Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безвізові країни: огляд вільних напрямків від НужнаВіза.ру

  1. Ближнє Зарубіжжя: в'їзд по внутрішньому паспорту
  2. Ближнє Зарубіжжя: в'їзд по закордонному паспорту
  3. Європа без візи
  4. Азія
  5. близький Схід
  6. Африка
  7. Америка
  8. Острівні держави Карибського басейну
  9. Острівні держави Індійського і Тихого океанів
  10. Умовно візові держави
  11. Відео: огляд безвізових напрямків від КД МЗС РФ

Переваги безвізового в'їзду очевидні. По-перше, відпадає необхідність в зборі численних документів і заповненні різних анкет. По-друге, не доводиться оббивати пороги посольств і терпляче чекати паспорт із заповітною наклейкою, що дозволяє виїхати за кордон. По-третє, помітна економія, адже вартість візових зборів буває досить відчутною, особливо, якщо на відпочинок вирушає вся сім'я.

Безвізові країни для росіян налічують понад 70 держав, ще в більш ніж трьох десятках країн діє спрощений порядок отримання візи. Ряд держав пропонує своїм гостям оформити в'їзний документ безпосередньо через інтернет, використовуючи спеціальні сервіси міграційної служби.

З кожним роком карта безвізового простору зростає і на ній з'являється все більше країн. Так, в 2015 році безвізовий режим для росіян ввела Монголія, скасовані візи до Гамбії і на Маврикій.

Повний перелік безвізових і умовно візових напрямків з поясненнями наведено нижче. Під безвізовими країнами розуміється відсутність необхідності в попередньому оформленні в'їзного документа, тобто віза не потрібна в принципі. Умовно візові держави - країни, де отримання в'їзного документа є невеликий формальністю і його або видають при в'їзді, або оформляють через інтернет.

Для зручності ми згрупували держави по частинах світу. В окремі категорії виділені країни Близького Сходу і острівні держави.

Ближнє Зарубіжжя: в'їзд по внутрішньому паспорту

В першу чергу позначимо країни, куди росіяни зможуть потрапити по загальногромадянських паспортів. Їх залишилося всього шість. Кожне з них має унікальне географічне положення, свою багатовікову національну історію, традиції та культуру.

Переважно країни СНД - це недорогі курорти і санаторії, доступні ціни та дивовижна природа, непогані можливості для відпочинку з дітьми і велика кількість свіжих фруктів в літню пору.

  • Абхазія . Відсутня митний і паспортний контроль.
  • Білорусь . Як така межа відсутня. Вільний в'їзд по російському паспорту.
  • Казахстан . До 90 діб. Протягом 5 діб необхідна реєстрація за місцем перебування.
  • Киргизія. До 90 діб. Невеликий нюанс - потрібно заплатити адміністративний збір у розмірі 10 $, діти до 2 років від нього звільнені.
  • Таджикистан. До 90 діб. Єдина формальність - обов'язкова реєстрація за місцем перебування протягом 3 діб.
  • Південна Осетія. Вільний в'їзд по загальноросійському паспорту.

Ближнє Зарубіжжя: в'їзд по закордонному паспорту

Наступні держави Близького зарубіжжя не настільки лояльні до громадян Росії - потрапити на їх територію можна тільки по закордонному паспорту. Але зберігається безвізовий в'їзд і практично повністю відсутні зволікання на кордоні.

  1. Азербайджан. До 90 діб. При візиті в країну на термін понад 30 діб необхідна реєстрація.
  2. Вірменія . Для візиту необхідний лише закордонний паспорт, куди ставиться відмітка про перетин кордону. При в'їзді з дитиною, якого супроводжує тільки один батько, знадобиться згода від другого.
  3. Грузія . До 90 діб, в подальшому можливе продовження. При наявності в закордонному паспорті відміток про візит в Абхазію і Південну Осетію у в'їзді буде відмовлено.
  4. Молдавія. В'їзд без особливих складнощів, тільки по закордонному паспорту.
  5. Монголія . До 30 діб.
  6. Узбекистан. До 60 діб. Необхідна реєстрація протягом 3 діб.
  7. Україна. До 90 діб. В'їзд можливий тільки за закордонними паспортами, потрапити в країну по загальноросійському паспорту тепер не вийде.

Європа без візи

Безвізові європейські країни - це держави з різних причин не приєдналися до Шенгенської угоди та Євросоюзу. Лояльних країн для Росії в плані візового режиму не так багато.

