Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туроператори відправляють туристів до Болгарії за безцінь

Тури на болгарські курорти з вильотом з Москви в останні дні липня реально забронювати за цінами від 22, 5 тис. Руб. на двох за тижневий відпочинок. Це нижче вартості авіаперельоту.

Як вважають спостерігачі, причина низьких цін - не розпродаж туроператорами залишків місць на бортах, а глобальний надлишок авіаперевезення. За оцінкою керівника компанії «Солвекс» Діміт'ра Цонева, зараз на маршруті Москва - Варна сукупна пропозиція місць на авіарейсах приблизно на 30% перевищує потреби ринку. У порівнянні з минулим літом додалися перельоти Bul Air, а також лоукостера «Перемога», яким користуються самостійні мандрівники. Не краща ситуація і на лінії Москва - Бургас. Нагадаємо, в липні перевезення в цей пункт розширив «Аерофлот».

«Поясніть туристам, що все закінчилося»

Учасники флешмобу діляться відео з грецьких готелів

Зробити висновки і не нагнітати обстановку - мабуть, це найкраще, що можна зараз зробити для грецького бізнесу. З таким закликом до колег в середу звернувся глава TEZ TOUR Греція Дімітріс Харітідіс. Пізніше на сторінці туроператора почали з'являтися відеозаписи з готелів - підтвердження того, що сезон триває і туристам нічого не загрожує.

При цьому чартерні програми в Болгарію призупинив пішов з ринку туроператор «Аврора-БГ», що кілька скоротило надлишок повітря. Крім того, точкове зняття окремих рейсів здійснили і деякі гравці напрямки, однак для встановлення балансу попиту і пропозиції цього недостатньо. Подальшої оптимізації польотних планів заважає відсутність діалогу між туроператорами, їм важко домовитися про коригування, вважають спостерігачі.

Падіння інтересу до Болгарії сприяє і гостра конкуренція з іншими європейськими напрямками: туристів відтягує, наприклад Греція, де також не бракує в реченні дешевих путівок .

Ще один фактор - попит на Болгарію - щодо бюджетну країну, особливо чутливий до коливань курсу рубля. Незабаром після чергової девальвації російської валюти приблизно на 10%, що сталася в квітні, якраз на фініші ранніх бронювань, помітно просіла глибина продажів на напрямку. Практично все літо путівки реалізуються в режимі last minute, відзначають учасники ринку. Це змушує туроператорів знижувати тарифи, щоб оперативно закривати місця на авіарейсах.

Витрати учасників ринку кілька компенсуються численними SPO від болгарських готелів. «Готелі недозавантажені, з початку сезону ми отримали від них вже більше 180 спецпропозицій - це набагато більше, ніж в попередні роки», - говорить Діміт'р Цонев.

На думку керівництва туроператора «Пегас Туристік», ситуація з продажами путівок до Болгарії повинна покращитися в серпні. «Спад попиту характерний для останньої декади липня і спостерігається практично щорічно», - пояснює гендиректор компанії Ганна Підгірна.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язкова

Новости