Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати американське громадянство в 2019 році

  1. Яке відношення Грін-карта має до громадянства США
  2. Яким чином можна стати громадянином США
  3. Родинні зв'язки
  4. шлюбний союз
  5. урядова лотерея
  6. Як Америка відноситься до подвійного громадянства
  7. Детальна інструкція щодо заповнення анкети для отримання громадянства США

Американський світ привабливий для багатьох ось уже кілька століть. Але отримати американське громадянство не просто. В принципі, як і у більшості країн, цей процес нескладний, але вимагає певних зусиль і довгого очікування. Перш за все необхідно отримати документи, які дозволяють перетнути кордон бажаної країни. Американський світ привабливий для багатьох ось уже кілька століть

Панорамний вид на Чикаго, штат Іллінойс

Яке відношення Грін-карта має до громадянства США

Заповітним документом для будь-якого іммігранта є Грін карта США . Вона являє собою спеціальне посвідчення особи, яке дає право на ПМЖ і дозволяє працевлаштуватися, але не бути громадянином країни. По-іншому цей документ називають імміграційною візою, яка дозволяє легально перебувати в Америці, залишати її межі та у разі потреби своїх родичів. Її можливості в ситуації отримання громадянства США практично безмежні.

Але всі переваги красиво виглядають в теорії, а на практиці, щоб отримувати всі вигоди від Грін карти тієї ж російської, доведеться пройти досить складний шлях. Володар такого пропуску зможе тільки після п'яти років постійного перебування в межах держави отримати дозвіл на оформлення статусу американця.

Так виглядає Грін-карта, що дає статус американця

Щоб стати іммігрантом і претендувати на законне перебування і отримання певних прав і свобод, перш за все необхідно, урядове схвалення заяви, поданої переселенцем в органи Сполучених Штатів.

Таке звернення становить роботодавець, родич або безпосередньо сам іммігрант.

Коли, припустимо, той же житель Росії перебувати вже на території «Нового Світу», його візі привласнюють номер.

Якщо основна мета поїздки - це придбання громадянства США, то слід відразу подавати прохання про зміну статусу на імміграційний. Навіть якщо заявник буде знаходитися за межами держави, американський уряд сповістить про те, що процедура отримання візи імміграційного типу близька до завершення.

Яким чином можна стати громадянином США

багато охочих іммігрувати з Росії в Америку задаються головним питанням: як стати громадянином США? Щоб бути повноправним американцем, необхідно зібрати чимало документів на отримання Грін-карти. Існує кілька категорій, за якими можна її отримати:

  1. Сімейні узи.
  2. Шлюб з громадянином США.

    Зразок шлюбного договору

  3. За запитом американського роботодавця.
  4. Лотерея.
  5. Стандартним або натуральним способом.
  6. Статус біженця.
  7. Інвестиційні проекти в економіку.
  8. Усиновлення громадянина країни.

Родинні зв'язки

Іммігранти, які змогли придбати право на ПМЖ, мають можливість перевести своїх близьких родичів зі своєї країни в Америку. Коли такі іммігранти пройдуть певні процедури, вони нарівні зі своїми родичами стають повноправними американцями.

Є також і інші нюанси, які відносяться до родинним зв'язкам. Наприклад, батьки дитини в момент його народження вже мали американське громадянство, перебували в законному шлюбі або один з них проживав як громадянин в США.

Громадянство автоматично отримує дитина, яка не досягла вісімнадцяти років, у разі якщо його батьки або один з них уже мали право називатися американцями і постійно проживають в межах держави. Навіть якщо батьки померли, але мали офіційний статус і на момент народження дитини вже були натуралізуються, тоді їх малюк отримує всі офіційні права американського громадянина.

У разі якщо мати або батько не були офіційно зареєстровані як подружжя, але один з них отримав статус американця, дитина такого громадянина також отримує всі можливості повноправного члена США.

шлюбний союз

Один з поширених способів отримання права на постійне місце проживання для молодих людей - це укладення шлюбу. Велика кількість пар створюються завдяки спілкуванню в інтернеті, запрошення один одного в гості. Є варіант, звичайно, випадкового знайомства в своїй країні або в туристичному турі. Але це дуже рідкісний випадок.

В Америці імміграційні служби особливо пильно придивляються до такого роду легалізації, так як за їхніми законами за укладення фіктивного шлюбу обидва учасники, в залежності від ступеня вини, можуть отримати від п'яти до п'ятнадцяти років тюремного ув'язнення.

Щоб не потрапити під особливу увагу міграційних служб США при укладанні шлюбного союзу, необхідно пройти певні процедури і відповідати висунутим вимогою з боку американського уряду.

Щоб не потрапити під особливу увагу міграційних служб США при укладанні шлюбного союзу, необхідно пройти певні процедури і відповідати висунутим вимогою з боку американського уряду

Так виглядає форма реєстрації шлюбу в США

Шлюб з громадянином США для звичайних людей - це досить трудомісткий і непростий процес. Для його укладення необхідно:

  • Мати Green Card більше трьох років;
  • Бути повнолітнім;
  • Мати постійну прописку або перебувати на одному місці більше трьох місяців;
  • Знаходиться легально на території США за три роки не менше вісімнадцяти місяців;
  • Мати певні мовні навички та знання історії, законодавства країни, де буде виходити громадянство;
  • Не мати ніяких приводів в поліцію або іншого роду правопорушень;
  • Чоловік (а) повинен бути громадянином Америки більше трьох років.

