Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Названа причина поломки канатної дороги в Криму, через яку туристи 10 годин провисіли над прірвою

Причина поломки канатної дороги в Криму - втомний злам металу однієї з деталей. Фото: itv.in.ua & nbsp;

Комісія Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд) встановила причини позаштатної зупинки 11 серпня канатної дороги " Місхор - Ай-Петрі ", в результаті чого в повітрі виявилися 76 осіб.

"Згідно з висновком комісії, що проводила технічне розслідування зупинки підвісної пасажирської канатної дороги (ППКД) "Місхор - Ай-Петрі", причина виникнення позаштатної аварійної ситуації - технічна: втомний злам металу осі відхиляє шківа хвостових канатів, що забезпечують рух пасажирських кабін. За підсумками лабораторних досліджень слідів нагріву або наявності сторонніх предметів в вузлах канатної дороги не виявлено ", - повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду в АРК і Севастополі в п'ятницю.

Читайте також:
Подробиці НП на канатній дорозі в Криму: дорослі панікували, а діти хотіли потрапити в телевізор
У Криму відновила роботу канатна дорога, на якій на 10 годину застрягли туристи

Як зазначається, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України, територіальним управлінням Держгірпромнагляду в АРК і Севастополі проводяться позапланові перевірки всіх пасажирських канатних доріг автономії. Начальникам підприємств, що здійснюють їх експлуатацію, рекомендовано додатково вивчити технічну документацію і обстежити аналогічні вузли (вісь-шків) на всіх ППКД Криму.

Як повідомлялося, 11 серпня 2013 року близько о 14:20 спрацював аварійний гальмівна система приводу руху пасажирських кабін на ділянці від станції Сосновий Бор до верхньої позначки дороги (станція Ай-Петрі). В результаті зупинки дороги в повітрі виявилися 76 осіб. Прибулі на місце події рятувальники провели успішну операцію по евакуації застряглих туристів, незважаючи на сильний вітер. Ніхто не постраждав. Рятувальна операція завершилася 12 серпня в 00:40.

Канатна дорога почала роботу в останній день 1987 року. Її довжина - 2980 м, включаючи найдовший в Європі безопорний підйом довжиною 1670 м і кутом до 46 градусів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости