Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поради мандрівникам | Питання про подорожі | FAQ для туриста по країнам

Питання по місцю: Пляж МаліяЕдем в другій половині августа.Море дуже бунтує в цей час і вода чиста? По берегової лінії від центрального пляжу до пляжу СТАЛІД реально дотопалі?

По берегової лінії від центрального пляжу до пляжу СТАЛІД реально дотопалі

Рада Європейського Союзу 06.06.2019г. прийняв поправки до Шенгенського візового кодексу.
Згідно з цими поправками: По-перше, не переживайте - поки нічого не змінилося, але зміниться в найближчому майбутньому.
Отримати річну мультивізу можна буде за умови, що в паспорті вже є не менше трьох віз, отриманих протягом двох попередніх років. Отримати мультивізу на два роки вийде, якщо до цього у вас була віза на рік. Шенген на п'ять років дадуть тим, хто отримував дворічну візу за останні три роки. Загальна і головна умова для всіх - коректне використання віз (тобто віза, отримана в конкретну країну Шенгену обов'язково повинна бути використана).
Ще одна зміна: документи на візу тепер можна буде подавати за півроку, але не пізніше, ніж за 15 днів до поїздки. Передбачається можливість заповнення і підписання форми заявки в електронному вигляді.
Новий кодекс також збільшує вартість короткострокової візи з 60 євро до 80 євро.
І найголовніше: Через шість місяців прийняті поправки до Кодексу вступлять в силу і почнуть застосовуватися до всіх громадян третіх країн, яким потрібна віза в Шенгенську зону (тобто або вже в грудні 2019 р., Або з 01.01.2020г.).
Детальніше див. На сайті https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-council-adopts-schengen-visa-code-amendments/

com/news/eu-council-adopts-schengen-visa-code-amendments/

Підкажіть курорти з хорошими пляжами для дітей в Греції, де хороший пологий вхід в море, і спокійна сімейна атмосфера. Дякуємо!

Дякуємо

Забронювала на жовтень готель в Дассена о.Корфу. Де там пляжі для снорклинга.? Може хто порадить місце або готель поруч. добре б кілька пляжів поруч.

добре б кілька пляжів поруч

Мандрівники, підкажіть, хто-небудь користувався Гудлайн? Як воно?

Як воно

питання як уже був раніше, скопіюють, сподіваюся ніхто не проти буде)))) тільки поселення Херсоніссос. Дуже чекаю Вашої допомоги)))
"Цікавлять точки прокату авто конкретно в Агіос Ніколаос, Крит. Хто брав авто безпосередньо там, в живу, не через інтернет, відпишіться пліз. Потрібна фірма з хорошими відгуками

Потрібна фірма з хорошими відгуками

Питання по місцю: Пляж Мононафтісздравствуйте, оформляю поїздку до Греції. У візовому центрі сказали, що відкриють шенген через Францію. Проблем не буде якщо перша країна в'їзду не Франція?

Проблем не буде якщо перша країна в'їзду не Франція

Відправила DHL посилку дочки в Грецію з особистими речами, забутими при від'їзд. Речі, що були у використанні. Посилка зависла на митниці в Греції зі статусом митне декларування вже три дні. Хто стикався з такою ситуацією?

Хто стикався з такою ситуацією

Добрий час доби! Збираюся в поїздку на Корфу, хочу поєднати відпочинок і паломництво. Перший раз їду одна, англійською мовою не володію, підкажіть, будь ласка, який готель вибрати, щоб був на березі моря зі своїм пляжем, з російськомовним персоналом і недалеко від святині Спиридона Триміфунтського.

Перший раз їду одна, англійською мовою не володію, підкажіть, будь ласка, який готель вибрати, щоб був на березі моря зі своїм пляжем, з російськомовним персоналом і недалеко від святині Спиридона Триміфунтського

Питання по місцю: Порт ІракліонаВсем привіт. Підкажіть будь ласка, може хто знає, чи можна без екскурсій самостійно на пароплаві обплавати на Санторіні?