Це в першу чергу Албанія , Яка щорічно на літній період, починаючи з 25 травня і закінчуючи 25 вересня, скасовує візи. В'їхати в країну дозволено до 90 діб і знадобиться тільки закордонний паспорт і квитки.

Ще одна дружня до росіян країна Європи - Македонія . Сюди, маючи стандартний набір документів, можна приїхати на 3 місяці.

Не так давно до списку безвізових країн приєдналася Боснія і Герцеговина. Бажаючі відвідати цю державу можуть без особливих формальностей в'їхати на 30 діб протягом кожних 60 діб.

окремо позначимо Кіпр . В саму Республіку Кіпр в'їзд візовий. Однак політична ситуація на острові неоднозначна, можуть виникнути деякі візові складнощі з відвідуванням цієї території. З одного боку, в південну частину острова можна потрапити тільки з візою, з іншого - на його північну територію віза не потрібна і для візиту сюди (до 90 діб) знадобиться тільки закордонний паспорт. Штампи про в'їзд і виїзд ставляться в міграційну карту, щоб у іноземця в подальшому не виникали складності. А з'явиться вони можуть, якщо мандрівник, який побував на Північному Кіпрі вирішить відправитися в третю країну через південну частину острова.

Якщо ви плануєте візит в Сербію , То віза і тут не потрібна, за умови, що подорож не затягнеться довше 30 діб.

Також гостинно відкриває двері перед усіма любителями комфортного відпочинку наодинці з природою і Чорногорія . Відвідати це балканську державу можна без візового документа, якщо поїздка не триватиме довше 30 діб.

Візит в європейські країни з безвізовим режимом передбачає обов'язкову наявність закордонного паспорта, в числі додаткових документів - зворотні квитки, бронь готелю / апартаментів, страховка, свідоцтво платоспроможності.

Азія

Азіатський напрямок настільки ж нечисленне, як і європейське: як не дивно, у росіян вибір всього менш ніж з 10 країн, прямуючи в які зовсім не доведеться замислюватися про візу (держави, де візу проставляють на кордоні і за плату віднесені до умовно-візовим - інформація в кінці статті). На цьому тлі трохи виділяється Китай. До цієї держави необхідна віза, але в окремі адміністративні райони вона не потрібна. Це в першу чергу, Гонконг, Хайнань і Макао. У ряді міст КНР, серед яких Пекін, Шанхай, Харбін, Ченду і інші дозволений безвізовий транзит на 72 години. Аналогічні правила і в Сінгапурі.

Повний список безвізових країн Азії:

  • В'єтнам . До 15 діб, один раз на кожні 30 діб. Тільки паспорт і зворотний авіаквиток. Без візового збору.
  • Гонконг . До 14 діб. Паспорт з терміном дії більше одного місяця, свідоцтво фінансової спроможності, зворотний квиток.
  • Макао (Аоминь). До 30 діб. Паспорт з запасом в 1 місяць і зворотні авіаквитки, в ряді випадків прикордонники запрошують підтвердження платоспроможності.
  • Малайзія . До 30 діб. Паспорт з запасом в 6 місяців, при проходженні контролю знімаються відбитки пальців.
  • Лаос. До 15 діб. Паспорт з 6-місячним запасом, бронь готелю, квитки.
  • ОАЕ . З 2017 року в'їзд туристів на термін до 30 днів - без візи і плати.
  • Таїланд . До 30 діб. Для власників візи Камбоджі передбачений безкоштовний в'їзд.
  • Південна Корея . До 60 діб. Закордонний паспорт з терміном дії 6 місяців.

близький Схід

Пустелі і нафту, першокласні готелі і розважальні центри, унікальні пам'ятки і релігійні святині - держави Близького Сходу приваблюють, вражають і неймовірно притягають. Сюди можна віднести і країни колишнього СРСР - Грузію, Вірменію і Азербайджан, які згадувалися вище.

Мертве море, дивовижний ландшафт і стародавні пам'ятники - Ізраїль гарантує багатообіцяючий відпочинок. Але незважаючи на те, що в'їхати без візи можна на 90 діб, потрібно досить великий перелік документів: страховка, бронь готелю / апартаментів, зворотні квитки. Бажано, щоб в закордонному паспорті було якомога менше арабських штампів, а термін дії самого документа перевищував 6 місяців.

