Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей брати з собою в Єгипет?

При підготовці до першої поїздці в Єгипет у деяких мандрівників може виникнути питання: скільки ж брати грошей з собою в Єгипет При підготовці до першої поїздці в Єгипет у деяких мандрівників може виникнути питання: скільки ж брати грошей з собою в Єгипет? Причому це питання не скільки престижу або визначення соціального статусу, скільки визначення якої середній рівень цін в Єгипті і які додаткові витрати доведеться понести в обов'язковому порядку.

Отже, не торкаючись витрат по дорозі до аеропорту і при самому польоті (якщо користуватися платними послугами авіа перевізників), першими вашим витратою буде покупка єгипетської візи - $ 15 USD, її вартість ніколи не входить в ціну путівки. Далі, можна трохи витратитися в місцевому магазині duty free, але я не помітив особливо низьких ціни магазині безмитної торгівлі Шарм-ель-Шейха, крім того, в Ви можете протягом однієї доби (термін буде визначатися за датою штампа на відкритті єгипетської візи) після отримання візи купити алкоголь в магазині безмитної торгівлі в центрі Шарм-ель-Шейха - Няяма-Бей. Отже, після проходження митних процедур, наступний джерело ваших витрат - трансферт, або переїзд в готель, якщо він не включений у вартість туру. Так приблизна вартість проїзду з аеропорту до Няяма-Бей 50 єгипетських фунтів, аеропорт - Олд маркет 65 фунтів.

Отже, ви опинилися в готелі, наступний пункт витрат - чайові або хабар ресепшионіста 5-10 USD для того, що б отримати номер трохи краще і / або заселитися швидше - до настання години вселення в готель. «Бакшиш» (чайові) носієві (близько 3-5 фунтів), який перенесе ваш багаж з холу в номер вважаються обов'язковим, але особисто я, отримав номер без чайових ресепсіоністу і багаж у мене був маленький - тільки один рюкзак, який відніс в номер сам.

Далі ваші витрати будуть залежати від того, який пакет послуг входить у вартість вашої путівки і власне планів на саму поїздку.

Якщо плануєте подорожувати від готелю до пляжу і назад, а в самому готелі - від ресторану / бару до номера і назад, і не відвідувати Old Market і інші східні базари, то ваші витрати будуть мінімальні, а при наявності пакета All Inclusive (для непитущих може підійти і Full Board) можуть бути зведені до нуля, але я ще не бачив таких индивидумов Якщо плануєте подорожувати від готелю до пляжу і назад, а в самому готелі - від ресторану / бару до номера і назад, і не відвідувати Old Market і інші східні базари, то ваші витрати будуть мінімальні, а при наявності пакета All Inclusive (для непитущих може підійти і Full Board) можуть бути зведені до нуля, але я ще не бачив таких индивидумов. Якщо ж ви плануєте відвідати піраміди, то приготуйте наступні суми: від 45-55 дол за просту одноденну екскурсію до 120 за дводенний круїз по Нілу з відвідуванням єгипетських пірамід, пірнути з аквалангом (35 $), з'їдаючи в Ізраїль, в Єрусалим (з Шарм -ель-Шейха) - 120 $, піднятися на гору Мойсея (Теж тільки з Шарма) - 35 $.

Якщо в ваш пакет входить Full Board або All inclusive то вам не доведеться витрачатися на додаткове харчування (обід в готелі може коштувати 40 - 80 єгипетських фунтів), але доведеться витратитися на питну воду (воду з-під крана пити не можна - можна схопити інфекційну хворобу ) приблизно 2-3 фунта за 1,5 літрову пляшку. Тим хто їде з дитиною 3-7 років, я б порадив брати all inclusive - дрібні витрати «мама, я хочу водички», не помітні, але в підсумку можуть вилити в пристойну суму.

Якщо ви захочете заради екзотики пообідати в східному ресторані (зазвичай всі вони знаходяться в центрі - в Няяма-Бей), то ціни в кожному конкретному закладі можна дізнатися не заходячи всередину - перед входом на спеціальній підставку завжди знаходиться один варіант меню. З фінансів середній обід на двох обійдеться в районі 15-20 $.

Дрібні сувенірчики - брелоки для ключів, дрібні гіпсові та пластмасові статуетки богів, пірамідки, магнітики на холодильник, гуртки з національним колоритом - на ринку коштують приблизно 5-7 фунтів, а при торзі їх ціна може впасти вдвічі. так як торгуватися за кожен магнітик - справа досить обтяжлива, можна вчинити по моєму прикладу - вибрати одну крамницю (орієнтуйтеся на ті, у яких більше асортимент) і набрати там сувенірів скільки треба. Після цього і торгуватися є сенс, і знижку вибити за оптовий замовлення.

При підготовці до першої поїздці в Єгипет у деяких мандрівників може виникнути питання: скільки ж брати грошей з собою в Єгипет?

Новости