Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грузія лідирує по поставкам коньяку в Росію

  1. Грузія змогла зайняти на російському ринку місце французьких коньяків, які після девальвації рубля...

ТБІЛІСІ, 28 липня - Новини-Грузія

ТБІЛІСІ, 28 липня - Новини-Грузія. Експорт коньяку з Грузії в Росію в першому півріччі 2016 року збільшився майже вдвічі, до 1,1 мільйонів літрів, пише газета «Ведомости» .

Як говориться в звіті Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю (ЦІФФРА), з травня по червень на грузинський коньяк довелося 48,1% поставок напою з-за кордону.

Серед брендів грузинського коньяку, який користується найбільшою популярністю в Росії, «Старий Кахеті», «Серце Арагві» і «Сараджішвілі».

Грузія змогла зайняти на російському ринку місце французьких коньяків, які після девальвації рубля подорожчали майже вдвічі.

Після знецінення національної валюти в РФ, грузинські виробники знизили відпускні ціни на 10-15%.

Сьогодні середня ціна за пляшку грузинського коньяку в Росії становить 400-600 рублів, тоді як французькі напої обходяться споживачам з РФ в 3 тисячі рублів за пляшку.

Лідером за імпортним коньяку в Росії в останні роки була Вірменія, продукція з якої також відноситься до середньоціновому сегменту. Однак, після того як Вірменія увійшла в Євразійський економічний союз в 2015 році, її коньяк перестав враховуватися як імпорт.

Фактично Вірменія, як і раніше лідирує серед іноземних виробників. За перше півріччі 2016 року, з цієї країни було експортовано не менше 40% всього коньяку, представленого на російському ринку.

Новости