Підкажіть будь ласка, може хто знає, чи можна без екскурсій самостійно на пароплаві обплавати на Санторіні

Будете брати в оренду авто в А-Ніколаос, значить будете шукати, де дешевше заправитися. З власного досвіду (я там накатав 1800км за 5 днів) можу сказати наступне - найдешевший бензин був на шеловской (ну на стовпі великий жовтий логотип був) заправці якщо трохи від'їхати від А-Ніколаос в сторону Іракліону по трасі. Заправка якраз по правій стороні. Черги не було. Обслуговування швидке і один раз навіть порадили інший бензин)) трохи дорожче, на 0.5 євро. сказали він більш гуд і на довше пробігу вистачить)). Бенз хороший. Зазвичай заливав на 15-20 євро вистачало до наступного дня. А каталися ми багато. були пару днів, коли проїжджали без малого 400 км. з ранку до вечора. Всі маршрути у мене відзначені на карті і детально розписані і у відгуках і є відео кожного на ютубі. Якщо цікаво пишіть, дам посилання. Вдалих поїздок.

Вдалих поїздок

Багато на Криті відвідують цю невелике село через кераміки, якою там безліч. Коштує вона там куди дешевше, ніж на вулицях туристичних міст. Але впевнений, все їдуть в магазин в центрі.
Якщо заїжджати в село з півдня, прямо на початку села з правої сторони буде приватний магазинчик кераміки. Там теж варто зупинитися. Важливий дядечко, який сам же і робить і сам же продає, вам з радістю все покаже і про демонструє. Нас наприклад зацікавила одна хитромудра гуртка. Запитали, що це - він охоче показав. Купили у нього там невелику вазочку. Ціни дуже божеські. Товар так само вартий уваги і до речі, якість у нього трохи краще, ніж у великому магазині в центрі. Єдине, цей приватний магазинчик програє в кольоровій гамі виробів. В основному переважають зелені, смарагдові, бірюза, сині і блакитні.

В основному переважають зелені, смарагдові, бірюза, сині і блакитні

Будете на пляжі Превели, а ви там напевно будете, якщо поїдете на Крит, обов'язково прогуляйтеся вглиб вздовж річки. Стежка для прогулянки позначена кілочками з натягнутою мотузкою. Не соромтеся частіше переступати мотузочку і заглиблюватися в зарості. Саме в таких місцях ви знайдете дуже гарні краєвиди. Переступивши "кордон" в черговий раз ми вийшли до річки в тому місці, де відпочивала натовп черепах. Ідіть по стежці далі. Буде місце, де можна погуляти прямо по мілководдю річки і по ганяти косяки дрібних риб. І захопіть з собою маску-біля великих каменів, де вже по глибше, я побачив дуже великих риб (дійсно великих) які повільно і ліниво від мене пішли вглиб. Шкода був без маски і камеру підводний залишив з речами. Було б здорово по тихому пірнути, подивитися і зняти великих рибок.

Було б здорово по тихому пірнути, подивитися і зняти великих рибок

якщо хто збереться дістатися до церкви св.Пантелеймона, яка знаходиться на краю скелястого обриву (я писав про неї замітку-шикарні види), врахуйте, що ходять там мало. Вся стежка всіяна колючками, їх шипами. Самі колючки ростуть тут же. Не знаю, таке відчуття, що прямо спеціально їх розкидали по доріжці). Ці шипи протикають м'яке взуття і йти дуже неприємно. Ми потім сиділи і виколупували колючки з підошов. І ще, що б зняти гарний вигляд самої церкви, треба підійти до краю обриву. Огорож там немає, а пориви вітру бувають сильними.

