Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 наймальовничіших островів для літнього відпочинку

Острівний відпочинок незмінно асоціюється з абсолютно безтурботним проведенням часу. На правильному будуть і пляжі, і гори, і цікаві історичні споруди, і навіть вулкани. Ми вибрали десятку островів з усього світу, на яких можна чудово провести час.

Острів вулканічного походження добре підготовлений до напливу туристів, яких тут завжди багато. Інфраструктура добре розвинена: є центри з підготовки занять водними видами спорту, безліч кафе з місцевою кухнею, нічні клуби і, звичайно ж, пляжі. З останніх особливо виділяють Камарі і Перісса - другий пляж більш тихий і безвітряний, він краще підходить для сімейного відпочинку. Крім них популярні пляжі Акротірі і Вліхада.

Крім них популярні пляжі Акротірі і Вліхада

Тут багато стародавніх пам'ятників архітектури - якщо пляжі не приваблюють, можна присвятити відпустку відвідування історичних пам'яток. Наприклад, в заповіднику Акротірі археологи відкопали стародавнє місто, яке непогано зберігся до наших днів. Там же знаходиться Монастир Іллі Пророка, зведений триста років тому, зараз в ньому знаходиться велика добірка ікон і предметів релігійної тематики.

Там же знаходиться Монастир Іллі Пророка, зведений триста років тому, зараз в ньому знаходиться велика добірка ікон і предметів релігійної тематики

Греція відома своїми винами. Чи не можна втратити нагоду відвідати на фабрику Santo Wines, де докладно розповідається про кожен етап перетворення винограду в високоякісне вино - звичайно ж, дегустація включена в екскурсію. Також на Санторіні є музей вина біля Камарі.

Також на Санторіні є музей вина біля Камарі

Це найвідоміший острів Канарського архіпелагу, що належить Іспанії. Його називають островом вічної весни через специфічний клімату - тут завжди тепло, незалежно від пори року. Взимку зазвичай + 20-25, а влітку температура на п'ять-сім градусів вище.

Взимку зазвичай + 20-25, а влітку температура на п'ять-сім градусів вище

Крім пляжів, Тенеріфе славиться красивими вулканами. Головним вважається Тейде, що з мови місцевих жителів перекладається як «обитель диявола». Його висота трохи перевищує 3,7 кілометра. Можна піднятися на фунікулері майже до самого верху - звідти відкривається чудова панорама острова. Другий великий вулкан - Чіньеро.

Другий великий вулкан - Чіньеро

Штучний пляж Лас Тересітас довжиною більше кілометра цікавий оглядовим майданчиком і кристально чистою водою. З парків виділяється Лоро-парк, який повністю присвячений папугам. Парк розрісся, крім тропічних птахів тут мешкають тварини і риби, а деякі істоти зовсім тутешні - наприклад, імператорські пінгвіни. Якщо хочеться побувати в справжніх джунглях, вирушайте в анаген - там густа рослинність, масивні дерева і постійне щебетання птахів. Якщо прибережна вода здасться прохолодною, загляньте в аквапарк Сіам-парк. Крім іншого, там багато атракціонів і акваріумів.

Крім іншого, там багато атракціонів і акваріумів

Розваг на Тенеріфе предостатньо, можна і не встигнути все вивчити. На цей випадок побудований Парк мініатюр, де зібрані всі цікаві місця острова в масштабних копіях.

Автономний регіон Мадейра в складі Португалії складається з двох островів: власне, Мадейри і Порту-Санту, а також парочки незаселених куточків суші. Острови можна відвідувати в будь-яку пору року - клімат дуже м'який, перепад температур між зимою і влітку всього близько семи градусів. Найспекотнішим місяцем вважається вересень, температура доходить до 26 градусів.

Оцінити красу острова найкраще з скелі Кабо Жирао - на нього можна легко піднятися, і погляду стане чудова панорама. На Мадейрі створено першокласні умови для активного відпочинку - є цікаві місця для серфінгу і дайвінгу.

На Мадейрі створено першокласні умови для активного відпочинку - є цікаві місця для серфінгу і дайвінгу

Крім цього на Мадейру часто їдуть за оздоровчими процедурами: на острові розташовано декілька спа-центрів і басейнів з морською водою для догляду за тілом. Але головна визначна пам'ятка Мадейри - францисканський монастир, побудований в XVI столітті, в якому до цих пір проводять кріплене вино за старовинними рецептами. Екскурсоводи детально розкажуть вам про тонкощі монастирського виноробства.

Екскурсоводи детально розкажуть вам про тонкощі монастирського виноробства

Щоб відвідати Балі, вам не потрібно оформляти візу заздалегідь - її відкриють прямо в аеропорту після прибуття, а діяти вона буде 30 днів. При бажанні її можна буде продовжити ще на місяць.