Бажано, щоб в закордонному паспорті було якомога менше арабських штампів, а термін дії самого документа перевищував 6 місяців

Древній Ліван пропонує чудовий відпочинок і вражаючу екскурсійну програму. Насолоджуватися місцевими красотами і численними пам'ятками росіяни зможуть протягом 30 днів. На кордоні знадобиться діючий весь час поїздки закордонний паспорт і бронь готелю. Невеликий нюанс: незаміжнім жінкам до 40 років бажано подбати про отримання візи заздалегідь, подавши документи в посольство ще вдома.

Туреччину ми віднесли саме до близькосхідного регіону, хоча багато хто воліє вважати цю країну європейською державою, але велика її частина все-таки знаходиться саме в Азії. Громадяни РФ зможуть в'їхати в цю країну на термін до 60 діб. Мандрівники, яким цього часу буде недостатньо, має право оформити дозвіл на тимчасове перебування до 4 місяців. З вимог до документів: закордонний паспорт з запасом в 4 місяці, страховка, зворотні квитки і достатню кількість грошових коштів - не менше 300 $ на людину.

Африка

Спекотний Африканський континент дарує рідкісний подарунок - надає можливість побувати в незайманих куточках природи і провести різноманітний відпочинок. Тут є все: і респектабельні курорти, і білосніжні пляжі, і таємничі пам'ятки. Африка захоплює різноманітністю ландшафтів: безкраї пустелі і гірські ланцюги сусідять з саванами і джунглями, річками і водоспадами. На цьому тлі особливим контрастом виглядають маленькі села, в яких місцеве населення шанує пам'ять своїх предків, дотримуючись багатовікові традиції, і сучасні мегаполіси, де кипить активне динамічне життя.

Країни безвізового в'їзду:

  1. Ботсвана. До 90 діб. Чинний паспорт, зворотні авіаквитки, в рідкісних випадках прикордонники можуть зажадати свідоцтво платоспроможності (300 $ в тиждень).
  2. Гамбія. До 56 діб. Чинний на час всієї поїздки закордонний паспорт, зворотні квитки, підтвердження фінансової спроможності.
  3. Марокко . До 90 діб. Закордонний паспорт з запасом на весь час поїздки, заповнена міграційна карта. Без збору.
  4. Намібія. До 90 діб. Буде потрібно закордонний паспорт (6 місяців) з мінімум двома чистими сторінками і заповнена міграційна карта.
  5. Свазіленд. До 30 діб, для перетину кордону досить чинного закордонного паспорта.
  6. Туніс . До 90 діб. Закордонний паспорт, що діє протягом всієї поїздки, зворотний квиток, заповнена міграційна карта.

Америка

Подорож на Американські континенти злегка затьмарює перспектива дорогого тривалого перельоту і не завжди дешева вартість турів. Але радує по-справжньому величезний вибір безвізових країн, де відсутні бюрократичні зволікання у вигляді обов'язкової візи.

  • Аргентина. До 90 діб. Закордонний паспорт з терміном дії понад 6 місяців, зворотний квиток, підтвердження грошових коштів.
  • Бразилія . До 90 діб. Закордонний паспорт і квитки, в ряді випадків потрібне підтвердження фінансової спроможності.
  • Венесуела. До 90 діб. Документи: паспорт (6 місяців), зворотний авіаквиток, заповнена міграційна карта, докази фінансової спроможності.
  • Гайана. До 90 діб. Буде потрібно закордонний паспорт (6 місяців), заповнена міграційна карта, для підтвердження терміну перебування - бронь готелю і зворотні квитки.
  • Гватемала. До 90 діб. Закордонний паспорт, що діє весь період подорожі, зворотний квиток.
  • Гондурас. До 90 діб. При в'їзді в країну необхідний закордонний паспорт, дійсний на весь період поїздки, і міграційна карта.
  • Колумбія. До 90 діб. Закордонний паспорт (3 місяці), авіаквитки, документи про платоспроможність, бронь готелю.
  • Коста-Ріка . До 30 діб. Закордонний паспорт (3 місяці), зворотні авіаквитки, іноді - наявність грошових коштів.
  • Куба . До 30 діб. Закордонний паспорт з дією на весь період подорожі, міграційна карта (2 примірника), зворотні квитки, грошові кошти з розрахунку 50 $ на добу. Без мита.
  • Нікарагуа. До 90 діб. Закордонний паспорт (6 місяців), документи про платоспроможність, зворотний авіаквиток.
  • Панама. До 90 діб. Закордонний паспорт (3 місяці), грошові кошти в розмірі 500 $ на одну людину на час всієї поїздки, авіаквиток.
  • Парагвай. До 90 діб. Дійсний закордонний паспорт, авіаквиток, свідоцтво фінансової спроможності.
  • Перу . До 90 діб. Закордонний паспорт (3 місяці), зворотний авіаквиток.
  • Сальвадор. До 90 діб. Закордонний паспорт, дійсний 30 днів на момент перетину кордону, міграційна карта, зворотний авіаквиток, документи про платоспроможність.
  • Уругвай. До 90 діб.
  • Чилі. До 90 діб. Дійсний закордонний паспорт; зворотні авіаквитки; свідоцтво платоспроможності; міграційна карта.
  • Еквадор. До 90 діб. Закордонний паспорт з терміном дії 6 місяців, зворотні авіаквитки. При необхідності тимчасове перебування можна продовжити.

