Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий Світ

  1. Новий Світ Крим Новий Світ знаходиться на південному сході Кримського півострова. З усіх боків сушею...

Новий Світ Крим

Новий Світ знаходиться на південному сході Кримського півострова. З усіх боків сушею селище оточене щільним кільцем гір, що створює неповторний мікро-клімат. Клімат селища субтропічний, що дозволяє відкривати сезон в квітні, а закриття доводиться практично на кінець жовтня.

GPS координати селища Нового Світу на мапі Криму N 55.75399400, E 37.62209300

Селище Новий Світ стоїть відокремлено, до найближчого міста Судак 7,4 км, з усіх боків ліс і гори. Відособленість і віддалення від великих міст дає безліч переваг для селища Новий Світ. Найголовніше - це екологія і приголомшлива незаймана природа з унікальною екосистемою. Населення селища Новий Світ 1200 чоловік. Селище засноване князем Голіциним в 19 столітті, перша назва, яке придумав князь було "Рай (Парадиз)", в ньому він розмістив більшу частину своїх виноградників в Криму і невеликий завод шампанських вин. У 1978 році селище перейменували, сучасну назву Новий Світ.

У 1978 році селище перейменували, сучасну назву Новий Світ

Навколо селища ростуть реліктові хвойні дерева, вік яких досягає до 300 років і велика кількість заростей ялівцю - все це робить повітря неймовірно чистим і лікувальним, він ідеально підходить для людей, які страждають респіраторними захворюваннями, допомагає при післяопераційному відновленні і володіє профілактичними властивостями.
Новий Світ розташовується на березі Зеленої бухти, пляжі якої покриті дрібною галькою, а вода через підводну течію, практично раз на добу повністю оновлюється.

Новий Світ розташовується на березі Зеленої бухти, пляжі якої покриті дрібною галькою, а вода через підводну течію, практично раз на добу повністю оновлюється

Інфраструктура селища Новий Світ розвинена дуже добре. Є пропозиції оренди житла, як в приватному сектору, так і в санаторіях і готелях. Ціни на оренду сильно різняться в залежності від близькості до моря і рівня сервісу.
У селищі працюють їдальні, бари, ресторани, магазини і аптеки.

У селищі працюють їдальні, бари, ресторани, магазини і аптеки

З розваг на набережній встановлені дитячі ігрові майданчики, батути, хокей, дитячі атракціони. Для дорослих є в основному водні розваги: ​​водні мотоцикли, оренда човнів та яхт. Найпоширеніше розвага - це рибалка в море на відстані 800, 1200 метрів від Нового Світу. Крім риболовлі, капітан завжди готовий частина улову приготувати на грилі прямо в море, відчуття просто незабутні, та й морське повітря, легка хитавиця тільки сприяють гарному апетиту.

Крім риболовлі, капітан завжди готовий частина улову приготувати на грилі прямо в море, відчуття просто незабутні, та й морське повітря, легка хитавиця тільки сприяють гарному апетиту

У нічний час на набережній працюють дискотеки і ресторани. Меню в ресторанах на будь-який смак і гаманець: від європейської кухні до татарської, завжди можна замовити тільки що виловлену рибу (сарган, ставрида, барабуля, камбала і багато іншого). У самому селищі і його в околицях безліч пам'яток, з урахуванням близькості міста Судак , Нудьгувати точно не доведеться. Візитну картку селища Новий Світ, між собою ділять пам'ятник князю Голіцину і завод шампанських вин з величезними залами для дегустації. Завод був заснований в 1878 році Голіциним Львом Сергійовичем. Весь селище пронизаний пам'ятками архітектури, садибами і музеями які відводять нас в 19 століття, до самої підстави міста.

Весь селище пронизаний пам'ятками архітектури, садибами і музеями які відводять нас в 19 століття, до самої підстави міста

Відпочинок в селищі Новий Світ - це можливість отримати насолоду від чудовим повітрям, чистим і освіжаючих морським бризом, поринуть в історію міста і його визначні пам'ятки, які назавжди залишать свій слід у Вас в серці.

Селище Новий Світ на мапі Криму

Новости