При бажанні її можна буде продовжити ще на місяць

Освіжитися після довгого перельоту можна в джерелі Тирта Емпул - місцеві жителі вважають, що ця вода очищає душу. Тут же розташований храм, побудований в 962 році і присвячений богу Вішну. Сюди краще приїжджати вранці, тому що до обіду збирається багато туристів і місцевих жителів.

Сюди краще приїжджати вранці, тому що до обіду збирається багато туристів і місцевих жителів

На острові є ефектні вулкани Батура і Абанг. Виглядають вони абсолютно по-різному: Батура темно-сірий, майже чорний, а Абарг покритий зеленню. На перший вулкан можна піднятися до самої верхівки. Тут же знаходиться озеро, в якому, по доданню, живе Деві Дану - богиня, що відповідає за дощі в цьому регіоні.

Цікаві екскурсії від місцевих жителів на Балі

Цікаві екскурсії від місцевих жителів на Балі

Серед палацових комплексів уваги заслуговують Уджунг і Тирта Гангу, які побудовані на воді і особливо гарні на світанку і на заході. Краси Уджунг додає ландшафт - палац стоїть в оточенні гір.

На екзотичному острові в Тихому океані хотів відпочити герой Віна Дизеля в бойовику «Три Ікса» і в кінці фільму йому це таки вдалося. Місце знаходиться у володіннях Французької Полінезії, приблизно в 240 кілометрах від Таїті. У зв'язку з великою віддаленістю від цивілізації до Бора-Бора добирається мало туристів, а вже зустріти російськомовних відпочиваючих зовсім складно.

Туризм тут дуже дорогий, але і рівень відповідний. Для знайомства з Бора-Бора найкраще замовити денну оглядову екскурсію.

Серед пляжів виділяють матуючого - це вузька смуга жовтого піску, розташована між тропічної зеленню і світло-блакитною водою. При бажанні можна зробити знімки, які відмінно підійдуть на шпалери робочого столу. Також туристи високо оцінюють Ля Пляж (La Plage) - на відміну від тихої матуючого, на цьому пляжі відпочинок зазвичай активний, можна покататися на водних лижах і аквабайках.

На Бора-Бора багато дорогих бутиків, особливо туристів приваблюють сувеніри з перлів. Словом, відпочинок буде по вищому розряду, але готуйтеся до великих витрат.

Острів належить Чилі, і це одне з найвіддаленіших місць на планеті. Тут проживає близько шести тисяч чоловік. Популярність острову принесли статуї (моаї) з вулканічного попелу - згідно доданню, в статуях заточена сила нащадків першого короля на цьому острові. Виявлено майже дев'ятсот статуй, вони створені в проміжку між 1250 і 1500 роками.

Виявлено майже дев'ятсот статуй, вони створені в проміжку між 1250 і 1500 роками

Туризм - головне джерело доходу на Острові Пасхи. Територія зовсім невелика - 166 кв. кілометрів, її можна повністю дослідити дня за чотири, чергуючи піші прогулянки і поїздки на транспорті. Крім вулканічних статуй варто подивитися на вулкан Рано-Кау і каменоломню у його підніжжя. Саме тут сотні років тому скульптори робили моаї.

Саме тут сотні років тому скульптори робили моаї

Щороку в лютому в поселенні Ханга-Роа проходить фестиваль фольклору. Жителі одягаються в національні костюми, танцюють і співають, влаштовують гонки на каное і всіляко розважають не тільки себе, але і туристів. Крім цього фестивалю більшість цікавих місць і подій так чи інакше пов'язане з моаї. На відміну від Бора-Бора, на Острові Пасхи немає дорогих готелів - місцева влада прагнуть зберегти колорит острова і вважають, що сюди слід відправлятися не за розкішшю, але за залишками древньої культури і недоторканою людиною природи.

На відміну від Бора-Бора, на Острові Пасхи немає дорогих готелів - місцева влада прагнуть зберегти колорит острова і вважають, що сюди слід відправлятися не за розкішшю, але за залишками древньої культури і недоторканою людиною природи

Архіпелаг у Тихому океані знаходиться у володіннях Еквадору, проте розташований майже за тисячу кілометрів від нього. Острови досить прохолодні порівняно з іншими тропічними островами - температура зазвичай становить близько 22-24 градусів. Якщо ви з цікавістю дивилися «У світі тварин», то на Галапагоси потрібно летіти в обов'язковому порядку. Весь архіпелаг - це національний парк, в ньому живе величезна кількість тварин, які майже не бояться людини.

Зустрічаються різні види черепах, рідкісні різновиди морських левів, конолоф і маса інших істот, яких навряд чи можна побачити де-небудь ще.

