Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: На території «палацу Путіна» в Геленджику затримали журналістів (ФОТО)

На території так званого «палацу Путіна» - маєтку в Геленджику, яке, за деякими даними, будується для прем'єр-міністра Володимира Путіна, - затримані журналісти тижневика «Собеседник».

На території так званого «палацу Путіна» - маєтку в Геленджику, яке, за деякими даними, будується для прем'єр-міністра Володимира Путіна, - затримані журналісти тижневика «Собеседник»

Фото з сайту yuga.ru

Спеціальний кеорреспондент Римма Ахмірова була затримана разом з ще 3-ма членами екологічної вахти по Північному Кавказу (Катериною Соловйової, Суреном Газаряном, Дмитром Шевченка) по дорозі назад, повідомив представник видання Олександр Павлов.

Ахмірова вдалося зв'язатися зі своєю редакцією, і вона розповіла, що по дорозі до маєтку їм ніхто не зустрівся, також не було і ніяких заборонних знаків. На дорозі встановлені тільки 2 шлагбаума, але обидва вони були відкриті і їх ніхто не охороняв.

На території самого маєтку журналістам також ніхто не зустрівся, проте по дорозі назад їх машину затримали кілька людей, що представилися співробітниками ФСО. Їх змусили повернутися в маєток, відняли всі особисті речі, ноутбуки, телефони, фотоапарати. У водія забрали ключі від машини, але потім їх підкинули і тепер заперечують факт відбирання ключів, розповіла журналістка.

«За 4 години, що ми знаходимося в оточенні співробітників спецслужб нашу маленьку групу оточували по периметру спочатку прикордонники з собаками, потім співробітники міліції, ДАІ, ФСО, будівельники ... На питання про причини затримання, відповідають, що ми потрапили на територію приватної власності . На питання, чому ця територія не забезпечена відповідними знаками, не відповідають », - заявила кореспондент« Співбесідника ».

Співробітники ГИБДД оголосили, що у них проводиться операція «Сочі-Антитерор» і вони повинні встановити особи затриманих. «Всі наші документи у них, але наші особистості так і не встановили. Офіційно наше затримання не оформлено, але нас і не відпускають », - додала Ахмірова.

Тим часом вдалося з'ясувати деталі події від співробітників міліції. Там розповіли, що до відділення міліції селища Дивноморське доставили чоловік 20. Начальник відділу забезпечення громадського порядку УВС по місту-курорту Геленджик Дмитро Аніскін заявив, що міліцію викликала нібито сама журналістка через бійку між екологами та працівниками ЧОП (Приватне охоронне підприємство), які охороняли територію.

За його словами, конфлікт стався через рюкзаків. Екологи говорили, що охорона забрала їх речі, а співробітники ЧОП звинуватили екологів в тому, що вони їх самі заховали, щоб спровокувати галас. У одного з охоронців при цьому пропав телефон. В результаті зараз всі знаходяться в міліції і пишуть пояснення. Затриманих немає.

Співробітник міліції звів все до того, що територія є приватною власністю, ЧОП найнятий, щоб стежити за безпекою автомобілістів на дорозі, де недавно стався зсув. Прикордонники з собаками там знаходяться тому, що «там прикордонна зона, об'єкт Міноборони». А ФСТ там нібито взагалі не було.

«Міліцію викликала не я, це неправда. А люди з ФСО там дійсно були присутні. Я сама бачила посвідчення їх головного. Та й інші не приховували, що вони з цієї служби. Але самі вони наші речі не забирали. Вони попросили зробити це співробітників охоронних підприємств. Бійка вийшла з-за того, що наші речі кудись забрали, щось з ними робили, а потім нібито знайшли рюкзаки в лісі, але віддавати нам не хотіли. Ось тоді екологи і не стрималися. Ми зараз пишемо пояснення », - прокоментував заяви міліціонера журналістка« Співбесідника ».

Фото з сайту yuga.ru

Нагадаємо, петербурзький бізнесмен Сергій Колесников стверджує, що на березі Чорного моря в селищі Прасковеевка в районі Геленджика зводиться величезний палац з казино, зимовим театром, літнім амфітеатром, каплицею, плавальними басейнами, спорткомплексом, вертолітними майданчиками, ландшафтними парками, чайними будиночками, приміщеннями для обслуговуючого персоналу, технічними будівлями.

Всього комплекс займає площу в десятки тисяч квадратних метрів, його вартість - 1 мільярд доларів.

Згідно з даними бізнесмена, ці кошти, надані великими російськими підприємцями, спочатку планувалося направити на придбання медичного обладнання та будівництво сучасних медцентрів, однак потім за розпорядженням Путіна їх використовували тільки для будівництва розкішної чорноморської резиденції прем'єра.

У січні російський аналог WikiLeaks опублікував фотографії цього «палацу», після чого на сайт обрушилася DDoS-атаки. Нагадаємо, що офіційно будь-який зв'язок прем'єра з цим маєтком заперечується.

Фото з сайту yuga.ru

за матеріалами NEWSru.com

Новости