Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що не можна брати в літак? Список заборонених речей!

Сьогодні існує цілий список речей, які не можна брати в салон літака з міркувань безпеки Сьогодні існує цілий список речей, які не можна брати в салон літака з міркувань безпеки. На жаль, далеко не всі туристи знають, що не можна брати в літаки т деякі предмети, в результаті чого вже при проходженні огляду в аеропорту вони потрапляють в неприємну ситуацію, при якій змушені відправляти в урну часом якісні і дорогі предмети, перевезення яких в салоні повітряного судна заборонений. У статті нижче наведений список предметів, які краще спочатку перевозити не в ручній поклажі, а в багажі або взагалі залишати вдома.

★ Зброя. Як, в общем-то, нескладно здогадатися, в літак не можна брати зброю в будь-якому вигляді. Причому мова йде як про справжнього зброї: пістолети, гвинтівки, ручних кулемети, холодну зброю, так і про імітацію зброї, включаючи звичайні дитячі іграшки (хоча рожевий або яскраво зелений дитячий «бластер» з пластика думаю пропустять :). У цю ж категорію речей, які не можна брати в літак, включені боєприпаси, вибухові речовини, газові балончики, а також інші засоби нападу і захисту, які можуть бути використані для здійснення злочинних дій. Запальничку і сірники в салон літака також краще не брати, так як доведеться швидше за все викинути в процесі огляду.

★ Колючі та ріжучі предмети. Складані та кухонні ножі, ножиці звичайні і манікюрні, небезпечні бритви, пилки для нігтів з металу, викрутки, леза та інші гострі предмети, які можуть бути оцінені службою безпеки аеропорту як потенційно небезпечні і не пропущені на борт літака. І не дуже сподівайтеся на те, що куплені в якості сувеніра і поки не наточені самурайський меч або мачете дозволять пронести на борт під приводом того, що небезпеки вони не представляють.

Швидше за все, радувати ці предмети будуть зовсім не вас і ваших друзів при поверненні додому, а дітей працівників служби безпеки або їх самих (якщо в багатій колекції останніх таких штучок поки немає). Мені вдавалося проносити в салон літака звичайні леза (випадково залишилися в кишені шкіряної папки - зауважив тільки при поверненні додому), а також складні манікюрні ножиці (ризикував свідомо, так як були потрібні в тривалій поїздці). Правда це не гарантує, що під час наступного авіаперельоту мені або вам вдасться повторити це, адже завжди є людський фактор, а обладнання в аеропортах постійно вдосконалюється.

Рідини. До категорії рідин відносяться напої (включаючи алкогольні), гелі, лосьйони, пасти, крему, піни для гоління і т.д. У реальності, існують певні обсяги рідин, які цілком можна цілком легально взяти в салон літака. Детально про це читайте в окремій статті на сайті «Що можна брати в салон літака?». Також в статті за посиланням можна дізнатися, які вилучення існують для провезення в літаку рідин, які є дитячим харчуванням і лікарськими засобами.

★ Небезпечні речовини. Не можна брати в літак агресивні хімічні речовини, отрути, горючі речовини, радіоактивні і токсичні речовини. Навіть якщо всі зазначені речовини передбачається використовувати виключно в мирних цілях по прильоту в місто або країну призначення, їх перевезення в салоні літака дуже небезпечна, тому в кращому випадку доведеться викинути їх в спеціальну урну. У гіршому ж випадку доведеться довго і багато разів пояснювати недовірливим працівникам служби безпеки аеропорту та інших служб безпеки то, навіщо ви все це намагалися пронести на борт. Воно вам треба?

★ Їжа. Не всі знають, що проносити на бор літака їжу можна, проте знову ж таки є цілий ряд обмежень, які стосуються виду цієї їжі, її упаковки і обсягу. Детальна інформація по цій темі викладена в статті «Чи можна брати їжу в літак» , Раджу обов'язково прочитати, щоб уникнути неприємностей в аеропорту при проходженні огляду. ★ Їжа

★ Тварини і птиці. За невеликим винятком, під яке потрапляють деякі не великі живі істоти, не можна брати в літак тварин і птахів навіть за умови повного набору документів про їх здоров'я і безпеки для оточуючих. Якщо дуже потрібно взяти тварину з собою, швидше за все доведеться визначити його в спеціальний ізольований відсік в багажному відділенні. Детальніше про провезенні тварин в літаку можна прочитати в статті «Правила перевезення тварин в літаку» .

★ Інші предмети, заборонені до провезення в конкретному аеропорту або правилами перевезення конкретної авіакомпанії. Перед тим, як відправитися в аеропорт, раджу уважно пошукати на офіційному сайті аеропорту інформацію про те, що не можна брати в літак конкретно у них. Часто буває так, що в зв'язку з певними подіями в місті або країні вильоту вводяться додаткові обмеження на провезення деяких предметів. Наприклад, повна заборона на провезення рідин на борту у зв'язку з подіями в країні або певних продуктів в зв'язку з введенням карантином.

Також раджу ознайомитися зі списком речей, які заборонені до провезення в ручній поклажі внутрішніми правилами обраної вами авіакомпанії. Це може стосуватися не тільки роду предметів і їх призначення, але і їх ваги і розміру. Наприклад, провезення деяких предметів спортивного інвентарю або музичних інструментів в одній авіакомпанії може бути дозволений в салоні літака, а в іншій - тільки в багажному відділенні.

Думаю, кілька додаткових хвилин, які ви витратите на пошук необхідної інформації, не будуть марними, адже замість ви отримаєте впевненість в тому, що деякі ваші речі, якими ви дорожите і не хочете втратити, не потрапляють в список речей, які не можна брати в салон літака. А впевненість і спокій дозволять в свою чергу уникнути непотрібного хвилювання в аеропорту, що зробить ваш відпустку за кордоном більш комфортним і незабутнім з самого початку шляху.

На завершення статті хочу нагадати, що якщо ви опинилися в ситуації, при якій вам довелося залишити (читай - викинути) свою цінну річ, виявлену на огляді і віднесену до заборонених, не влаштовуйте скандалів і істерик (через які вас взагалі можуть відправити на досить принизливий особистий огляд з вимушеним «стриптизом»). Безпека польотів не особиста примха проводять огляд працівників, а високий ступінь гарантії захисту всіх пасажирів рейсу від терористичних актів та озброєних злочинців. Тому перед кожним польотом (особливо якщо вони у вас відбуваються не дуже часто) пробіжіться очима по списку речей, які не можна брати в літак і по списку дозволених до провезення в ручній поклажі предметів. Бажаю приємних і безпечних польотів!

Буду дуже вдячний, якщо ви в якості подяки за отриману інформацію, клікніть по розташованим в лівій частині сторінки іконки СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ!

Воно вам треба?

Новости