Острівні держави Карибського басейну

Екзотичні острови Карибського моря ваблять російських мандрівників не тільки своїми дивовижними красотами, білосніжними пляжами і тропічними джунглями. Більшість країн пропонують гостям вільний в'їзд. Це позбавляє від паперової тяганини і зайвої витрати грошей, економить час і дозволяє повною мірою насолодитися відпочинком.

Пройдемося по списку острівних держав Карибів, радо відкривають двері перед нашими співвітчизниками:

  1. Антигуа і Барбуда. До 30 діб. Паспорт з запасом в 6 місяців, бронь готелю, зворотній авіаквиток.
  2. Багамські острови. До 90 діб. Дійсний закордонний паспорт ,, зворотні авіаквитки і свідоцтво платоспроможності.
  3. Барбадос. До 28 діб. Дійсний на день в'їзду паспорт, зворотні квитки, докази фінансової спроможності.
  4. Гаїті. До 90 діб. Обов'язкові: паспорт, дійсний на день в'їзду, зворотні квитки.
  5. Гренада. До 90 діб. Паспорт з запасом в 6 місяців, бронь готелю, зворотні квитки, докази платоспроможності. Стягується мито - 20 $.
  6. Домініка. До 21 діб. Чинний паспорт, зворотний квиток, гроші в розмірі 50 $ на добу (готівка, дорожні чеки, банківська карта).
  7. Домініканська республіка . До 30 діб. Чинний весь період поїздки паспорт, туристична картка (20 $), зворотні авіаквитки.
  8. Сент-Вінсент і Гренадіни. До 30 діб. Закордонний паспорт, докази платоспроможності. Можливе продовження терміну перебування ще на 30 діб.
  9. Сент-Люсія. До 6 тижнів. Закордонний паспорт з запасом в 3 місяці, зворотні квитки, докази фінансової спроможності.
  10. Сент-Кітс і Невіс. До 90 діб. Закордонний паспорт, бронь готелю, зворотні авіаквитки, доказ платоспроможності.
  11. Трінідад і Тобаго. До 90 днів. Закордонний паспорт з терміном дії більше часу поїздки, докази платоспроможності, зворотні авіаквитки, бронь готелю, міграційна карта.
  12. Ямайка . До 30 діб. Паспорт, термін дії якого перекриваємо період поїздки, зворотні квитки, докази платоспроможності.

Острівні держави Індійського і Тихого океанів

Теплі води Індійського і Тихого океанів привабливі не тільки для любителів екзотики, вони ваблять туристів з усього світу, пропонуючи всі умови для активного і екстремального відпочинку. Наші співвітчизники в цьому плані не стали винятком, тим більше, що можна не обтяжувати себе зайвими труднощами, пов'язаними з отриманням візи, а в повній мірі насолоджуватися пляжним відпочинком.

Тропічний рай без формальностей обіцяють наступні держави:

