Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Солодкість чеського літа - в кнедлики

Фото: Мартіна Шнайберкова   Цікаво, що в Чехії фруктові кнедлики найчастіше виступають в якості основного блюда, тоді як в інших країнах вони вважаються, скоріше, десертом, що подається в маленьких порціях Фото: Мартіна Шнайберкова Цікаво, що в Чехії фруктові кнедлики найчастіше виступають в якості основного блюда, тоді як в інших країнах вони вважаються, скоріше, десертом, що подається в маленьких порціях. «Чеська версія» традиційних сливових кнедликов з'явилася в далекому XVII столітті. Ще на початку XIX століття інгредієнти і спосіб приготування цих ласощів помітно відрізнялися від сьогоднішніх: замішували кнедлики з розмочених булочок з додаванням яєць, а фрукти були не окремої начинкою, а входили до складу тесту; настільки ароматне блюдо смажилося на салі, після чого його недовго варили у воді або вині.

Фото: Барбора Нємцова   З чого потрібно почати, якщо ви захотіли поставити на стіл і побалувати свою сім'ю цієї чеської смакотою Фото: Барбора Нємцова З чого потрібно почати, якщо ви захотіли поставити на стіл і побалувати свою сім'ю цієї чеської смакотою? Своїм рецептом ділиться Мірек Цісарж.

- Спершу ми приготуємо дріжджове тісто. Для цього нам знадобиться борошно грубого помелу, молоко, дріжджі, трохи цукру і щіпка солі. Як тільки закваска готова, в борошно ми кладемо яйця, молоко і трішки солі. Все перемішуємо. У нас повинна вийти густа маса, з якої потім можна буде працювати. Коли тісто підніметься, робимо з нього своєрідні булочки і розгортаємо їх. Далі вирізаємо - найкраще - квадратики і викладаємо на них фруктову начинку: вона може бути чорничною, малиновою, полуничною, сливової ... Якщо ми маємо справу з полуницею, найкраще її трохи підсолодити, так буде смачніше. Все залежить від того, наскільки той чи інший фрукт солодкий сам по собі. Нарешті, коли ми заліплює наші конвертики, дуже важливо, щоб в них не залишилося жодної дірочки. Варимо їх 12-15 хвилин - залежно від розміру.

Оскільки ми використовували дріжджове тісто, після того, як кнедлики покинули каструлю, їх потрібно кілька разів проткнути - так з них вийде пар. Отже, наш делікатес готовий! Подавати його можна з цукром, сиром, збитими вершками, корицею, маком, маслом, сметаною, змішаної з фруктами і ін. Нехай ваша кулінарна фантазія себе нічим не обмежує!

Конопіште, фото: Дениса Томанова   Фруктові кнедлики настільки улюблені і популярні серед чехів (і не тільки), що щорічно їм присвячують цілі торжества і фестивалі Конопіште, фото: Дениса Томанова Фруктові кнедлики настільки улюблені і популярні серед чехів (і не тільки), що щорічно їм присвячують цілі торжества і фестивалі. Один з них вже не раз проходив на території шикарного замку Конопіште, розташованого в 40 км на південний схід від Праги. Про те, як непросто нагодувати цим солодким ласощами великі групи туристів розповідає Петро Шурані:

- Щороку ми готуємо все більше і більше кнедликів. У минулому, наприклад, це були цілі дві тисячі порцій. Заздалегідь ніколи не можна прорахувати, скільки їх буде потрібно - але ж потрібно закупити сливи, вимити їх, вийняти кісточки ... Для цієї роботи я зазвичай кого-то наймаю. Є у мене і троє постійних кухарів, які протягом трьох днів практично безперервно займаються приготуванням двох тисяч кнедликів. Оскільки не всім до душі сливові кнедлики, в меню ми внесли деякі доповнення, і тепер відвідувачі також зможуть покуштувати галушки з квашеною капустою і підсмаженим беконом, оладки з лісовими ягодами ... Всі ці смаколики роблять меню більш строкатим.

Смачного!

Новости