Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що нам робити в Мексиці? Частина 1.

Мало хто їздить в Мексику самостійно, це не на Чорне море виїхати і навіть не в Європу злітати. Багато хто думає, що це вкрай небезпечна пригода, і навіть якщо і хочуть відвідати цю країну, весь час відкладають "до кращих часів".

Якщо ви давно мрієте про Мексику, але не знаєте, як грамотно спланувати самостійну подорож без допомоги турагентів, розповідь петербурзьких мандрівників Олексія і Поліни допоможе вам зорієнтуватися, побудувати маршрут і нічого не упустити.

"У лютому 2017 роки ми зробили автомобільну подорож по півострову Юкатан. Наш маршрут протяжністю 2 500 км ми поклали в 13 днів. Було вирішено провести кілька днів на узбережжі на початку і в кінці подорожі, а середину відпустки присвятити огляду віддалених від моря пам'яток, такий насичений варіант передбачає відвідування нового місця майже кожен день.

Відразу відзначимо, що Мексика - величезна країна. На самому початку планування ми ще будували ілюзії, що і в Мехіко можна встигнути злітати на пару днів, і навіть на Тихий океан. Але в підсумку, вирішили зупинитися на півострові Юкатан, а це кілька штатів, що відрізняються і природою, колоритом, і навіть погодою. Це казкове Карибське узбережжя. Це колосальна концентрація загадкових древніх міст Майя. Це підземні озера-сеноти, біосферні заповідники і парки розваг. Маршрут нашої подорожі вийшов дуже насиченим, і в цьому пості ми розповімо про першу його частину - Рів'єру Майя.

Маршрут нашої подорожі вийшов дуже насиченим, і в цьому пості ми розповімо про першу його частину - Рів'єру Майя

Перше, що стало зрозуміло ще на етапі планування, Канкун - це рай «олінклюзіва» для американців. Карибське узбережжя всюди красиве - Баунті з блакитною водою, пальмами і білим піском. Але важливо розуміти, що так звана Зона готельєрів в самому Канкуні цю красу відкриває тільки мешканцям готелів. Вартість проживання в готелі на узбережжі починається від 10-15 тисяч за ніч (без харчування), і чим менше ночей бронюєш, тим дорожче обходиться кожна ніч. При цьому можна знайти дуже дешеве житло в Канкуні, тільки це - місто Канкун, який вельми віддалений від моря.

При цьому можна знайти дуже дешеве житло в Канкуні, тільки це - місто Канкун, який вельми віддалений від моря

Маршрут ми рекомендуємо почати з класичного курортного міста Плая-дель-Кармен, який знаходиться приблизно 50 км від аеропорту. Оренда автомобіля в аеропорту Канкуна з повною страховкою і 0-франшизою обійшлася нам приблизно в 37 000 руб.

Плайя-дель-Кармен - це безліч людей, магазинів, ресторанів і кафе, платні облаштовані пляжі з різними схемами оплати, мало пальм і відчутний приплив на морі до вечора. При цьому до ключових місць можна дійти пішки. Є американський універмаг Walmart, де можна за розумними цінами купити маску для підводного плавання, надувний матрац, крем для засмаги та багато інших корисних у відпустці дрібниць, які зовсім необов'язково везти з собою з дому.

У 65 кілометрах від Плаї-дель-Кармен знаходиться ще один курорт - Тулум (65 км від Плаї) - звіти обіцяли там ще більш красиві пляжі, менша кількість народу, розслаблену атмосферу. Тому на наступні два дні ми забронювали житло в Тулум.

Тулум є місто, що складається з двох глобальних частин: частина навколо траси і пляжна частина, між якими приблизно 6 км. Тобто можна жити в колоритному «центрі» міста з великим вибором місць і мати певну свободу вибору, скажімо, в цінах. І при цьому щодня долати шлях до пляжу і назад в 6 км. Це можна зробити пішки (хоча, це довго і жарко), на велосипеді, на авто, на таксі (приблизно 100 песо за поїздку). На велосипедах можна оглянути, як найближчі точки, так і трохи віддалені локації (наприклад, пляжі) - є велодоріжки.

