Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обераммергау - казкова село в Німеччині

Якщо будете в Мюнхені, обов'язково заїдьте до казкового села Обераммергау, яка розташувалася в самому серці Баварських Альп. Село славиться своїми писаними будиночками, на яких зображені найрізноманітніші сюжети: від біблійних до лицарських! Їхати спеціально в Обераммергау ми не радимо, адже особливо дивитися тут нема чого. Дня вистачить, щоб вдосталь нагулятися і розглянути кожен малюнок на стінах місцевих будиночків. Від Мюнхена дістатися в село Обераммергау дуже легко, зробити це можна за допомогою електричок, які їздять в Обераммергау досить часто. Також можна орендувати власний автомобіль для більш комфортного ознайомлення з Баварією і вже на авто дістатися до Обераммергау.

Спершу може здатися, що власники будинків змагаються між собою за звання кращого розписного будиночка. У цьому є частка справедливості, адже вдома розписувати тут почали в 18 столітті і тоді це вважалося показником статусу і благополуччя власника. Крім того, будинки прикрашають різьбленими елементами і писаними вітражами. Адже село, крім своїх розмальованих будинків, славиться майстерними майстрами і ремеслами. Крім того, селище Обераммергау славиться своїми театральними постановками, які зародилися тут ще в 17 столітті. Раніше і театральні постановки, і розпис на будинках переважно була присвячена біблійними мотивами. Сьогодні ж розпис на стінах містить найрізноманітніші сюжети, історичні та гумористичні, навіть сюжети з казок Шарля Перро і братів Грімм.

Але і на цьому перелік цікавинок в селі Обераммергау не закінчується: крім театральних постановок і розписних будинків, крім різьблення по дереву і художнього розпису скла, Обераммергау славиться своїм ювелірним майстерністю і гончарством. Так що без сувенірів ви точно з Обераммергау НЕ уедіте! А ще в селі є дуже крутий і цікавий музей, що розповідає історію Обераммергау. Але найголовніша пам'ятка Обераммергау - мальовничі пейзажі навколо!

В Обераммергау є все, що потрібно туристу: кафе і ресторанчики, де можна спробувати традиційну баварську кухню, дорогі готелі та бюджетні хостели, супермаркети і торгові центри. Взимку в Обераммергау з'їжджаються всі любителі гірськолижних екстремальних розваг. А ось влітку в Обераммергау краще гуляти пішки або кататися на велосипедах, насолоджуючись навколишніми тебе красотами.

Новости