Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки брати грошей в Тайланд?

  1. Дорогі і недорогі курорти в Таїланді
  2. Сезон-несезон
  3. розраховуємо бюджет

Отже, ви знайшли всю необхідну інформацію про Таїланді , Визначилися з місцем відпочинку або маршрутом подорожі. А може ще й не визначилися, а тільки починаєте вибирати місто або країну для поїздки. У будь-якому випадку, раз ви тут, саме час розібратися, скільки ж потрібно брати з собою грошей в Тайланд. Зрозуміло в статті не буде розглядатися питання про вартість авіаквитків до Таїланду, а розглянутий бюджет з розрахунку на проживання, харчування, переміщення всередині країни, розваги та інше.

Почну з очевидною і побитої фрази - бюджет вашої поїздки в Таїланд залежить від вашого «апетиту», тривалості поїздки, часу і місця в Таїланді, куди ви збираєтеся. Раз вже наш сайт присвячений економного відпочинку, скажу відразу, що в Таїланді можна відпочити або помандрувати дуже і дуже дешево. Я б навіть сказав, що це одна з найбільш недорогих країн в плані подорожей (по крайней мере, набагато дешевше ніж Росія), якщо звичайно не брати до уваги вартість квитків. Як доказ наведу приклад того, як автори сайту провели 2 тижні в Бангкоку і Паттайя в цілком комфортних умовах, витративши при цьому не більше 500 доларів на двох. Нижча межа бюджету буде залежати від того, наскільки ви готові зазнавати труднощів, обмежувати себе в надмірності і позбавляти себе комфорту.

Дорогі і недорогі курорти в Таїланді

У загальному і цілому, незалежно від вашого «апетиту» і домагань, традиційно більш дорогим курортом Таїланду вважається Пхукет , Крабі, Самуї і інші курортні острови і міста. Бангкок і Паттайя трохи дешевше. Ще дешевше в не дуже популярних курортних місцях або в провінції, на півночі чи півдні.

Сезон-несезон

Несезоном і відповідно часом, коли вам можуть робити знижки на проживання в готелі, гестхаузе або на знімання квартири є сезон дощів в Таїланді . Взагалі-то сезон дощів в Таїланді - відмінний час для поїздки, хто б що не говорив. Перевірено на власному досвіді. Зате більшість пакетних туристів бояться цього часу і вважають за краще не дощовий туристичний сезон. Ну що ж, нам це тільки на руку.

Чіткі межі сезону дожів визначити важко, але зазвичай це період з травня по листопад, плюс-мінус 1 місяць. До того ж в різних регіонах час сезону дощі сильно відрізняється. Про всіх сезонах ви зможете прочитати в інформації про популярних курортах Таїланду . Якщо у вас є вибір, то можете сміливо планувати поїздку в цей час. До того ж в цей час, особливо в його другій половині, дозріває більшість екзотичних фруктів, які ви не зможете спробувати в інший час року.

розраховуємо бюджет

Отже - засвоюємо все вищесказане і починаємо складати економний бюджет. Для першого разу складемо нескладний маршрут на двох, і на 4 дні зупинимося в Бангкоку, а потім на два тижні поїдемо в місто герой гріхів - Паттайї. У своїй першій поїздці не будемо гнатися за наддешевих розміщенням, і підберемо готелі або гестхаузи з харчуванням (сніданки). Поїдемо, до речі, в липні.

Для початку визначимо витрати, необхідні на житло:

Якщо ви відправляєтеся на невеликий період (кілька тижнів) і плануєте багато переміщатися, то цілком економним варіантом буде розміщення в недорогих готелях або гестхаузи. Дізнатися вартість проживання в тому чи іншому регіоні, місті, легко за допомогою систем Інтернет бронювання готелів . Підійдіть до цього питання дуже ретельно. Перевірте один і той же готель або гестхауз в декількох системах бронювання. Не дивуйтеся, якщо вартість на офіційному сайті готелю виявиться вище - це не помилка і не обов'язково «кидалово». У системах бронювання ціни дійсно можуть бути значно нижче, і на те є свої причини. Визначивши приблизну вартість розміщення, можете не поспішати з бронюванням, особливо для недорогих готелів і гестхаузе. Запишіть ціни на кілька готелів, і можете орієнтуватися по ним на місці. Та й торг в Таїланді ще ніхто не відміняв. Навіть в готелях.

Якщо ви плануєте зупинятися на довгий термін, то можна подумати про винаймання квартири або кімнати. В середньому ціни стартують от 3000 бат (валюта Таїланду) у місяць. Всю необхідну інформацію ви знайдете в Інтернеті.

Трохи покопавшись в пошуку готелів , Для своєї поїздки ми підібрали зручно розташований 2-х зірковий готель в центрі Бангкока за 620 рублів на добу зі сніданком, і схожий готель в Паттайя за 500 рублів на добу. Останній готель можна взяти і дешевше - за 440 рублів за номер без сніданку, але ми вважаємо за краще прокидатися вранці і спокійно йти на сніданок в готелі, а не бігти з порожнім шлунком у пошуках місцевої їжі на вулицю.

Разом за житло: 620 * 4 + 440 * 14 = 8 640р.

Тепер розрахуємо, скільки ж нам необхідно грошей на харчування:

Тут вже не в переносному сенсі все залежить від нашого апетиту.

Сніданками ми себе вже забезпечили в готелі. Залишилося подбати про обіди, вечері, і напоях. На обід цілком можна обійтися набігом на супермаркет. У численних супермаркетах, наприклад в знаменитому 7/11 , Цілком можна поїсти прямо не відходячи від каси. Можна також купити напівфабрикатів і розігріти або приготувати їх у себе в номері. Якщо є чайник в номері або свій кип'ятильник, то взагалі чудово. На власному досвіді, навіть при відсутності чайника і кип'ятильника, середній обід на двох з супермаркету у нас обходився в 100-150 бат. Усереднити на 125 бат. Можна обідати в фудкорти (Food court - це такі місцеві, дуже пристойні столові, які є великих супермаркетах, докладніше тут), тоді на двох щільно можна поїсти на 200-250 бат.

На вечерю краще всього звичайно сходити в кафе або ресторан. Нижня межа вечері на двох у туристичному кафе - 200 бат на двох в Паттаї. Поїсти ситно і з пивом можна вже за 300. З'їсти щось повкуснее і поекзотічнее - від 400 бат. На інших популярних курортах таку суму можна сміливо збільшувати в півтора два рази. Апетит у нас не звірячий, і в цілях економії ми можемо чергувати ситні вечері і скромні. Тому усереднити ціну до 250 бат за вечерю. До речі, можна їсти і в два рази дешевше, якщо харчуватися в кафе для місцевих.

Разом на харчування: 18 * (125 + 250) = 6750 бат.

І ще раз повторюся, що дана цифра може бути набагато менше, якщо харчуватися в кафе для місцевих.

Витрати на транспорт:

Ми не плануємо занадто багато роз'їжджати по Тайланду. У нас буде всього кілька тривалих поїздок: з аеропорту до Бангкока, з Бангкока в Паттайї, з Паттаї в аеропорт. Ці поїздки громадським транспортом обійдуться нам не більше 1000 бат, якщо ми будемо використовувати громадський транспорт (дивіться транспорт Бангкока і транспорт Паттайї ). За Бангкоку ми будемо переміщатися переважно пішки і на громадському транспорті - тому обмежимося 500 батами. У Паттайя взагалі найцікавіше досліджувати все пішки, тому на переміщення по Паттайя ми взагалі нічого не закладаємо. Але додамо сюди ще резерв на транспорт (екстрене таксі до аеропорту) 1000 бат.

Разом на транспорт: 2500 бат.