  • Вануату. До 30 діб. Закордонний паспорт з запасом в 6 місяців, зворотний квиток, свідоцтво платоспроможності.
  • Гуам. До 45 діб. Дійсний закордонний паспорт, заповнені митні та прикордонні декларації, наявність зворотного авіаквитка.
  • Маврікій.До 60 діб. Дійсний закордонний паспорт, квитки на зворотний рейс, свідоцтво фінансової спроможності (100 $ на добу), бронь готелю або лист-запрошення. Ніяких зборів не передбачено.
  • Мальдіви . До 30 діб. Закордонний паспорт, що діє весь час поїздки, турваучер, зворотні авіаквитки.
  • Мікронезія. До 30 діб. Паспорт з запасом в 4 місяці, зворотні квитки.
  • Маріанські острови. До 45 діб. Чинний на кінець поїздки закордонний паспорт, бронь готелю, дві міграційні карти, зворотні авіаквитки.
  • Ніуе. До 30 діб. Але знадобиться дворазова транзитна віза тієї держави, через яке відбудеться в'їзд на острів. Паспорт з запасом в 3 місяці, бронь готелю, зворотні квитки.
  • Острови Кука. До 31 діб. Закордонний паспорт з запасів в 6 місяців, свідоцтво платоспроможності, зворотні авіаквитки, бронь готелю.
  • Сейшельські острови . До 90 діб. Дійсний закордонний паспорт, зворотні квитки, бронь готелю, грошові кошти з розрахунку 50 $ на добу на людину.
  • Тувалу. До 30 діб. Закордонний паспорт з запасом в 6 місяців, зворотні квитки, бронь готелю, докази платоспроможності.
  • Фіджі. До 120 діб. Закордонний паспорт з запасів в 6 місяців після закінчення поїздки, зворотні квитки і підтвердження фінансової спроможності.
  • Філіппіни . До 30 діб. При в'їзді можна оформити візу до 56 діб, а вже перебуваючи в державі продовжити її до 6 місяців.

Умовно візові держави

У цю групу ми об'єднали країни, де видача візових документів відбувається безпосередньо на кордоні. У ряді держав максимально спрощений порядок отримання візи і допускається її оформлення через інтернет за допомогою спеціальних онлайн-сервісів. Наприклад, таким чином можна отримати мексиканську візу, зробити дозвіл на в'їзд на Кіпр. В обох випадках процедура оформлення візового документа максимально спрощена і не викликає ніяких складнощів.

Невеликий нюанс - практично в кожній країні буде потрібно сплата візового збору. У деяких державах прикордонники наполягають на заповненні міграційних карт, митних декларацій та всіляких анкет, але, як правило, на це йде трохи часу.

  1. Бангладеш. До 15 діб, збір - 51 $.
  2. Бахрейн. До 14 діб. Віза по прільоту або через інтернет.
  3. Болівія. До 30 діб.
  4. Бурунді. До 30 діб, візовий збір - 90 $.
  5. Східний Тимор. До 30 діб, можливе продовження до 90 діб, розмір збору - 25 $.
  6. Гвінея-Бісау. До 90 діб, візовий збір - 85 євро.
  7. Джібуті. До 30 діб.
  8. Єгипет . До 30 діб після прильоту, збір - 25 $.
  9. Замбія. До 30 діб, збір - від 20 $.
  10. Західне Самоа. До 60 діб.
  11. Зімбабве. До 30 діб, збір - 30 $.
  12. Індонезія . До 30 діб, сума збору - 35 $.
  13. Йорданія . До 30 діб, збір - 28 $.
  14. Іран . До 14 діб, збір - 70 євро.
  15. Кабо-Верде. До 30 діб, збір 25 євро.
  16. Камбоджа . До 12 місяців. Збір - 25 $.
  17. Кенія. До 90 діб, збір в розмірі 50 $.
  18. Коморські острови. До 45 діб, збір - 50 $.
  19. Непал . До 90 діб, збір від 25 до 100 $.
  20. Мадагаскар. Від 30 до 90 діб. За туристичну візу на 30 діб збір не стягується.
  21. Мексика . Електронний дозвіл на в'їзд можна отримати через інтернет.
  22. Оман . З травня 2018 візу оформляють в аеропорту (на 10 або 30 ній, вартість - близько 13 або 25 $ відповідно)
  23. Палау. До 30 діб. Стягується мито - 50 $, за продовження терміну тимчасового проживання візьмуть ще 100 $.
  24. Танзанія. До 30 діб.
  25. Того. До 7 діб без продовження терміну перебування, збір - 20 $.
  26. Тонга. До 31 діб.
  27. Уганда. До 90 діб.
  28. Шрі Ланка . Віза легко оформляється через інтернет. Стягується мито - 30 $, для дітей до 12 років - безкоштовно.
  29. Еритрея. Видається після прибуття тільки в міжнародному аеропорту Асмара за попередньою запрошення приймаючої сторони. Термін дії - 30 діб, стягується збір у розмірі 50 $.
  30. Ефіопія. До 30 діб, візовий збір - 20 $.
  31. Південний Кіпр. Віза оформляється за один день без візового збору. Можливе замовлення провізії через інтернет. Рекомендується мати зворотний квиток, ваучер на розміщення в готелі та гроші не менше 50 $ на добу. Володарям шенгену в'їзд вільний.

Відео: огляд безвізових напрямків від КД МЗС РФ

такоже Рекомендуємо:

Новости