Огорож там немає, а пориви вітру бувають сильними

якщо заплануєте відвідування бухти диявола (або пляжу шайтан лимані, або чортова гавань), яка знаходиться між зигзагоподібними скелями слід врахувати доступність цього пляжу. Спуск до нього є досить круту вузьку стежку. Місцями вам доведеться триматися за камені мінімум однією рукою. Так що з речей беріть рюкзаки або сумки з довгими ручками, що б повісити на плече або шию. Мінімум одна рука повинна бути вільною. І взуття не шльопанці бажано, що б не злітали. На пляжі немає ні парасольок ні лежаків і взагалі нічого з зручностей. Дорога до місця - серпантин з поворотами на 180 гр. Саме місце звичайно дуже красиве. Особливо вид зверху.

Особливо вид зверху

Багато хто прагне потрапити на знаменитий на Криті пляж Вулізма в затоці Мірабелло, фото якого прикрашають багато листівки. Я вам скажу, що колір моря там гарний тільки при певному положенні сонця-після обіду. Вид гарний, якщо робити фото з готелів на верху (наприклад Містраль) і сам пляж як пляж з гарною інфраструктурою. Якщо любите гарні відокремлені місця, раджу прогулятися пішки в праву сторону від Вулізми. Пройдете мимо невеликого пляжу Істра. Йдете далі на мис по грунтовій доріжці. Зліва буде дуже красива невелика бухта - Колімбос. По дорозі, до речі, якщо обернутися, можна зробити знімки затоки Мірабелла за пляжем вулізма. А якщо ще пройтися трохи правіше, то так само буде гарне місце -откроется вид на вже бухту більшого розміру - Пілос (на кшталт так це на гугл-карті)

А якщо ще пройтися трохи правіше, то так само буде гарне місце -откроется вид на вже бухту більшого розміру - Пілос (на кшталт так це на гугл-карті)

При поїздці на Крит багато з туристів планують відвідати знаменитий на південному узбережжі пляж - Мата. Раджу не полінуватися і пройти в ліво від Маталам до підніжжя невеликої гори. Забратися на неї не складно, там вже протоптана доріжка. А забравшись, Ви будете винагороджені шикарною панорамою зверху на узбережжі і на поруч знаходиться найкрасивіший RED (Червоний) пляж. На нього мало хто ходить насамперед через цю гірки, яку треба подолати. Спускайтеся сміливо з гірки до нього. Пляж відмінний! дуже красивий оранжевого кольору пісочок, ви такого потім ніде не зустрінете. У скель можна поплавати з маскою. Пройшовши трохи далі вліво можна зробити класні фото на чорних каменях. Пляж позиціонується як нудистський, але на ньому багато людей в купальниках-ніхто нікого не ганяє і не змушує роздягатися) Відмінно там провели час і потім пішли на Маталам. Фото цього пляжу є у мене в альбомі на сайті.

Фото цього пляжу є у мене в альбомі на сайті

Коли прибудете на о.Хрісі вас всіх поведуть через острів на найкращий пляж острова з лежаками і парасольками. Якщо не бажаєте витрачатися на оренду місця під парасолькою і не любитель тюленячого відпочинку (ви ж півтори години сюди пливли нема на лежаку полежати, сподіваюся) і не бути в гущі народу, одразу можете йти повз лежаків уздовж берега на право. До чорних каменів, побачите. Основна маса людей осяде там же, де прийшли, а ви будете майже на порожньому пляжі, з таким же морем, з таким же пісочком, тільки не в натовпі. І поруч дуже красиві камені про які розбивається хвиля-відмінне місце для фото. Можна побродити по барханах піщаним на самоті. А якщо ви не полінуйтеся і прогуляєтеся трохи далі по стежці вгору, на пагорб. Перед вами відкриється панорама острова і можна буде навіть побачити те місце, куди ви причалили на кораблі.

