Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Боко-Которська бухта: враження туриста від поїздки

«Бока Которська» перекладається на російську як «Которська бухта». Тому назва «Боко-Которська бухта» трохи нагадує масло, яке намазали на масло. Що аж ніяк не заважає їй входити в число 25 найкрасивіших заток світу - дивіться фото.

Федір Лубенський розповів openmonte.com про те, як відвідав прекрасну Боко-Которської бухти, і поділився гарними фотографіями, цікавими історичними фактами, атмосферою древніх міст.

Види дійсно чудові! Ми здійснили прогулянку на катері по самій бухті. Помилувалися островом Святого Георгія. На ньому знаходиться красива кипарисова гай і древнє Бенедиктинське абатство Святого Георгія. Туристам туди не можна.

Острів Свята Госпа від Шкрпьєла, де розташована церква Богоматері на рифі, - рукотворний (!), Він відкритий для відвідування, так що ми змогли оглянути церкву і послухати історію її створення.

), Він відкритий для відвідування, так що ми змогли оглянути церкву і послухати історію її створення

Пераст завдяки вдалому розташуванню Которської бухти здавна вважається містом мореплавців. Відомо, що навіть Петро I навчався тут морської справи. Це місто було також резиденцією піратів.

Сьогодні Пераст славиться ще й своїми цінами. За чорногорським мірками, жити тут вважається дуже престижним.

Далі нас чекав місто Котор. Він також славиться багатою і дуже древньою історією. Це єдине місто в Чорногорії, жодного разу не завойований Османською імперією, чим забезпечив собі репутацію міста-героя. У ньому багато старовинних церков. І котів! Ці милі тварини гуляють вулицями Старого міста в величезних кількостях, являючи собою втілення легендарної чорногорської ліні і безтурботності.

Ці милі тварини гуляють вулицями Старого міста в величезних кількостях, являючи собою втілення легендарної чорногорської ліні і безтурботності

Хочете відчути подих століть і шепіт старовинних будівель - пройдіться вулицями старого Котора! Давність химерно сплітається тут з сучасністю. У старовинних будинках розташовуються офіси нотаріусів та адвокатів, створюючи місток, по якому можна потрапити прямо в середньовічну Європу.

У старовинних будинках розташовуються офіси нотаріусів та адвокатів, створюючи місток, по якому можна потрапити прямо в середньовічну Європу

На зворотній дорозі відвідали Рисан. Чорногорська лінь, схоже, досягла тут свого апогею. Все в цьому місті призначене для відпочинку та приємного байдикування. Його жителі безтурботні і дуже гостинні. Рисан теж старовинний, красивий, з мальовничими околицями.

Рисан теж старовинний, красивий, з мальовничими околицями

Найвідоміша пам'ятка рису - руїни римської вілли. Зображення бога Гипноса на мозаїчній підлозі - знамениті «римські мозаїки», залишки розписів на стінах.

Краса цих місць не піддається ніякому опису. Це саме той випадок, коли ввечері лягаєш спати, а перед очима знову пропливають побачені днем ​​море і гори.

джерело: openmonte.com

Схожі записи

Читайте також

Новости