Для подружжя, які працюють за межами США, але на уряд цієї країни, що мають законний, а не фіктивний шлюб, є певні пільги і послаблення:

  1. Немає особливих вимог на терміни перебування в межах кордону держави, а також на володіння Грін-картою.
  2. Вимог щодо термінів такого шлюбу немає, але обоє повинні обов'язково офіційно зареєструвати свій союз.
  3. Короткі терміни набуття громадянства.

урядова лотерея

Ще один унікальний спосіб для придбання Грін карти і права на громадянство США - державна лотерея, яку проводить раз на рік департамент міграційної служби країни. Будь-який бажаючий може взяти участь, причому абсолютно безкоштовно.

Всього лише потрібно зареєструватися на спеціальному сайті, вказавши свої дані в пропонованій заяві. Всі необхідні документи бажаючими надаються в жовтні, а результати цього конкурсу можна буде побачити лише з середини травня - початку червня.

Мета такого роду конкурсу - підтримувати імміграцію тих національностей, яких дуже мало в Америці. З 2008 року Росія була знову допущена до цієї лотереї, так як досить довгий час діяв певний заборону на іммігрантів цієї держави. Тому жителі Росії тепер стали поповнювати списки нових членів суспільства Америки. І навіть в 2016 році наші співвітчизники могли взяти участь в розіграші Green Card.

Після відправки заяви учасник отримує спеціальний номер, який йому надає система сайту.

Після відправки заяви учасник отримує спеціальний номер, який йому надає система сайту

За цим номером заявник може відстежити рішення, прийняте за його запитом. Найважливіше для бажаючих - виграти перший тур. Коли перший тур пройдено, настає наступний - відвідування посольства.
Для того щоб побувати в посольстві і пройти співбесіду, доведеться трохи попрацювати. Необхідно зібрати документи, в яких будуть вказані дані про особу, сім'ю, освіту, різні ліцензії, сертифікати та дипломи, що дозволяють працювати, якщо вони є, а також обов'язкова довідка про відсутність будь-яких правопорушень. Якщо є діти до двадцяти одного року, то слід подавати документи та на них.

Перед відвідуванням посольства обов'язково потрібно пройти медичне обстеження, яке передбачено для оформлення Грін-карти.

Існують спеціальні медичні установи, які мають право видавати такі довідки. Всі щеплення варто робити заздалегідь, щоб отримати бажаний сертифікат, так як якщо зробити їх невчасно, це затягне процедуру оформлення, і ціна за такі послуги буде вище.

Так виглядає довідка видається при проходженні медичного обстеження

Зібравши всі необхідні документи, заявник проходить співбесіду в посольстві, обговорюючи все, що було заповнене в анкеті. Якщо вдається пройти другий тур, то в закордонному паспорті учасника з'являється друк. Це тимчасова Грін-карта, з якої можна вирушати в дорогу і отримувати громадянство США. Така фізична карта дуже схожа на кредитну, так як має свою магнітну захист, але має функцію офіційного документа. З ним можна влаштовуватися на пристойну роботу офіційно.

Як Америка відноситься до подвійного громадянства

Їдучи з Росії з метою отримати ПМЖ в Америці, спочатку оформляють тимчасову або постійну Грін карту або імміграційну візу. Деякі живуть в США, володіючи всіма перевагами посвідки на проживання, а інші, проживаючи якийсь час на території Сполучених Штатів, проходять через процедуру натуралізації. За американськими законами подвійне громадянство не забороняється, але завжди є певні умови.

Подвійне громадянство деякі набувають при народженні автоматично. Відбувається це, якщо дитина народилася за межами Америки, але його батьки є громадянами Сполучених Штатів. В інших випадках отримати подвійний статус громадянина набагато складніше. Пов'язано таке ставлення з тим, що купуючи громадянство США, кожен урочисто клянеться у вірності американському державі і його уряду. Така клятва накладає свої особливі заборони.

Наприклад, будучи за межами своєї нової батьківщини, можна використовувати тільки паспорт громадянина США. У разі якщо громадянин буде показувати інший паспорт або активно підтримувати свій колишній статус, то це може стати підставою для позбавлення громадянства Америки. До того ж, якщо будучи вже американцем, хтось забажає отримати офіційний статус в іншій державі, його автоматично позбавляють усіх цивільних прав США.

Детальна інструкція щодо заповнення анкети для отримання громадянства США

Які витрати несуть бажаючі отримати Грін карту або посвідку на проживання в США

При оформленні всіх візових документів кожному доводиться оплачувати певні обов'язкові платежі. Одним з таких є консульський збір. З вересня 2014 року в посольствах США змінили вартість цього збору. Ціна була змінена на деякі типові візи. Тепер процедура щодо відмови від статусу американця буде коштувати не 450 доларів, а 2350. Така ціна пояснюється витратами, які несуть спеціальні органи на її оформлення.

За що дозволяє документ для родичів громадян США або для тих, хто проходить процес натуралізації, консульський збір становитиме 325 доларів. За можливість офіційно працевлаштуватися доведеться заплатити 345 доларів, що на сто доларів менше, ніж було.

За можливість офіційно працевлаштуватися доведеться заплатити 345 доларів, що на сто доларів менше, ніж було

На інші послуги, які беруть участь в оформленні стандартних віз імміграційного характеру, ціна стане трохи нижче. Для категорії неімміграційного характеру змін в ціні не буде. трохи подорожчають візи нареченої або нареченого в США , Які відносяться до укладення шлюбу з іноземцями. Вартість таких віз становитиме 240 доларів. Візи категорії інвесторів будуть коштувати на 60 доларів менше.

Новости