Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

курячі гнізда

Якщо Вам приїлися звичайні котлети, неважливо з якого виду м'яса вони приготовлені, пропоную Вашій увазі відмінну альтернативу - курячі гнізда з цибулею, сиром і яйцем. Думаю, вони точно сподобаються і дорослим і дітям, адже в такому виконанні котлета виходить більш м'якою, соковитою, ніжною, тим більше, зверху вона доповнена незвичайним яєчно-сирним соусом. Спробуйте приготувати курячі гнізда за цим рецептом, тим самим разнообразив ваш домашній сімейний вечерю. Якщо Вам приїлися звичайні котлети, неважливо з якого виду м'яса вони приготовлені, пропоную Вашій увазі відмінну альтернативу - курячі гнізда з цибулею, сиром і яйцем Буде потрібно:
• Філе куряче (я використовувала філе грудки) - 2 шт. (Приблизно 800 гр.)
• Цибуля ріпчаста - 1 + 1 + 1 шт. (Для прокрутки фаршу + в готовий фарш + для самого гнізда)
• Часник - 1-2 зубчики (для фаршу)
• Хліб пшеничний - шматочок (для фаршу)
• Яйця - 2 + 2 шт. (Для фаршу + для заливки)
• Майонез - 2 + 2 ст.л. (Для додавання в фарш + для заливки)
• Сир твердий - 100 гр. (Для заливки гнізд)
• Олія - ​​для змазування дека.
• Сіль за смаком.
• Перець чорний мелений - за смаком.

Як приготувати курячі гнізда з цибулею, сиром і яйцем:
Як приготувати курячі гнізда з цибулею, сиром і яйцем:

В першу чергу, якщо ми використовуємо курячу грудку, нам потрібно зрізати філе з кістки. Прокручуємо через м'ясорубку м'ясо з цибулею, часником і шматочком хліба. В першу чергу, якщо ми використовуємо курячу грудку, нам потрібно зрізати філе з кістки

В отриманий курячий фарш додаємо яйця, дрібно нарізану цибулину, майонез.
Солимо і перчимо до смаку і ретельно перемішуємо. В отриманий курячий фарш додаємо яйця, дрібно нарізану цибулину, майонез В окремій мисочці для заливки гнізд, з'єднуємо: яйця, натертий на дрібній тертці твердий сир і майонез.
За допомогою вилочки ретельно збовтувати соус до однорідного стану. На сковороді з невеликим додаванням рослинної олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулину до готовності. Трохи солимо. Приступаємо до формування курячих гнізд:
На деко викладаємо сформовані котлетки (у мене вийшло 5 великих котлет) і пальцями вдавлюючи середину, робимо поглиблення для заливки. Першим шаром викладаємо в поглиблення обсмажений на рослинному маслі ріпчасту цибулю. Потім заливаємо до країв наші курячі гнізда підготовленим яєчно-сирним соусом. Деко з гніздами відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190-200 градусів на 30-40 хвилин. Час приготування залежить від величини приготованого курячого гнізда. Коли м'ясні гнізда готові, вони трохи зарум'янилися, витягуємо деко і оформляємо блюдо порційно. На гарнір до гнізд ви можете подати і картопляне пюре, і будь-яку крупу, макаронні вироби, а також свіжі овочі або салат. Своїм домашнім я приготувала гарнір відварні макарони і гречану кашу. Вийшли дуже незвичайні, ніжні, смачні курячі гнізда. Таке блюдо можна запропонувати і дітям (якщо у вас дитина ще зовсім маленький, але любить страви з фаршу, Ви можете приготувати такі курячі гнізда без додавання майонезу і на пару - вийде не менш смачно). Вони з великим задоволенням будуть його досліджувати і з'їдять без залишку.
Приємного апетиту бажає всім Світлана і її - kulinarochka2013.ru!

Дивіться також:

Новости