Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хто в Європі говорить по-англійськи

З огласно зі статистичними даними порталу L anguageknowledge і Левада-центру (дані по Росії) англійською мовою говорять 33% європейського населення, для 13% з них ця мова є рідною, і для 21% - іноземним.

Найбільший відсоток людей розмовляє англійською, безумовно, у Великобританії та Ірландії. Завершують лідируючу п'ятірку Мальта, Швеція і Данія. У цих країнах відсоток населення, яке знає англійську як іноземну, становить половину від усього населення країни.

У Росії відсоток розмовляють англійською порівняно невеликий - всього 15%.

У Росії відсоток розмовляють англійською порівняно невеликий - всього 15%

Великобританія і Ірландія з об'єктивних причин лідирують також за кількістю людей, для кого англійська - рідна мова, наступний найбільший відсоток відзначається на Мальті (3,55%), далі йде Німеччина (2,16%).

Великобританія і Ірландія з об'єктивних причин лідирують також за кількістю людей, для кого англійська - рідна мова, наступний найбільший відсоток відзначається на Мальті (3,55%), далі йде Німеччина (2,16%)

Що стосується англійської як іноземної, то тут на перше місце постає Мальта (58,84%) і Швеція (52,45%).

Найменше людей говорить англійською в Чехії (11,75%) та Іспанії (11,7%).

До країн c високим відсотком знання англійської можна віднести Австрію, Кіпр, Данію, Фінляндію, Нідерланди, Мальту і Швецію.

Наприклад, візьмемо скандинавські країни: Фінляндію, Данію та Швецію. У цих країнах дуже багато ЗМІ англійською. Також скандинави часто дивляться американські фільми і серіали на мові оригіналу з субтитрами. Скандинави активно створюють навколо себе мовне середовище, що є позитивним фактором в загальному освоєнні англійської мови. Також скандинавська освітня система робить великий акцент на ретельному вивченні англійської мови в школі. Вчителі багато працюють з учнями, роблячи акцент на інтеграції теорії і практики.

З Австрією складається не менш цікава історія. У цій країні дуже важливим економічним фактором вважається туризм, тому, щоб знайти хорошу високооплачувану роботу, просто необхідно знати англійську мову на доброму рівні.

На Мальті англійська викладається з самого раннього шкільного віку. Батьки заохочують ініціативу своїх дітей говорити вдома англійською. У Мальті англійська визнаний одним з офіційних мов країни. Переважна більшість жителів Мальти воліють читання книг англійською мовою. У країні випускається однакова кількість газет на мальтійському та англійською.

Щороку школи англійської мови на Мальті залучають 80 000 іноземних студентів. Також цікавий факт, що Мальта вважається одним з кращих місць в світі для вивчення англійської мови.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости