Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

12 тисяч людей вийшли на лижні траси "Гірського повітря" на Сахаліні

З початку нового року кращий гірськолижний курорт Далекого Сходу і Сибіру, ​​розташований в околицях Південно-Сахалінська, вже відвідали близько 12 тисяч осіб. Це приблизно вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Це приблизно вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року

У дні новорічних канікул на схилах «Гірського повітря» можна зустріти не тільки сахалінцев і курильчан, а й численних гостей з інших регіонів країни і зарубіжжя. Курорт в цьому році популярний у любителів швидкісних спусків з Владивостока, Хабаровська, Уссурійська, Благовещенська, Петропавловська-Камчатського, а також з Москви, Санкт-Петербурга, Твері, Мурманська, Костроми, Казані, Воронежа, міст Алтайського краю і Сибіру. Серед зарубіжних відвідувачів - прибулі з Нової Зеландії, США, ОАЕ, Німеччині та Білорусії, повідомили журналу "Далекосхідний капітал" в Уряді Сахалінської області .

За статистикою, яку ведуть волонтери, далекосхідники приїжджають кататися на Сахалін, як правило, на термін до тижня, гості з Сибіру і Центральної Росії - до місяця, а іноземці - ще довше - до двох місяців. Багато на острові вже не в перший раз.

Припливу туристів, охочих випробувати схили сахалінських гір, сприяє тарифна політика авіакомпанії «Аерофлот». Переліт на острів з Хабаровська або Владивостока подешевшав майже вдвічі. У минулому сезоні квиток туди і назад коштував 14000-15000 рублів. У цьому - 7400 рублів (Владивосток - Южно-Сахалінськ - Владивосток) і 8200 рублів (Хабаровськ - Южно-Сахалінськ - Хабаровськ). На Сахаліні до послуг гостей - готелі на різний смак і гаманець, від скромних гостьових будинків до чотиризіркових готелів.

- Для зручності відвідувачів ми запустили безкоштовні автобуси. Вони курсують по вулицях Південно-Сахалінська і збирають любителів гірських лиж і сноуборду. Кінцева точка маршруту - «Гірське повітря», - зазначає начальник відділу продажів спортивно-туристичного комплексу Наталія Пахолкова.

У цьому сезоні зимовий курорт вперше вийде за звичні межі гори Більшовик. У роботу запустять нові траси протяжністю близько 10 кілометрів на сусідній горі Червоної. На нижньому майданчику комплексу зараз завершується будівництво вхідної групи. Тут почне працювати прокат спорядження, а також магазини, ресторан, каси, камера зберігання і відеозал з дитячою ігровою зоною.

Сьогодні «Гірське повітря» пропонує гостям 25 кілометрів трас. Серед них - найдовша на Далекому Сході і в Сибіру довжиною 4,2 кілометра. Є й спеціалізована траса для дітей.

Працює комплекс з 9:00 до 22:00 години. У темну пору його схили освітлюються. Новачки зможуть провести час з інструкторами і за кілька годин отримати ази катання на гірських лижах чи сноуборді. Відкрито також прокат спорядження.

Спеціально в дні новорічних канікул гірськолижний курорт ввів новий тариф - «Безліміт за 550 рублів». Придбати його можуть всі відвідувачі, охочі провести на схилах до трьох годин. Тариф введений до 8 січня включно і в разі його високу затребуваність буде збережений.

У новорічні канікули для жителів і гостей обласного центру на «Гірському повітрі» підготували велику святкову програму. До 7 січня на верхньому майданчику комплексу проходить «Шепіт зірок». Це камерна вечірка для тих, хто хоче провести час з близькими в приємній атмосфері. 6 січня відбудеться концерт бардівської пісні від Дмитра Боровикова і В'ячеслава Юр'єва, 7 січня - «Різдвяний вечір». У ці дні також пройдуть конкурси для сноубордистів і гірськолижників і дитячий карнавал.

У ці дні також пройдуть конкурси для сноубордистів і гірськолижників і дитячий карнавал

Спортивно-туристичний комплекс «Гірське повітря» відкритий в 1960 році. Тут учасники радянської збірної готувалися до зимової Олімпіади 1972 року в Саппоро. У перебудовні роки комплекс закинули. Його відродження почалося за підтримки федеральних і регіональних влад вже в XXI столітті. Сьогодні «Гірське повітря» - центр однойменної території випереджаючого соціально-економічного розвитку. Тут створюється гірськолижний курорт світового рівня, розрахований як на місцевих жителів, так і на туристів з інших регіонів, а також з-за кордону. На горі Більшовик облаштована найбільша на Далекому Сході зона катання, триває будівництво інфраструктури. До 2020 року на «Гірському повітрі» з'явиться понад 50 кілометрів гірськолижних трас з штучного засніження, шість нових канатних доріг. Приватні інвестори зведуть два готелі, гірськолижну село, два водноспортивних центру, універсальний спортивний центр «Схід», японський бальнеологічний комплекс. Очікується, що до 2025 року кількість відвідувачів комплексу складе 600 тисяч осіб на рік.

Новости