Витрати на екскурсії і розваги:

Витрати на екскурсії і розваги можна розрахувати по розділах пам'ятки Бангкока і пам'ятки Паттайї . Ми вибрали кілька рекомендованих для відвідування місць, які ми будемо відвідувати самостійно, і багато хто з яких взагалі безкоштовні для відвідування або доступні за символічну плату. У нас виходить ще 3000 бат.

Розваги, під якими ми розуміємо дискотеки, бари, шоу трансвеститів і т.п. ми не враховуємо, тому що все залежить від смаку і гаманця. Можна взагалі обійтися біс відвідування таких місць.

Разом:

Разом у нас вийшло 20 890 бат, що приблизно стільки ж рублів або 750 доларів за поїздку на 18 днів без урахування авіаквитків.

Звичайно це мінімальний бюджет, розрахований для скромного подорожі без урахування сувенірів, покупок, подарунків, екстрених випадків. Коли ви будете складати гроші в гаманець або поповнювати свій рахунок на пластиковій картці, не забудьте додати доларів 500 або більше на ці випадки, а ще краще подвоїти розраховану суму.

Вдалого і безпечного вам відпочинку!

Автор: Сергій Митрофанов

🕒 16 Грудня, 2018

Коментарі / останні повідомлення по темі на форумі

Медузи в Паттайя admin 13 Березень, 2019

А з медузами завжди так: ніколи не вгадаєш, де і коли вони з'являться. ... Нічні ринки Паттайї. Пробували смажених коників? nasamomdele 5 Квітень, 2019
Сходили на нічні ринки. Один сподобався, другий не дуже. Але знайшли дуже цікавий нічний ринок на Наклиа. Були там? Спробували там смажених жаб і коників і як не дивно нам сподобалося. Практично як вобла)))
Y4Z0dsyKI0w ... Шопінг в Бангкоку admin 12 Квітень, 2019

Неясно, який конкретно базапр ви маєте на увазі, але якщо в цілому то звичайно зможете ... Загальні питання про Таїланді admin 21 Квітень, 2019

Якщо орендуєте машину, то все ок, а на мотобайк оштрафують. Хоча я стільки на мотобайк відкатав по Тайланду, але мене ні разу в житті там так і не зупинили, хоча у мене все як годиться: категорія а й міжнародні ... Ціни в магазинах Паттайї nasamomdele 22 Квітень, 2019
Спеціально для тих хто збирається в Паттайї, зняли ціни в магазинах. Будемо раді якщо комусь стане в нагоді!
yFEgJCQl54M ... Візові питання Таїланду 6 Май, 2019
Добрий день, хотілося б почути досвід людей, що летіли в Таїланд з паспортом, з терміном закінчення менше 6 місяців. Термін дії на момент початку туру виходить 5 місяців. Чи були проблеми при посадці на рейс, далі на кордоні? Чув що можуть саме при посадці на рейс з авіакомпанією виникнути питання. Цікавить зокрема а / к «Росія» ... Транспорт в Бангкоку admin 27 Май, 2019

Доброго дня! Ви маєте на увазі Amari Don Muang Airport Bangkok Hotel? Він прямо через дорогу від терміналу аеропорту знаходиться, тому їдьте по нашій інструкції - https://nashaplaneta.net/asia/thai/bangkok-kak-dobratsa-iz-aeroporta-suvarnabhumi-v-don-muang, а коли доберетеся до Дон Муанг, там пішки. Міські автобуси зупиняються саме на тій стороні дороги, де цей готель знаходиться. ... Ділимося своїми подвигами і досвідом 26 Червень, 2019
Збираюся у вересні на Пхукет.Інтересует не просто спостереження, а активну участь в ХХХ шоу, цікавлять хлопчики і транси. Які заклади і де можете порадити? ...
Оцініть статтю: (1 голосів, оцінка: 5 з 5)Пробували смажених коників?
Були там?
Чи були проблеми при посадці на рейс, далі на кордоні?
Ви маєте на увазі Amari Don Muang Airport Bangkok Hotel?
Які заклади і де можете порадити?

Новости