Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

м'ясна солянка

  1. Інгредієнти (4 порції)
  2. про рецепт

Ще в дитинстві, коли мене залишали на батька - «на піклування», він водив мене обідати в розкішну заводську їдальню, де найважливішим першою стравою була м'ясна солянка. Чомусь запам'яталася саме солянка, досить густа, зварена на м'ясному бульйоні і з молочними сосисками. А також апетитний тонкий скибочку лимона поруч зі слідами сметани. Втім, сметана завжди входила в обіднє меню.

Гарна солянка вариться на щільному і наваристому бульйоні зі спеціями. Завжди містить багато м'ясних делікатесів, солоні бочкові огірки, в переважній більшості рецептів - томат, і багато всього іншого. Як кажуть, там багато всього, на те вона і солянка - хаотична плутанина, причому дуже смачна.

Інгредієнти (4 порції)

  • Свинина 250 гр
  • Яловичина 250 гр
  • Шинка 150 гр
  • Молочні сосиски 2-3 шт
  • Копчений бекон 100 гр
  • Цибуля ріпчаста 2 шт
  • Морквина 1 шт
  • Огірки квашені 4-5 шт
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Лимон, оливки, каперси, сметана, зелень добавки
  • Лавровий лист, перець спеції
  1. Вважається, що м'ясна солянка повинна готуватися з 4-5 видів м'яса. Для концентрованого бульйону варто підібрати телячу грудинку з хрящами і свинячі ребра. Це гарантує відмінний наваристий бульйон і достатнього багато відвареного м'яса. Для обсмажування цибулі та огірків, щоб не використовувати зайвий жир, варто вибрати копчений бекон або шинку, з якої можна витопити трохи жиру. І, звичайно ж, незмінні - молочні сосиски і шинку. Ще в дитинстві, коли мене залишали на батька - «на піклування», він водив мене обідати в розкішну заводську їдальню, де найважливішим першою стравою була м'ясна солянка

    Для солянки потрібно м'ясо, сосиски і копченості

  2. Для добавки в солянку на фінальній стадії знадобляться додаткові інгредієнти. По-перше, каперси - засолені або мариновані пуп'янки середземноморського чагарнику, які часто додають в начинку піци. По-друге, кілька скибочок лимона і жменю оливок без кісточок. Ну і, по-третє, квашені або солоні огірки. Чи не мариновані, а саме квашені - не м'які, а тільки щільні.

    Квашені огірки та інші добавки

  3. М'ясо для бульйону - свинину і яловичину, покласти в каструлю і залити 1.5 л холодної води. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Обов'язково зняти всю піну, яка може бути багатою. Це важливо, інакше бульйон вийде каламутним.

    Залити м'ясо для бульйону холодною водою

  4. Далі покласти в бульйон очищену морквину і одну цибулину, очищену від лушпиння і надрізану хрест-навхрест. Варити бульйон не менше 1.5 годин при дуже слабкому кипінні. Рідина повинна ледь кипіти, буквально «ворушитися». Бурхливого кипіння не можна допускати.

    Зварити хороший м'ясний бульйон

  5. Копчену шинку або бекон звільнити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Постійно помішуючи, на сухій і не дуже гарячій сковороді обсмажити бекон. Треба, щоб витопити жир - він необхідний для обсмажування продуктів. Обсмажені кубики бекону вибрати з жиру на блюдце і відкласти в сторону.

    Обсмажити бекон, щоб витопити жир

  6. Очистити другу цибулину і нарізати її кубиками. Обсмажити в отриманому жирі цибулю до приємного золотистого кольору. Треба постаратися, щоб цибуля не почав сильно рум'янитися. Досить якщо цибуля стане м'яким і почне міняти колір. Квашені огірки очистити і нарізати великими кубиками. Додати нарізані огірки до цибулі і обсмажувати 4-5 хв.

    Гасити обсмажену цибулю з квашеними огірками

  7. Додати повну 1 ст. л. томатної пасти. Перемішати цибулю з огірками і томатом, додати 1-2 ополоника бульйону і тушкувати під кришкою 10 хв.

    Додати томатну пасту

  8. Тим часом витягти з бульйону моркву і цибулю - вони в цій страві не використовуються. Витягнути все м'ясо і дати йому трохи охолонути. Зняти з кісточок і хрящів м'ясо і нарізати його кубиками. Шинку звільнити від шкірки, якщо вона є. Сосиски звільнити від целофановій оболонки. Нарізати сосиски і шинку невеликими скибочками або соломкою - на ваш смак.

    Нарізати все м'ясо невеликими кубиками або скибочками

  9. Додати в м'ясний бульйон підготовлену томатну заправку з цибулею і огірками. Довести до кипіння і варити 8-10 хв. За смаком поперчити. Домашня солянка НЕ ​​солиться, так як квашені огірки і копченості дадуть в блюдо досить солі, а пересіл нам не потрібен.

    Додати томат з огірками в бульйон

  10. Додати в каструлю з бульйоном все нарізане м'ясо - свинину, яловичину, сосиски , Шинку. Додати раніше відкладений обсмажений бекон. Довести до кипіння і варити 3-5 хв.

    Додати все підготовлене м'ясо

  11. Зняти каструлю з вогню і додати 2-3 лаврових листки. Солянка повинна постояти і настоятися не менше 10 хв. Потім лавровий лист викинути.

    Додати лавровий лист і зняти з вогню

  12. Розлити в тарілки. Розкласти порівну все м'ясо. Додати по 0.5 ч. Л. каперсів, нарізані навпіл або кружечками оливки без кісточок - чорні або зелені. Покласти кружечок тонко відрізаного лимона. Бажано зрізати з лимона цедру. Посипати зеленню, додати сметану і відразу ж подавати.

    Розлити солянку в тарілки і додати добавки

  13. За бажанням, можна додати дрібно нарізане перо зеленої цибулі. Можна на фінальному етапі зварити солянку в керамічному горщику, поставивши його в духовку або піч. Але, це важливо, будь-яка термічна обробка повинна здійснюватися до закладки оливок, каперсів і будь-якої зелені.

    Солянка з оливками, каперсами, сметаною і лимоном

  14. Домашня солянка - дивовижне перша страва, ситне і смачне. Не слід додавати в суп зайві спеції - аромат і смак копченостей створюють неперевершену гаму і без добавок.

М'ясна солянка на наваристому бульйоні з копченостями - смачне першу страву до обіду

про рецепт

  • Вихід: 4 Порції
  • Підготовка 2 години
  • Приготування: 30 хв
  • Готується за: 2 години 30 хв

Калорійність страви: 68 калорій

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

м'ясна солянка

4.9 (98.3%) 106

Новости