Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Географія і клімат Німеччини: погода в Німеччині

  1. Географія Німеччина розташовується на території середньоєвропейської рівнини. Крім того, до її...

Географія

Німеччина розташовується на території середньоєвропейської рівнини. Крім того, до її складу входять всі Східно-Фризские і частина Північно-фризьких островів, острів Гельголанд в Північному морі, а також острова Фемарн, Рюген і Худензее, Узедом і кілька невеликих островів Балтійського моря.

Німеччину омивають Балтійське і Північне моря.

Південні кордони відділяють Німеччину від Австрії , Люксембургу і Швейцарії , Західні і північно-західні - від Бельгії , Данії, Франції і Голландії, східні і південно-східні - від Чехії і Польщі .

Столиця і найбільше місто країни - Берлін.

Площа Німеччини становить 357 тис. Кв. км. Ландшафт країни відрізняється великою різноманітністю, підвищуючись з півночі на південь і визначаючи відмінності ґрунтового покриву, клімату і формування річкової мережі.

Північ Німеччини займає Північно-Німецька низовина, час формування якої відноситься ще до льодовикового періоду (найнижчою точкою є Нойендорф-Саксенбанде в Вільстермарше, 3,54 м нижче рівня моря). Далі на південь слідують Середньо середньовисотні гори і височини. Центральну частину країни покривають поросле лісом Південно-західне Німецьке середньогір'ї і південнонімецькі передальпійський плоскогір'я. На самому півдні країни починаються Баварські Альпи - передові хребти Східних Альп.

Найвищою точкою Німеччини є гора Зюгшпітце, висота якої становить 2962 метрів. Також серед високих гір країни слід відзначити гори Юра і Шварцвальд, Таунус і Шпессарт, Фіхтельгербірг, а також невисокі Ейфель і Гунсрюк.

Річкова мережа Німеччини досить обширна і розгалужена. Найбільш значними ріками можна вважати Рейн, Дунай, Ельбу, Везер і Одер. Між річками також побудовані канали, найвідоміший з яких - Кільський - проходить від Кильской бухти в Балтійському морі до гирла річки Ельба.

Відомі й численні озера Німеччини. Найбільшим є Боденське озеро площею 540 кв. км і глибиною 250 м. Крім нього, можна виділити озера Аммер, Вальхен, Кімзе, Мюріц, Тегернзєє і ін.

клімат

Країна розташована в помірному кліматичному поясі, тому природні катаклізми типу штормів, дуже сильної спеки або морозів тут украй рідкісні. На півночі клімат морський, решта території відноситься до клімату перехідному від морського до континентального.

Низький тиск, як правило, виключає сильні морози взимку. В середньому температура в найхолоднішому місяці - січні - не опускається нижче -3 ... + 2 ° C. Прохолодніше тільки в гірських районах. Влітку ж (найтепліший місяць - липень) середня температура повітря становить близько +16 С ... + 20 ° C.

Опади більш рясні в південних областях (до 2000 мм на рік), в північних менше - близько 710 мм на рік. Опади в основному випадають восени і взимку, частіше у вигляді дощу. Сніг - велика рідкість.

Пляжні курорти: Баварія , Балтійське узбережжя Німеччини ( Тіммендорфер-Штранд ), Варнемюнде;

Гірськолижні курорти: Берхтесгаден , Гарміш-Партенкірхен , Оберстдорф , Райт-ім-Вінкль;

Лікувальні курорти: Баден-Баден , Бад Кіссінген, Бад Райхенхаль;

Великі міста: Берлін , Гамбург , Ганновер, Дюссельдорф, Кельн , Магдебург, Мюнхен , Росток, Франкфурт, Шверін, Штутгарт.

Новости