Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Серфінг без океану

  1. Айсбах, Мюнхен
  2. озеро Мічиган
  3. ладожське озеро
  4. штучні хвилі
  5. приливні хвилі

Озера, річки, штучне хвилі: як відчути смак серфінгу далеко від океану.

«Що таке серфінг? Це хвилі ». Здається, так співав музикант Юра, і, до речі, був абсолютно прав. Часто можна почути про те, що десь, мовляв, справжні хвилі і «тру» серфінг, а у всіх інших місцях зовсім не те. Безперечно, є місця, куди приходять найбільші хвилі, і з лінійкою сперечатися не вийде, але ж в іншому, справжній серфінг вимірюється не висотою і якістю хвиль, а ступенем захопленості людей, які їх ловлять. Сьогодні ми вирішили зібрати кілька нетипових місць, де люди примудряються штурмувати хвилі і отримувати від цього максимум задоволення.

Айсбах, Мюнхен

Айсбах - штучний притока річки Ізар, що протікає через Англійський сад в самому центрі Мюнхена. На ділянці річки біля Будинку Мистецтв є поріг, який підіймає метрову хвилю - цілорічний спот для німецьких серферів, які облюбували це місце ще в 70-х роках. Головною захистом від напливу новачків і дітей, стала постійно крижана вода і дуже швидка течія, не прощає помилок.

озеро Мічиган

Кажуть, що серфінг на озері Мічиган з'явився завдяки американським військовослужбовцям, повернувшись додому з Гавайських островів після Другої світової війни. Відповідні хвилі тут не частіше, ніж на Ладозькому озері, як правило, це десяток днів на місяць, в період з червня по серпень. Але рідкісний свелл не єдина проблема місцевих серферів. Через нещасний випадок серфінг і будь-які інші водні види спорту довгий час були заборонені в Чикаго. Пару раз справа навіть доходило до арешту. Однак зусиллями команди Surfrider Foundation Chicago Chapter кілька спитав все-таки вдалося відкрити.

ладожське озеро

Ладозьке озеро навіть без серфінгу знає, чим порадувати своїх гостей. А тим, хто сумнівається в тому, що на озері можуть бути шторму і придатні для катання хвилі, варто нагадати, що перед вами найбільше озеро Європи, з площею акваторії 17 700 квадратних км. Ще одним фактором формування хвиль служить солідна глибина водойми (230 м), вдвічі перевищує глибину сусіднього Фінської затоки.

штучні хвилі

На питання, навіщо світу штучні хвилі, ви напевно вже знаєте відповідь. По-перше, це гарантований всепогодний прибій, що з'являється не за допомогою молитов і шаманських обрядів, а після натискання клавіші. По-друге, це відмінне місце для тренувань без ризику бути перемолотим про рифове дно або з'їденим акулами. У нашому матеріалі відразу 6 парків з штучними хвилями в різних частинах світу.

приливні хвилі

Приливна хвиля - бор - природне явище, яке виникає в гирлах деяких річок і вузьких заток, куди під впливом швидкого припливу нагнітаються маси води з більш широких водойм. В результаті виходить ударна хвиля або навіть ціла серія таких хвиль. Найбільшу популярність серед серферів такі хвилі отримали на річці Фучуньцзян (Китай), де висота хвилі сягає 9 метрів, а швидкість 40 км / год, і на Амазонці, де в честь приходу легендарної хвилі поророкой влаштовують масове свято.

Ловіть хвилі там, де це можливо і отримуйте від цього максимум задоволення. Ну а якщо умови зовсім не дозволяють, не забувайте про вейк, кайт, парус і інші прискорювачі і підсилювачі, здатні дарувати радість навіть на гладких поверхнях пустель.

birdymag.ru


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

«Що таке серфінг?

Новости