Крім різного живності на островах варто побачити вулкани Сьєрра Негра і Вулф; останній є найвищою точкою (1707 метрів) Галапагос.

Для поїздки на Кубу, як і на Балі, віза не потрібна - тут можна жити тридцять днів і ще на стільки ж продовжити право перебувати в цій країні. У Гавані багато цікавих місць; наприклад, Стара площа, де стоять старовинні будівлі XVII-XVIII століть. Прогулянка уздовж набережної Малекон покаже справжню кубинську життя: молоді люди грають на інструментах і танцюють, хтось сподівається зловити рибу, скрізь шумно і дуже весело.

Мабуть, перше, що спадає на думку при слові «Куба» - це сигари. У магазинах вам з радістю запропонують безліч різних сортів. А щороку (в різний час і в різних містах) проводяться фестивалі, на яких представляють нові сорти і розповідають про особливості їх виготовлення.

Також загляньте в Будинок-музей Ернеста Хемінгуея, що знаходиться в Гавані. Письменник жив тут протягом двадцяти років. Внутрішнє оздоблення залишилося без змін - саме в такій обстановці писав свої розповіді Хемінгуей. Ще радимо відвідати музей рому Havana Club, який був відкритий в 2000 році. Можна замовити екскурсію, під час якої вам покажуть всі стадії виготовлення рому: ферментацію, дистиляцію, фільтрування і витримку. А у вихідні в музеї виступають кубинські музиканти і ансамблі. Ну і звичайно, тут можна купити пляшку на пам'ять.

Філіппінський острів розтягнувся на 425 кілометрів в довжину. Тут багато джунглів і лісів, а гірський ланцюг розрізає Палаван на дві частини. На Палаване майже завжди тепло - приблизно 26-29 градусів незалежно від пори року. Але в травні-грудні тут сезон дощів, хоча опади не надто регулярні, все ж краще відвідати острів в літній час.

Але в травні-грудні тут сезон дощів, хоча опади не надто регулярні, все ж краще відвідати острів в літній час

На найвищу точку острова, гору Манталінг (2100 м), цілком під силу піднятися непідготовленим туристам. Ви не тільки оцініть чудові види, а й, можливо, відкриєте нову тварину або рослину - вчені регулярно знаходять тут невідомі науці види.

Ви не тільки оцініть чудові види, а й, можливо, відкриєте нову тварину або рослину - вчені регулярно знаходять тут невідомі науці види

Національний парк Підземної річки Пуерто-Прінсеса порадує мандрівників різноманітною природою - одних тільки видів дерев тут під три сотні. Але найбільше туристів цікавить сама річка. По ній можна покататися на човні; частина річки йде через печеру, а потім виходить в джунглі, перебратися через які можна тільки по воді.

По ній можна покататися на човні;  частина річки йде через печеру, а потім виходить в джунглі, перебратися через які можна тільки по воді

Серед архітектурних пам'яток виділяється маяк Мелвілла, який був побудований в XIX столітті. Можна піднятися на його вершину і подивитися на безкрайній океан, також в гарну погоду можна розглянути інші острови.

У володінні Сейшел знаходиться цілих 115 островів, але жилих з них - менше третини, тільки 33. Найбільший острів - Мае, його площа становить 142 кв. км. Клімат субекваторіальний, середньорічна температура не опускається нижче 27 градусів.

Це єдине місце, де росте Сейшельська пальма, плоди якої важать під два десятка кілограм, але іноді зустрічаються і набагато важчі екземпляри. З тваринного світу інтерес викликають альдабрскіе черепахи - вони живуть до 150 років. Побачити їх можна тільки на острові Альдабра. А ще в числі Сейшельських островів є острів Птахів, де, як неважко здогадатися, мешкає багато пернатих усіх різновидів.

На Мае розташований заповідник Сейшельський Морн і чайна фабрика. Місцеві сорти правильніше було б називати чайними напоями, оскільки вони містять ваніль, також в них іноді додають м'яту, корицю і цитруси. Екскурсоводи покажуть, яким чином готується чай, а в магазині при фабриці можна купити чайне листя і всі додаткові інгредієнти. А перед покупкою можна спробувати різні сорти абсолютно безкоштовно.

Дізнатися про місцеву культуру можна в селі ремісників, де майстри виготовляють різні фігурки, статуетки, моделі кораблів і картини.

Ви ж пам'ятаєте, що подорожі найвигідніше купувати «пакетом».

Ви ж пам'ятаєте, що подорожі найвигідніше купувати «пакетом»

Вам може бути цікаво:

13 маленьких країн, в яких потрібно побувати
Найдивовижніші місця для купання

Новости