Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Глава аеропорту Бориспіль заявляє, що Ryanair розпочав продаж квитків без узгодження часу польотів і це може привести до проблем

Гендиректор аеропорту Бориспіль Павло Рябікін дав велике інтерв'ю ресурсу   LIGA

Гендиректор аеропорту Бориспіль Павло Рябікін дав велике інтерв'ю ресурсу LIGA.net . Сьогодні джерело опублікувало першу частину, де Рябикин розповідає про деталі переговорів з Ryanair і про те, що може перешкодити ірландської авіакомпанії почати польоти з України в запланований термін.

Як відомо, вихід ірландського лоукостера Ryanair на український ринок супроводжувався гучним скандалом. Спочатку компанія повинна була почати польоти ще восени 2017 року, але за два місяці все скасувала, попутно звинувативши в зриві домовленостей аеропорт Бориспіль, який нібито діяв в інтересах авіакомпанії МАУ. На чиєму боці правда ми, напевно, ніколи і не дізнаємося, але це в принципі вже не має особливого значення.

В кінці минулого місяця Ryanair підписала нову угоду з аеропортами Бориспіль і Львів, одночасно відкривши продажу квитків на рейси, які почнуть виконуватися з кінця жовтня цього року.

Але ось що цікаво, за словами Рябікіна, Ryanair запустили продажу квитків, не отримавши погодження слотів з аеропортом (вільного часу для обслуговування в терміналі). І це потенційно може привести до труднощів.

«Завтра вони продадуть квитки і скажуть:« Ми прилітаємо о 10 годині ранку ». А потім почнуться гучні заяви в ЗМІ, що, ось, нас Бориспіль не пускає, знову захищає МАУ. Більш того, вони навіть ще не запросили у нас слоти. Ми в свою чергу направили їм два листи, де вказали блоковані тимчасові відрізки - коли ми не можемо їх обслужити через підвищену завантаження », - зазначив Рябикин.

За словами гендиректора аеропорту, прильоту в пікові години, вони створять колапс в аеропорту і фізично не зможуть вкластися в бажані 35 хвилин, а чекати дві години вільного автобуса, гейта, стоянки і т.д.

«Також ми відразу їм сказали, що проблема знімається, як тільки вони відкривають 15 щоденних рейсів з Борисполя. Тоді ми зможемо спеціально під них відкрити термінал F », - додав Рябикин.

Це мінімальна кількість рейсів для беззбиткової експлуатації терміналу.

Зараз термінал F законсервований. За оцінкою Рябікина, вартість його відкриття для експлуатації становить 100 млн грн прямих фінансових витрат.

Тобто, у Ryanair два варіанти: нарощувати кількість рейсів до 15 і літати в зручний час з терміналу F, або ж використовувати ті тимчасові слоти для польотів з терміналу D, які виділить Бориспіль.

Відповідаючи на питання про те, чи є ймовірність повторення торішнього скандалу або скорочення маршрутних сітки польотів з України, Рябикин сказав, що зі свого боку аеропорт зробить все, що буде можливо.

Нагадаємо, що Ryanair почне літати в / з України з кінця жовтня і буде виконувати рейси за 15 напрямами (10 з Києва і 5 зі Львова).

джерело: LIGA.net

Новости