Перед вами відкриється панорама острова і можна буде навіть побачити те місце, куди ви причалили на кораблі

При плануванні поїздки на Балос намагайтеся потрапити туди хоча б до 11 годин. Пізніше стоянка буде переповнена, авто доведеться ставити на дорозі в один ряд і такий ланцюжок машин може розтягнутися на 2 кілометри. Вам треба буде пройти по пилу та спеки ці 2 км. і потім ще стільки ж до самої бухти. А шлях назад уявіть! немає, краще не уявляти .. :)
До речі, дорога до Балос хоч і вузька (особливо якщо 1 сторону займають авто пізно приїхали туристів) але за нею добре дивляться, великі камені прибирають на узбіччя. Так що на орендованих авто цілком нормально можна доїхати. Головне акуратно.

Головне акуратно

При поїздці на Крит багато хто хоче брати авто в оренду і кататися по місцях. Це однозначно треба! Але ось ми були в Агіос Ніколаос, наприклад, і я шукав хорошу фірму РЕНТАКАР, і інформації по цьому місту немає взагалі. Так ось зі свого досвіду можу порадити в цьому місті РЕНТАКАР Economy. Знаходиться прокат на набережній в хвилині ходьби від готелю Гермес праворуч (якщо дивитися на море). Там російськомовна дівчина. Цілком лояльне ставлення. Не вимагають ніяких застав. Подробиці у відгуку ось тут https://ftour.otzyv.ru/read.php?id=260355&p=20 Оренда авто в Агіос-Ніколаос, о.Крит. У нас все пройшло без проблем. Плюсом було і те, що від 3-х днів дають +1 безкоштовно. Ми брали на 4 дні п'ятий день отримали в подарунок, що нам дуже допомогло і по грошах і по оптимізації маршрутів. Пару днів вдалося розвантажити. Можна й поторгуватися і знизити ціну, що мені теж вдалося. не на багато, але все одно приємно)
Є там і ще одна контора про яку я написав у відгуку по посиланню, але що то не зайшла ..

не на багато, але все одно приємно)   Є там і ще одна контора про яку я написав у відгуку по посиланню, але що то не зайшла

Якщо ви захочете відвідати це озеро, раджу їхати на нього в першу чергу. А краще взагалі не їхати :)
Нічого примітного там немає. Нас туди завезли після Балос і Шайтана. Взагалі не вразило. Підійшли до берега -Пара фото і все. Пішли в кафе їсти місцеву баранину. Якби не їжа, то поїздка на Курна просто втрата часу. Краще б заїхали в Ретімно в фортеця (але от не вистачило часу). В інтернеті вам показані красиві прикрашені фото цього озера зроблені з височини на іншому березі. нічого цього ви не побачите. Якщо самі не захочете туди вгору топати.

Якщо самі не захочете туди вгору топати

хто буде брати поїздку на кораблі до о.Хрісі (поруч з о.Кріт) не обов'язково намагатися зайняти сидячі місця на лавочках. Поездочка пройде нудно і нецікаво, серед купи жують людей. Ми, наприклад, встали прямо спереду, збоку від капітанської рубки. Прекрасно все видно, то, що стояли більше години навіть і не помітили, цікаво спостерігати і за роботою капітана. А на зворотному шляху ми так само встали на тому ж місці. Встигли під час тому бажаючих значно додалося. мабуть прочухал :) А тут ще хвиля пішла і у нас було забезпечено найцікавіше і екстремальне плавання. Чи не передається відчуття, коли ніс корабля здіймає вгору на гребені і потім пірнає вниз до підніжжя іншого хвилі при цьому тебе обдає купою бризок. Вереску і веселощів було у всіх, хто стояв поруч. Я ще все це і на камеру зняв.

Я ще все це і на камеру зняв

Добрий день. Який вибрати курорт на Корфу у вересні, щоб було не дрібне, спокійне, чисте і тепле море з пологим входом. Щоб можна гуляти по узбережжю, милуватися красивими видами і заходами і їздити на екскурсії по острову.

Щоб можна гуляти по узбережжю, милуватися красивими видами і заходами і їздити на екскурсії по острову

Добрий день. Збираємося в Палеокастриці з 16 вересня на 2 тижні. Це найкрасивіший курорт Корфу, якщо вірити інтернету і відгуками. Хочеться купуватися і погуляти уздовж моря. Але чула, вода в морі крижана. Це правда?

