авіалінії в західну і східну Європу і є базою для Austrian Airlines, Niki визнаний в центральній Європі кращим аеропортом.

Обслуговує Відень-Швехат (Flughafen Wien-Schwechat) або Віденський міжнародний аеропорт 214 напрямків у західну Європу і 43 в східну. Також є рейси і на інші континенти. Диспетчерська вежа аеропорту Wien-Schwechat (вище 100 метрів) вміщує в себе операторські служби Fraport, Vienna Airport Handling, Swissport і Austrian Airlines.

Хто літав по Європі, той знає, що без Віденського міжнародного аеропорту Wien-Schwechat обійтися практично неможливо

Аеропорт Відня Wien-Schwechat

термінали

Всього у нього в обслуговуванні три термінали: Термінали 1 і 2 - основні і термінал (1A) - тимчасовий; що працюють кожен на свій напрямок польотів з літаками будь-якого класу, в тому числі і широкофюзеляжних, такими як Boeing 747 і Airbus A340.

  • Термінал 1 обслуговує рейси Austrian Airlines і Star Alliance (і їх партнерів), Emirates.
  • Термінал 2 - Air France, British Airways, Iberia, Qatar Airways, Sky Europe і ін.
  • Термінал 1A - Germanwings і інші лоу-кост авіакомпанії.

На терміналах зручно розділені потоки прилітають і відлітають мандрівників - на перший поверх приймають тільки прилетіли, а на другому проводжають відлітають пасажирів.

Один з найбільших аеропортів Європи з введенням в дію нового сучасного терміналу SKYLINK здатний прийняти до 18,5 мільйонів пасажирів на рік (це в середньому 50,5 тисяч осіб щодня!)

Зали очікування, які обслуговують пасажирів різних напрямків:

  1. Зал А - транзитна зона,
  2. зал У - Європейські рейси Шенгенської зони,
  3. зал С - Європейські та міжнародні рейси.
  4. Для VIP пасажирів є 9 окремих залів. Зелений Коридор Fast Lane спрощує пасажирам бізнес-класу і пасажирам з карткою Star Gold прохід через виходи забезпечення безпеки.

По суті, аеропорт є автономне містечко зі своїм бізнес центром, двома готелями і розвиненою інфраструктурою.

Хоч він називається Віденським, але розташований біля містечка Schwechat (це 16 км від Відня), який дав йому назву Flughafen Wien - Schwechat.

Як дістатися з аеропорту Відня в центр?

Як дістатися з аеропорту Відня в центр

Аероекспрес CAT - € 11

З центру Відня за 16 хвилин добиратися швидкісним поїздом Поїзд «City Airport Train» (CAT) (станція Wien Mitte / Landstraße - аеропорт), що курсує з 30-хвилинним інтервалом з 5.36 ранку до 23.36.

Якщо брати квиток в одну сторону, то поїздка вам обійдеться в 11 €. А якщо взяти з обратом - 17 €. При наявності Vienna-Card: в одну сторону - 10 €, туди і назад - 16 €. Проїзд для дітей до 14 років - безкоштовний.

Квиток на поїзд СAT можна купити по інтернету , В автоматі або в аеропорту в центрі туристичної інформації.

Електричка S7 - € 4.40

Електричка ходить до станції Wien Mitte / Landstraße.

Зупиняється по шляху на станціях: Kaiserebersdorf, Zentralfriedhof S-Bahn, Geiselbergstraße, St. Marx, Rennweg, Praterstern, Traisengasse, Handelskai, Floridsdorfвсего).

Тривалість поїздки від початку до кінця - 25 хвилин, потяги курсують з 30-хвилинним інтервалом з 4.30 до 24.17.

Вартість квитка на одну поїздку - € 4,40 (в касах попереднього продажу або в автоматі), тобто треба купити два квитки по € 2,20. Їх обов'язково треба прокомпостувати. Цей квиток включає і поїздку на метро до вашого готелю.

З Vienna Card треба тільки придбати додатковий квиток за € 2,20 на додаткову зону.

Якщо у вас проїзний, то також необхідно придбати лише додатковий квиток Заза € 2,20 на додаткову зону (обов'язково закомпостувати доп. Квиток). Цілком доступний спосіб.

Квитки на одну поїздку можна купити в автоматах з продажу квитків у Відні або в аеропорту або в центрі туристичної інформації в аеропорту.

Автобус номер VAL01

Є й автобус лінії VAL01 (Line 1 187 Airport-Vienna Meidling-Westbahnhof) Vienna_AirportLines / Westbahnhof йде до західного вокзалу Westbahnhof, проїжджає (із зупинкою) вокзал Meidling. Ціна 8 євро. Відправлення від Аеропорту кожні 30 хвилин: 6:05, 6:35, 07: 05,07: 35 і так далі до 00.04.

Час у дорозі від аеропорту до вокзалу Meidling 30 хвилин, від аеропорту до вокзалу Westbahnhof 45 хвилин. Від вокзалу Westbahnhof відправлення 5:10, 05: 40,06: 10 і так далі кожні 30 хвилин до 23.10.

Дивіться офіційний сайт аеропорту Відня, там є все розкладу і можна перемкнути мову сайту на англійську мову. (Додаток від Олександра)

На таксі

Можна заздалегідь замовити трансфер з аеропорту до вашого готелю. Цей варіант зручний, якщо вас 2 і більше осіб або ви їдете з дитиною. У зоні прильоту вас зустрінуть з табличкою і довезуть прямо до входу в готель. Вартість всього € 40.

Замовити трансфер можна тут .

Як доїхати від аеропорту Відня Швехат до Бадена

Якщо ви збираєтеся провести свою відпустку в Бадені під Віднем, і якщо вас трохи (наприклад, дві подруги або подружня пара), і ви не хочете платити зайвих грошей, то пропоную такий варіант.

Прямо при виході з будівлі аеропорту, сідайте на автобус, що проходить через вокзал Meidling. Вартість 2-х квитків - 16 євро, продає сам водій. Протягом приблизно 20 хвилин ви насолоджуєтеся комфортабельній поїздкою через Відень. Перша ж зупинка - це і є вокзал Майндлінг. Вийшли з автобуса, перейшли через дорогу і тут же сіли на баденські трамвай. Квитки - 2 х 6 євро, в самому трамваї в квитковому автоматі трохи дорожче. Ще менше години їзди - і ви в центрі Бадена.

Загальна вартість поїздки: 28 євро. Для порівняння: таксі від аеропорту коштує близько 70 євро (рада від Lina).

Як доїхати від аеропорту Відня до Будапешта

Прямо з автобусної зупинки віденського аеропорту ходить прямий автобус Orange Ways до Будапешта через Братиславу. Їхати всього 2.5 години.

Як доїхати з аеропорту Відня до Праги

Тут теж все дуже просто. Автобус Student Agency ходить з аеропорту через центр Відня, через Брно до вокзалу Florenc в центрі Праги. Час в дорозі 4-5 годин. Інші варіанти я розглянув тут .

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як дістатися з аеропорту Відня в центр?
Як я економлю на готелях?

Новости