Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«В горах відчуваю себе на своєму місці»

  1. Про Russian Explorers
  2. Про шлях в фотографію
  3. про Дагестан
  4. Улюблена пора зйомок - коли погода похмура, ліс в тумані. Люблю скандинавську атмосферу.
  5. Подорожувати одному по горах я не раджу. Особливо дівчатам. І не тому що це Дагестан. А тому, що...
  6. Топ-5 місць на Кавказі на думку Магомеда Шапіев
  7. про обробку
  8. Мої кольори - це тепла осінь. Всі її відтінки: весь спектр коричневої гами, охра, з їх насиченими...
  9. Поради початківцям

Магомед Шапіев - 25-річний travel-фотограф з Дагестану, учасник проекту Russian Explorers . Займається комерційними зйомками і мріє стати штатним фотографом National Geographic. Свої роботи викладає в Instagram , Де у нього більше 137 тисяч передплатників. Магомед Шапіев - 25-річний travel-фотограф з Дагестану, учасник проекту   Russian Explorers

На фото - Магомед Шапіев

Про Russian Explorers

Два роки тому Саша Мазуров написав, що хоче створити команду фотографів, натхнених природою нашої країни. Сказав, що це буде якийсь проект, в якому ми будемо подорожувати по Росії, показувати людям, яка у нас гарна і багата природа! Я вирішив стати частиною Russian Explorers.

Про шлях в фотографію

Я виріс у високогірному селище Батлух. Любов до природи у мене з дитинства: я ходив в походи, здійснював сходження в рідних краях і дуже любив географію. З появою перших телефонів з камерою постійно знімав, шукав красиві ракурси. У 2013-му зареєструвався в Instagram, багато експериментував, використовував різні фільтри, вів сторінку в єдиному стилі. Через рік потрапив в список рекомендованих користувачів Instagram. Після цього люди стали підписуватися на мене.

Мої знімки - це спосіб передати пишність природи і поділитися емоціями від споглядання її нескінченної краси.

про Дагестан

Мені дуже пощастило, що я народився в Дагестані, тут велике природне розмаїття: є і море, і снігові вершини.

Моє улюблене місце - Тляратинський район, він знаходиться на кордоні з Грузією, де проходить Великий Кавказький хребет. Ландшафт нагадує Альпи і Гімалаї: високі соснові дерева і гострі скельні вершини.

Улюблена пора зйомок - коли погода похмура, ліс в тумані. Люблю скандинавську атмосферу.

У нас багато красивих місць, але більшість з них важкодоступні. Можна відвідати Сулакской каньйон, Карадахскую тіснину, бархан Сарикум, сторожові вежі в аулі Гоор, Чіркейская ГЕС і аул Гуніб - мальовниче селище на Гунібского плато.

Я раджу з'їздити в сторону кордону з Грузією: там знаходяться найбільші високогірні райони нашої республіки. Це Тляратінскій заказник, Шіназская долина в Рутульський район.

взагалі Шиназі (Один з найдавніших аулів Південного Дагестану, розташований на висоті 1750 метрів над рівнем моря - прим. Ред.) Для мене як окреме королівство, це божевільно красиве місце!

) Для мене як окреме королівство, це божевільно красиве місце

Аул Нижній Батлух взимку. Фото: Магомед Шапіев

Ахтинський район, гора Шалбуздаг і Зрихскій водоспад, Цунтінському рацон - ці місця для мене найкрасивіші. І з кожною новою поїздкою я тут знаходжу щось нове.

Подорожувати одному по горах я не раджу. Особливо дівчатам. І не тому що це Дагестан. А тому, що це гори, які, незважаючи на красу, таять в собі багато небезпек. Раніше люди боялися приїжджати до нас з-за нестабільності в регіоні, але зараз у нас уже спокійно, багато туристів приїжджають.

Про гори і трекінг

Дуже люблю вершини, в горах відчуваю себе на своєму місці. Гори для мене - джерело енергії і натхнення. Більше двох-трьох тижнів не можу винести розлуки з ними.

Більше двох-трьох тижнів не можу винести розлуки з ними

Гора Пабаку (Дагестан, Лакська район). Фото: Магомед Шапіев

У Дагестані трекінг не дуже популярний. Раніше було ризиковано піти в походи з ночівлями, так як в місцях, віддалених від населених пунктів, ховалися бойовики. Але зараз все змінилося: я з друзями можу піти в похід навіть на тиждень, ми піднімаємося на четирехтисячнікі.

Аул Мідж знаходиться на східному схилі Гельмец-Ахтинского хребта, цей аул - історична пам'ятка, арена бойових дій Кавказької війни. На міджахском кладовищі поховані мюриди, полеглі в 1848-1849 році при штурмі військами імама Шаміля Ахтинской фортеці. По всьому селу стирчать уламки надгробних каменів, деякі з зображеннями хрестів, що говорить про те, що аулу багато століть, і він зберігає історію битви Надир-Шаха з горянами! (Дагестан, Ахтинський район, с. Мідж) #exploringdagestan #russianexplorers

публікація від Shapiev Magomed (@Photo_shapiev) Лип 28, 2017 о 10:36 PDT

Топ-5 місць на Кавказі на думку Магомеда Шапіев

  • Мідаграбінскіе водоспади в Північній Осетії;
  • Тляратінскій заказник в Дагестані;
  • Долина Шиназі, Богосскій хребет;
  • Озеро Хурла-Кель в Карачаєво-Черкесії;
  • Високогірне село Талсух в Дагестані.

про екстрим

Моя листопадова поїздка на плато Бермамит в Карачаєво-Черкесії - його називають російським Гранд-Каньйоном - стала справжнім екстремальним пригодою. Це була найхолодніша ночівля, самий морозний ранок, яке я зустрів. Ми ночували в невеликому будиночку для туристів, топили піч, але незважаючи на це за ніч на моєму одязі утворилася крижана кірка, все навколо було настільки замерзле, що створювалося відчуття, ніби весь світ перетворився в крижинка!

Тому всім, хто збирається на плато з ночівлею, раджу підготуватися серйозно. Беріть теплий одяг і заздалегідь подумайте про те, як будете готувати їжу: на висоті дуже, дуже холодно, а для багаття вам потрібно привезти з собою дрова, оскільки там, на висоті, немає рослинності.

про обробку

На комп'ютері - Lightroom і Photoshop. А на телефоні - VSCO і Snapseed. Готові фільтри я не використовую. Завжди налаштовую колір під себе на кожній новій фотографії.

Всюди - від гір і лісів до річок і морів - я спостерігав найдивовижніші кольорові гами і неймовірні поєднання кольорів. Через обробку я отримував саме ту картину, яку я бачив перед собою.

Мої кольори - це тепла осінь. Всі її відтінки: весь спектр коричневої гами, охра, з їх насиченими рассветами, теплими заходами і затишком кольору опалого листя.

Хочеться не тільки щоб людина побачила, наскільки красиво місце, але і щоб він відчув атмосферу!

Поради початківцям

Просто знімайте! Багато експериментуйте: практика наб'є руку і бачення. Хороші фотографії - це не дороге фотообладнання, а фотограф. Для цього йому потрібно відчувати світло і вміти помічати красу в звичайних місцях.

Новости