Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Відня: найважливіша інформація. Як дістатися до міста

  1. Як дістатися до центру міста з аеропорту Відня?
  2. Швидкісна електричка (САТ)
  3. Поїзд
  4. автобус
  5. індивідуальний трансфер
  6. Прокат автомобіля

Міжнародний аеропорт Відня, також відомий як «Віденський міжнародний аеропорт» розташований приблизно в 20 кілометрах на південний схід від столиці Австрії. Це один з найбільших аеропортів Європи, щорічно обслуговує понад 24 мільйонів пасажирів. Його велика перевага - дуже зручна інфраструктура для туристів і мандрівників. Про неї і поговоримо.

Коротка інформація:

Міжнародний аеропорт Відня: головне Місце розташування: місто Швехат (18 кілометрів від Відня) Рік заснування: одна тисячі дев'ятсот тридцять вісім Базовий аеропорт для: Austrian Airlines Хаб для: Eurowings, easyJet Europe, WizzAir Кількість терміналів: 4 термінали: один виділений виключно для рейсів лоукостерів (1А) Офіційний сайт аеропорту Відня: viennaairport.com Телефон: +43 (1) 70-07-0 Кількість злітно-посадкових смуг: дві (обидві асфальтові) Рейси з Росії: прямі: Utair, Аерофлот, S7 і Austrian Airlines Онлайн-табло аеропорту Відня: дивитися Чи плануєте купити авіаквитки до Відня або дізнатися більше про перельоті ? Ми підготували для вас детальний огляд перельоту до Відня з найбільших російських міст. Як вибрати найкращий рейс - ви дізнаєтеся з нашого матеріалу.

Як дістатися до центру міста з аеропорту Відня?

Аеропорт Відня має зручної транспортної інфраструктурою, яка дозволяє швидко дістатися до центру міста. Пасажири можуть скористатися:

  • швидкісний електричкою;
  • поїздом;
  • автобусом;
  • таксі або індивідуальним трансфером;
  • каршерінгом;
  • і навіть прокатом велосипеда.

Розглянемо ці способи докладніше і спробуємо вибрати найбільш оптимальний.

Аеропорт Відень Швехат багато разів визнавався кращим аеропортом Центральної Європи. Багато в чому завдяки його зручною і продуманою інфраструктурою.

Швидкісна електричка (САТ)

Швидкісний приміський електропоїзд носить ім'я City Airport Train (САТ) і дозволяє всього за 16 хвилин дістатися з Міжнародного аеропорту Відня до центру столиці Австрії. Він йде без зупинок.

Електропоїзд із аеропорту Відня: повна інформація Куди прибуває: Вокзал Відня (Wien Mitte). Там можна зробити пересадку на метро, ​​трамвай або автобус Вартість проїзду: 12 євро (в одну сторону), 21 євро (туди-назад). Для дітей до 14 років - безкоштовно Тривалість поїздки: 16 хвилин Інтервал руху: 30 хвилин Графік роботи: перший поїзд відправляється в 5:37, останній - о 23:39 Комфорт: європейський електропоїзд підвищеної комфортності Де купити квиток (ticket): на станції або в аеропорту

Це один з найбільш зручних способів дістатися від аеропорту до центру міста. Вартість проїзду - 12 євро в одну сторону (приблизно 850 рублів) або 21 євро туди-назад (близько півтори тисячі рублів). В аеропорту посадкова платформа розташована поруч з виходом з міжнародного терміналу:

Прибуває електропоїзд в саме серце столиці Австрії - до центрального вокзалу. Від нього всього за 10 хвилин пішки можна дійти до собору Святого Стефана. Або відразу зробити пересадку на метро.

Найближча до кінцевої САТ станція метро теж розташована дуже зручно - на перетині зеленого і жовтого гілок віденського метрополітену. Звідси можна зручно дістатися до будь-якої точки столиці Австрії.

САТ - зручний, але відносно дорогий (навіть за європейськими мірками) спосіб дістатися з аеропорту Відня Швехат до центру столиці Австрії. Але є і мінуси, властиві всім видам громадського транспорту. Головний - необхідність робити пересадки з одного виду транспорту на інший, що зовсім незручно для тих, хто приїхав з великою кількістю багажу.

Поїзд

Поїзд з аеропорту Відня: повна інформація Куди прибуває: 12 напрямків Вартість проїзду: в залежності від пункту призначення Тривалість поїздки: від 30 хвилин до 2 годин Інтервал руху: від 30 хвилин до 2 годин Графік роботи: щодня, цілодобово Комфорт: комфортабельний європейський поїзд ( S-Bahn) Де купити квиток (ticket): на станції або в аеропорту

На поїзді з аеропорту Відня можна доїхати не тільки до Віденського вокзалу, а й до інших міст Австрії і навіть Чехії чи Угорщині. Ось так виглядає повний розклад поїздів, що відправляються зі станції поблизу віденського аеропорту:

Ось так виглядає повний розклад поїздів, що відправляються зі станції поблизу віденського аеропорту:

Нас більше цікавить як дістатися до центру Відня. Квиток коштуватиме 4 євро 10 центів (тобто близько 300 російських рублів). Потяги курсують раз в півгодини, а час у дорозі до центру Відня складе 25 хвилин. Посадкова платформа розташована дуже зручно - всього в декількох хвилинах ходьби від залу прибуття (там же, де платформа САТ).

Вартість проїзду на звичайному поїзді в 3 рази нижче, ніж на швидкісному САТ. Прибувають вони в один і той же місце. Також використовується загальна посадкова платформа біля аеропорту. А час у дорозі найбільше на 9 хвилин. Чи варто переплачувати - вирішувати вам.

автобус

Автобус з аеропорту Відень Швехат: повна інформація Куди прибуває: 8 пунктів призначення (у Відні - 4) Вартість проїзду: від 8 євро Тривалість поїздки: залежить від пункту призначення (від 15 хвилин до 3 годин) Інтервал руху: від 30 хвилин до 2 годин Графік роботи: щодня, цілодобово Комфорт: комфортабельний європейський автобус Де купити квиток (ticket): на станції або в аеропорту

Аеропорт Відня пов'язаний з містами Австрії розвиненим автобусним сполученням. На комфортабельному автобусі можна поїхати не тільки в столиці, але і в інші міста і навіть прилеглі країни:

  • Словаччину;
  • Румунію;
  • Словенію;
  • Угорщину;
  • Чехію.

Якщо говорити про маршрутах до Відня, то курсує чотири автобусні маршрути, які прибувають в різні точки міста:

  • Wien Morzinplatz / Schwedenplatz (центральна частина міста) - час у дорозі: 20 хвилин;
  • Donauzentrum (найбільший торговий центр) - час у дорозі: 40 хвилин;
  • Wien Westbahnhof (Західний вокзал) - час у дорозі: 40 хвилин;
  • Erdberg (автовокзал) - час у дорозі: 15 хвилин.

Причому автобус в центральну частину міста ходить цілодобово. Вартість проїзду - від 8 євро (приблизно 600 рублів), але вона може варіюватися в залежності від пункту призначення.

індивідуальний трансфер

Індивідуальний трансфер з аеропорту Відня: повна інформація Куди прибуває: куди ви запросите Вартість проїзду: від 26 євро Тривалість поїздки: від 15 до 50 хвилин Інтервали (скільки чекати машину): машина чекатиме вас в аеропорту (при необхідності водій зустріне вас в зоні прильоту ) Графік роботи: щодня, цілодобово Комфорт: тільки нові безпечні автомобілі, комфорт та бізнес-класу. Без зупинок в дорозі, без попутників Де купити квиток (ticket): на сайті Europe Avia

Це, мабуть, найзручніший спосіб дістатися з аеропорту Відня до міста. І єдино вірний, якщо Ви прилетіли до столиці Австрії з великою кількістю багажу.

Машина буде чекати вас біля аеропорту, а якщо вам потрібна буде допомога - водій може зустрічати вас в зоні прильоту з табличкою з вашим ім'ям в руках.

Транспорт - нові іномарки. В економ-класі це Форд Фокус, VW Golf, Audi A3, BMW 3-ої серії і подібні автомобілі. При замовленні авто комфорт класу Вам подадуть VW Passat, Toyota Camry, Chevrolet Suburban.

Є машини преміум-і бізнес-класів: Mercedes, Audi A6, BMW 7-ої серії, Lexus і так далі. Загалом, ви завжди зможете підібрати трансфер, який відповідає вашому бюджету і вашому уявленню про комфорт.

Якщо ви подорожуєте великою компанією - до ваших послуг мінівени і мікроавтобуси.

Цікавий факт! Для компанії від трьох чоловік, замовляти індивідуальний трансфер не тільки зручніше, але і вигідніше, ніж користуватися громадським транспортом.

Забронюйте відповідну машину заздалегідь за допомогою цієї форми:

Прокат автомобіля

Ви також можете взяти автомобіль напрокат для поїздок по Відні або Австрії. Стоянка прокатних автомобілів в аеропорту знаходиться в зоні 4 паркінгу (P4):

Офіси прокатних контор розташовані на нульовому рівні, однак ми рекомендуємо бронювати машину заздалегідь. Так ви зможете вибрати відповідну машину, виходячи зі своїх вимог і підходить за ціною, а не задовольнятися тим, що залишилося у прокатників. Забронювати автомобіль у Відні можна за допомогою цієї форми:

Способи дістатися з аеропорту Відня до центру міста, а також в будь-яку іншу точку Австрії дуже багато. Вам залишається лише вибрати підходящий. Приємної подорожі!

Аеропорт Відня: найважливіша інформація. Як дістатися до міста

5 (100%) 1 голос (ів)

Europe Avia

Не забудьте поділитися оглядом в соціальних мережах:

Як дістатися до центру міста з аеропорту Відня?
Як дістатися до центру міста з аеропорту Відня?

Новости