Це правда

Як здійснюється переправа туристів з Солоник на Афон при швидкості вітру 50 км на годину. Яка погода буде 29 листопада на Афоні. як
краще одягнути на катер.

як   краще одягнути на катер

Добрий день. я хочу купити сім карту з максимально вигідними умовами для користування інтернетом в Греції. де краще її купити - в Москві або вже після прибуття в Афіни? і наскільки складно це там зробити?

і наскільки складно це там зробити

Здраствуйте, при посешенія родос з Мармаріса
На паспорта ставлять штамп?
Або ніякої печатки немає, просто з дітьми хотіли відвідати подивитися

Або ніякої печатки немає, просто з дітьми хотіли відвідати подивитися

Ми самостійні туристи громадяни РФ, плануємо на 4 дні з'їздити до Туреччини, графік насичений щільний (Аланія-Памуккале-Мармаріс-анталия), з Мармаріса хотіли б з'їздити на поромі на о.Родос одним днем, візи Греції та інших шенгенських віз у нас немає , чи можливо приїхати в порт купити квиток на пором

Родос одним днем, візи Греції та інших шенгенських віз у нас немає , чи можливо приїхати в порт купити квиток на пором

Питання по місцю: Озеро ОрестіадаХотелі б замовити екскурсію на озеро Остеріада на початку червня 2019 р

Питання по місцю: Озеро ОрестіадаХотелі б замовити екскурсію на озеро Остеріада на початку червня 2019 р

Що є поруч з готелем Assa Maris (магазини, кафе, прокат велосипедів і т.п.)? Які найближчі селища до готелю Assa Maris Bomo? Як до цих селищ можна дістатися?

Як до цих селищ можна дістатися

Яка інфраструктура є в зазначених селищах? Прокат велосипедів, магазини, супермаркети, кафе, громадський транспорт.

Прокат велосипедів, магазини, супермаркети, кафе, громадський транспорт

Добрий день.Ми б хотіли відвідати монастирі на Афоні 21.09. 2018г.Ми група з Молдови, нас 5 чоловік, з нами буде 1 архімандріт.Как можна замовити візу.Спасібо. Будемо чекати відповіді.

Будемо чекати відповіді

Підкажіть ціну екскурсії з Ретімно в кносскіц палац

Підкажіть ціну екскурсії з Ретімно в кносскіц палац

Яка погода на Криті на початку жовтня, плануємо полетіти з дитиною 2,6 року прилетіти з 04/10 на 10 днів. Чи не станемо ми і зможемо комфортно купатися в басейні і море?

Чи не станемо ми і зможемо комфортно купатися в басейні і море

Дайте відповідь, будь ласка, чи в усіх магазинах можна розраховуватися по терміналу. У великих зрозуміло. А в маленьких, наприклад, сувенірних крамничках. Або краще розраховувати на готівку.

Або краще розраховувати на готівку

Друже знавці, профі і експерти-хто знає, дайте відповідь пліз на пару питань:
1 де ви брали (в якій конторі-назва, умови по страховці) в оренду авто в Агіос-Ніколаос?
2 де паркувалися на ніч якщо у готелю немає своєї автостоянки.

2 де паркувалися на ніч якщо у готелю немає своєї автостоянки

Підкажіть, будь ласка, як і ДЕ краще взяти авто напрокат на Криті? Будемо відпочивати в вищевказаному готелі з 26 травня по 2 червня, 6 дорослих 2 дітей 4 роки. Чи є в готелі фірми, що надають дану послугу або краще бронювати заздалегідь десь? На сайтах знайшла ціни, але в різних компаніях ціни можуть відрізнятися