На велосипедах можна оглянути, як найближчі точки, так і трохи віддалені локації (наприклад, пляжі) - є велодоріжки

А можна жити на узбережжі, що буде істотно дорожче, але не так дорого як в Канкуні, наприклад. Готелі на узбережжі Тулума мають власні пляжі, часто - власні ресторани, багато у своєму розпорядженні навіть своїми клубами, куди з'їжджаються модники з усієї округи. Проживання за одну ніч починається від 6 тисяч рублів (в середньому, 10-12 тисяч за номер), і чим більше ночей бронювати, тим дешевше стає кожна. Дуже багато еко-готелів, бутик-готелів, в загальному, невеликих і затишних містечок.

По дорозі Плая-дель-Кармен - Тулум (65 км) зосереджена велика частина цікавих локацій, на зразок еко-парків, напівдиких пляжів і підземних озер-сеноті.

Уже на місці ми усвідомили, що всю відпустку (особливо, якщо у вас не дуже багато днів) можна жити в одному місці і відвідувати прилеглі пам'ятки в режимі денних самостійних екскурсій. Тому якщо ви купили квитки менше, ніж на 10 днів перше, що необхідно зробити - це вибрати: Плая-дель-Кармен або Тулум - і спробувати якомога раніше забронювати житло.

Тому якщо ви купили квитки менше, ніж на 10 днів перше, що необхідно зробити - це вибрати: Плая-дель-Кармен або Тулум - і спробувати якомога раніше забронювати житло

Проживаючи на цьому відрізку можна обійтися і без оренди автомобіля, переміщаючись на місцевих маршрутках-Коммунале. Таксі між містами коштує дорого, а ось всередині - цілком доступно. Можна торгуватися.

Отже, що нам вдалося зробити:

1) поплавати в природному середовищі з черепахами на пляжі Акумаль;

2) відвідати полудикий найкрасивіший, на наш суб'єктивний погляд, пляж - Xpu-Ha (ШПУ-Ха), який знаходиться в 6 км від Акумаль;

3) скласти свій рейтинг численних підземних озер-сеноті, але обов'язково відвідати сенот Calavera (який зовні нагадує череп), а також Гранд-сенот. Ці місця знаходяться зовсім поруч з Тулум. Середня вартість відвідування сеноти - 100 MXN, необхідний час - 1-2 години, є прокат спорядження для дайвінгу і снорклинга. Але ми рекомендуємо мати свої маски, щоб трохи заощадити - та й в гігієнічних цілях =)

Але ми рекомендуємо мати свої маски, щоб трохи заощадити - та й в гігієнічних цілях =)

4) відвідати фортецю Майя - Тулум, яка розташовується прямо на березі, а під стінами стародавнього міста можна покупатися на закритому з усіх боків пляжі. Візьміть туди купальники! Відвідування Тулумской фортеці можливо з 8 ранку до 5 вечора, вхід - 70 MXN, радимо скористатися невеликим поїздом, який везе від входу до руїн за 20 MXN, щоб заощадити сили.

5) відвідати стародавнє місто Коба, що знаходиться в 47 км від Тулума. Піраміди, або як їх тут називають - структури, всередині Коби розташовані на максимальному, в порівнянні з іншими комплексами, відстані один від одного. Всередині навіть передбачений прокат велосипедів і рикші за 40 MXN. Ми взяли велосипеди, об'їздили весь комплекс, піднялися на головну піраміду - і все це зайняло півтори години.

Таку програму нам вдалося здійснити в перші 4 дні нашої поїздки. А потім ми вирушили вглиб півострова - але про це в наступній нашій історії. Ми розповімо, як спланувати відвідування віддалених і від того менш популярних, але більш загадкових руїн цивілізація Майя. Де застати колонії рожевих фламінго в залежності від пори року. В якому місці Юкатана знаходиться прісноводна лагуна, в якій відтінки голубого і синього можуть позмагатися з пейзажами Мальдів. Які страви мексиканської кухні потрібно обов'язково спробувати, щоб зрозуміти місцевий менталітет. До яких особливостям дорожнього руху потрібно бути готовим і як заправити автомобіль без ризику бути обдуреним. Загалом, ми готові підготувати вас до самої насиченому подорожі - так що до нових зустрічей! "

Хочете підібрати квитки в подорож?

підібрати квитки

поділіться записом

Хочете підібрати квитки в подорож?

Новости