Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на озері Гарда

  1. озеро Гарда
  2. Поїздки з озера Гарда

Я багато чула про північно-італійські озера, про те як вони красиві, і як дорого там відпочивати. Озеро Гарда (Lago di Garda) - найбільше озеро в Італії і напевно одне з небагатьох, де можна плавати. Ми відпочивали тут тиждень влітку 2012 року. Цей відпочинок був частиною нашого великого подорожі, що включав в себе: Швейцарію, Францію і Італію. Італійська частина маршруту на цій карті. Я багато чула про північно-італійські озера, про те як вони красиві, і як дорого там відпочивати

Я довго вагалася між відпочинком на морі і озером, але в підсумку вирішили, що Гарда - краще. Тут багато пам'яток в окрузі, до того ж ми знайшли там не поганий Апарт-готель . Єдина претензія до готелю була в тому, що територія була невелика.

озеро Гарда

Північна частина озера схожа на норвезькі фіорди, тільки сонця тут багато і рослинність різноманітніше. Південна частина озера широка і не така гориста. Гарда вкрита від холодних вітрів, і клімат на узбережжі м'який і дуже багато рослинності середземноморського типу.

Ця ж пишна рослинність приваблює на узбережжі масу комах. Ця ж пишна рослинність приваблює на узбережжі масу комах

Озеро Гарда ще в римські часи було курортом, знатні римляни мали тут вілли. Наприклад сім'я поета Гая Валерія Катулла. Руїни цієї вілли в Сірміоне, називається «Гроти Катулла».

В середні віки озеро стає важливим пунктом і транспортним вузлом. Частина озера знаходиться в Ломбардії, частина в Вінет. У 15 столітті тут йшла війна між Венецією і Міланом.

У 15 столітті тут йшла війна між Венецією і Міланом

Замок Скалигером побудований на березі озера Гарда в XIII столітті, колись служив військовим портом веронской флотилії.

Ми відпочивали на озері Гарда на початку червня. Оскільки ми були на машині, то чи не прив'язувалися до громадського транспорту. Ми багато подорожували по околицях.

З погодою нам пощастило і в озері цілком можна було купатися З погодою нам пощастило і в озері цілком можна було купатися. Вода в озері чиста, але пляжі - галька.

Вода в озері чиста, але пляжі - галька

Відвідавши знаменитий курорт Сермионе, ми зрозуміли що правильно поступили не зупинившись тут. Яхту тут звичайно є де залишити, та й місто симпатичний, тільки от до води не підійти, купатися навряд чи б вдалося.

Яхту тут звичайно є де залишити, та й місто симпатичний, тільки от до води не підійти, купатися навряд чи б вдалося

До вечора горизонт практично зливався в берегом - була дуже велика вологість

До вечора горизонт практично зливався в берегом - була дуже велика вологість

Поїздки з озера Гарда

Місце було вибрано правильно, і ми часто їздили в околиці щось подивитися.

На озері Гарда знаходиться найбільший парк дитячих розваг Італії - Гардаленд , Океанаріум Seaworld, аквапарк Canevaworld , парк розваг Мувіленд . Нічого з цього ми не бачили, ми зробили вибір на користь історичних і культурних пам'яток. З усіх прибережних містечок ми подивилися тільки Сермионе. На озері Гарда знаходиться найбільший парк дитячих розваг Італії -   Гардаленд   , Океанаріум Seaworld, аквапарк   Canevaworld   , парк розваг   Мувіленд

Крім Бергамо, де ми зупинилися після прильоту ( ранковий Бергамо ), Нам вдалося подивитися ще кілька міст: Падую, Венецію, Верону і Мантуї. До речі, Мантуї ми не планували відвідувати, але в той день з ранку почався дощ і оскільки пляж відпав, то вибрали найближчий до нас місто. ( Мантуя після землетрусу )

У нас в запасі було шість днів, і оскільки ми в цій поїздці вже подивилися три країни, то багато їздити не хотілося. Однак не подивитися Джотто ми не могли ( Падуя - капела Скровеньи - Джотто ). Хотіли приурочити до поїздки до Венеції, але не вийшло. Квитки в капелу потрібно купувати на час і тільки через інтернет, так що нам довелося робити окрему поїздку. Однак відстань (майже 130 кілометрів) ми не помітили, оскільки велика частина дороги йшла платним автобаном, який ми пролетіли менше ніж за годину.

По дорозі ми заїхали подивитися творіння генія від архітектури Андреа Палладіо , І його знамениту віллу Ротонда. По дорозі ми заїхали подивитися творіння генія від архітектури   Андреа Палладіо   , І його знамениту віллу Ротонда

Це, приголомшливе по красі місце, я рекомендую всім. Окремою поїздкою була Верона-Венеція. ( Прогулянка по Вероні , У Венеції на автомобілі ).

Основою кухні району озер є прісноводна риба. Особливо славиться короп. Пам'ятаєте сцену з «Приборкання норовливого»? Тут під рибу подають місцеве біле вино марки Lugano. До речі дію фільму «Приборкання норовливого» проходило якраз десь в 50 кілометрах від Мілана.

До речі дію фільму «Приборкання норовливого» проходило якраз десь в 50 кілометрах від Мілана

Вид з одного ресторану на озері

опис околиць Гарди: http://www.gardalake.com/ru/?s= , Гардоне http://winesandplaces.livejournal.com/145353.html , Пескьера http://smart-travelling.ru/945 , Гардаленд http://www.gardaland.it/resort/ ,

Далі за маршрутом: Падуя - капела Скровеньи - Джотто

статті по темі:

Пам'ятаєте сцену з «Приборкання норовливого»?
Com/ru/?

Новости