На сайтах знайшла ціни, але в різних компаніях ціни можуть відрізнятися

Підкажіть, як краще і ДЕ взяти в оренду авто на кілька днів (відпочиватимемо з 26 травня по 2 червня у вище зазначеному готелі)? Варто бронювати заздалегідь або в готелі є агентства, які надають такі послуги? І за цінами незрозумілий розкид, на різних сайтах ціна за однакову авто може доходити більш

І за цінами незрозумілий розкид, на різних сайтах ціна за однакову авто може доходити більш

як дістатися з Кіпру до Афону (на поромі) і назад

як дістатися з Кіпру до Афону (на поромі) і назад

туристи хочуть їхати в Фессалію щоб дивитися святі місця, який курорт їм порадити? який готель для сім'ї з дитиною 7-ми років?

який готель для сім'ї з дитиною 7-ми років

Чи можливо провести ознайомчу екскурсію по п-острову Пелопоннес? З 24 вересня. по 8 жовтня. 2018 р троє дорослих відпочиватимуть в готелі Epihotel Odysseas і хотілося б з користю провести час.

2018 р троє дорослих відпочиватимуть в готелі Epihotel Odysseas і хотілося б з користю провести час

Добрий вечір!
Плануємо подорож до Греції, зацікавила Ханья. Чи варто їхати туди на пляжно-прогулянковий відпочинок, як колорит, Ціни, їжа?
Заздалегідь вдячна

Заздалегідь вдячна

Хто відпочивав на Корфу в готелі corfu residense поділіться враженнями. Чи є в морі медузи і морські їжаки, турбували комарі і москіти? Їдемо з 26 травня.

Їдемо з 26 травня

цікавлять точки прокату авто конкретно в Агіос Ніколаос, Крит. Хто брав авто безпосередньо там, в живу, не через інтернет, відпишіться пліз. Потрібна фірма з хорошими відгуками (це вже як і всім :), без застав, без франшизи, без блокувань суми на карті і з максимальною страховкою. Заздалегідь дякую.

Заздалегідь дякую

Шукаю спокійний недорогий готель на Корфу з піщаним пляжем.

Шукаю спокійний недорогий готель на Корфу з піщаним пляжем

Шановні! підкажіть пжл, хто недавно був на Криті і брав авто в оренду, за якими прав дають? Чи треба оформляти додатково МВУ? нові наші права там навіть буржуйського перекладу немає що це права, наскільки вони відповідають взагалі? в інеті інф. вся різна. кому дають, кому не дають, хто то підстраховувати

кому дають, кому не дають, хто то підстраховувати

Питання по місцю: Аеропорт Іракліон HERКак зареєструвати машину з Європейського союзу в Греції?
Скільки коштує, куди звертатися в Іракліоні,
Дякуємо.

Скільки коштує, куди звертатися в Іракліоні,   Дякуємо

Як дістатися з Лефкас до Каламбаки. Підкажіть будь ласка. Дякуємо!

Дякуємо

я збираюся в липні до Греції до знайомого скільки потрібно мати при собі грошей це з огляду на те що жити я буду в нього

я збираюся в липні до Греції до знайомого скільки потрібно мати при собі грошей це з огляду на те що жити я буду в нього

Шановні мандрівники! Читаючи замітки, переглядаючи фото, знаю, що багато хто з вас відпочивали на Криті в різний час! Цікавить ваша думка про пляжах:
1.Где є вибір пляжів?
2.Песчание або галькові?
3. Вхід в море (зручний чи ні)?
4.Много чи туристів в серпні на цих пляжах?

Море дуже бунтує в цей час і вода чиста?
По берегової лінії від центрального пляжу до пляжу СТАЛІД реально дотопалі?
Мандрівники, підкажіть, хто-небудь користувався Гудлайн?
Як воно?
Проблем не буде якщо перша країна в'їзду не Франція?
Хто стикався з такою ситуацією?
Підкажіть будь ласка, може хто знає, чи можна без екскурсій самостійно на пароплаві обплавати на Санторіні?
Php?
Це правда?
Де краще її купити - в Москві або вже після прибуття в Афіни?

Новости