Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Музей Чеського Граната в Празі на порталі Паблік Тревел Набережні Челни

Музей Чеського Граната в Празі

Якщо ви хочете відвідати Прагу, столицю Чехії, і бажаєте порадувати близьких людей, яким-небудь оригінальним сувеніром, то найкращим варіантом буде чеський гранат.

Музей Чеського Граната в Празі

Цей дуже і вишуканий красивий камінчик ви можете вигідно купити тільки в Чехії, так як, це, швидше за все, єдиний коштовний камінь, видобутий в цій прекрасній країні.

Якщо ви хочете привести з подорожі до Праги який-небудь унікальний сувенір, то - це чеський гранат. Цей камінь можна вигідно придбати тільки в Чехії. Адже це, напевно, єдиний дорогоцінний камінь, який там видобувається.

Чеські гранати відомі у всьому світі, і славляться красою та вишуканістю. Стародавні народи, колись проживають на території нинішньої Чеської Республіки, запевняли, що гранат - це зовсім не камінь, а застигла кров живого вогню. Ну, можливо, вони мали рацію. Адже піроп (різновид граната, що видобувається в Чехії) - це скам'янілі шматочки вулканічної лави. Перші джерела, де згадується про чеському піропом, датуються 13 століттям, а активна промисловий видобуток було розпочато в 16 столітті.

Про знаменитою чеською гранаті знають у всьому світі, так як саме цей камінь має свою неповторну витонченість і привабливість.

Про знаменитою чеською гранаті знають у всьому світі, так як саме цей камінь має свою неповторну витонченість і привабливість

Музей Чеського Граната в Празі

Стародавні жителі, що живуть на території сьогоднішньої Чехії, впевнені, що гранат вважається не каменем, а є застиглою кров'ю полум'я.

Музей Чеського Граната в Празі

І вони, в принципі, були по-своєму праві, тому що, наприклад, піроп є одним з видів місцевого граната - скам'янілі частини лави вулкана. Якщо посилатися на перші джерела знань на міському рівні піропом, потрібно зробити висновок, що видобуток такого унікального камінчика була розпочата ще в шістнадцятому столітті.

І я був в цьому дивовижному музеї. Знаходиться він недалеко від Староміської площі. Дуже там приємна атмосфера, все зроблено зі смаком. Побачили рідкісні прикраси з натурального чеського граната, послухали цікаву розповідь екскурсовода про історію каменю, про його видобутку. Нам навіть подарували маленький камінчик граната.Било дуже приємно!
При музеї є магазин, де можна купити всілякі прикраси з чеським гранатом.
Рекомендую! Дуже здорово!

Празький музей граната

Якщо ми будемо посилатися на давні перекази, то гранат володіє своєрідними магічними якостями. Наприклад, яскравий криваво - червоний гранат вважався каменем підступності і завзятості, любові і пристрасті, крові і влади, ну і, зрозуміло, вогню. І звідси буде зрозуміло, чому перед битвами хрестоносці прикрашали свої пояси гранатом, хрести та мечі, а представники знатного королівського роду цим шикарним каменем вінчали свої корони і скіпетри.

І звідси буде зрозуміло, чому перед битвами хрестоносці прикрашали свої пояси гранатом, хрести та мечі, а представники знатного королівського роду цим шикарним каменем вінчали свої корони і скіпетри

Музей Чеського Граната в Празі

У столиці Чехії є Музей Граната, з усього світу притягає і зачаровує туристів. У Музеї Граната Праги зібрані колекційні речі, зроблені з граната, які виконані були ще старовинними майстрами, а також сучасні ювелірні вироби компанії «Гранат».

Музей Чеського Граната в Празі

Празький Музей Граната надає унікальну можливість познайомитися з історією обробки і добування каменю в Богемії, а також побачити своїми очима абсолютно всі види мінералів, зроблені з «гранатової» групи. Крім того, в столичному Музеї Граната виставлені різні літографії, на яких зображуються пристрої та інструменти, які призначені для обробки і видобутку граната і його різновидів.

Музей Чеського Граната в Празі

Відвідувачі цього музею можуть не просто отримати багато інформації про такий таємничий і незвичайний камені, як гранат, а також знайти свій власний камінь в підготовленої заздалегідь суміші порід. Крім того, гості Музею Граната здатні придбати елегантні і витончені прикраси, велика частина яких вважається копією різних виробів з гранатом, видобутий в різні періоди часу.

Новости