Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де кращі пляжі на Кіпрі

  1. Айя Напа. Пляжі Ніссі і Макроніссос
  2. Пафос. Пляж Корал Бей
  3. Лімассол. Пляж Ледіс Майл

«Кращий пляж на Кіпрі» - поняття вкрай суб'єктивне «Кращий пляж на Кіпрі» - поняття вкрай суб'єктивне.

Хтось любить дрібну гальку, комусь подобається екзотика чорного вулканічного піску, а хтось із всіх пляжів віддасть перевагу блакитно-білий, як ніби зійшов з рекламного проспекту. Кому-то хочеться спокійного пляжного відпочинку, інший шукає хвилюючих розваг на воді, а третього подавай діджея і дискотеку.

Кіпр - дивовижне місце, де ви зможете підібрати пляж за допомогою одного з цих критеріїв.

Обмовимося відразу: ніхто не стане заперечувати, що головне на пляжі все-таки - це чисте море і зручна інфраструктура, решта - зокрема і як кому подобається.

У плані чистоти і облаштованості все кіпрські пляжі приблизно однакові: недарма на Кіпрі більшість пляжів удостоєні Блакитного прапора - відзнаки за небувалу чистоту води і зручно влаштовану пляжну територію.

Крім того, для багатьох стане додатковим сюрпризом той факт, що вхід на всі без винятку пляжі на Кіпрі безкоштовний - такий закон.

Однак і серед найпрекрасніших пляжів можна виділити кращі. І ми зробили це для вас, вивчивши відгуки про всі найвідоміших пляжах Кіпру.

Айя Напа. Пляжі Ніссі і Макроніссос

Насправді це два різних пляжу, але вони впритул прилягають один до одного, і тому ми не стали розділяти їх в цій статті.

Головне, що приваблює сюди гостей зі всього острова, - нечастий для Кіпру білосніжний пісок і яскраво-бірюзова вода заток. Виглядають ці пляжі, як підфарбована картинка з рекламного проспекту. Вхід в воду довгий і плавний, а за рахунок невеликої глибини вода прогрівається швидко і залишається теплою протягом усього сезону.

Пляж Ніссі (Nissi Beach) вважає за краще молодь: тут з ранку до пізнього вечора звучить музика, влаштовуються конкурси та вечірки, а на острівці біля берега можна взяти напрокат практично будь-яке обладнання для занять водними видами спорту.

Макроніссос (Macronissos Beach), хоча і знаходиться в двох хвилинах ходьби від Ніссі, славиться зовсім інший атмосферою - тут спокійно і тихо, а тому він ідеально підходить для сімейного відпочинку з маленькими дітьми. При цьому пісок такий же білий, а вода така ж прозора, як і на Ніссі. Діти з радістю будують вежі з піску і збирають гарні черепашки по берегу.

Який з цих чудових пляжів краще - вирішувати вам, але навіщо обмежуватися одним, якщо можна вибрати обидва?

Близькість до готелю також є одним з переваг цих пляжів. Прямо за ними розташовані чотиризірковий Nissi Beach Resort, тризірковий Nissi Park і п'ятизіркові Adams Beach Hotel і Vassos Nissi Plage Hotel.

Пафос. Пляж Корал Бей

Пляж Корал Бей (Coral Bay) недарма так приваблює гостей і жителів Пафосу - тут, в затишній бухті, здається, створені всі умови для комфортного пляжного відпочинку Пляж Корал Бей (Coral Bay) недарма так приваблює гостей і жителів Пафосу - тут, в затишній бухті, здається, створені всі умови для комфортного пляжного відпочинку.

Вода дуже чиста і тепла, прекрасно облаштований пляж - на відміну від інших пляжів Пафосу, переважно кам'янистих. Корал Бей же покритий м'яким піском, а любителі пошукати черепашки не виїдуть з порожніми руками. Навколо пляжу також створена дуже комфортна інфраструктура з кафе, ресторанами і магазинами.

Поруч з пляжем розташовано декілька відмінних готелів на будь-який смак і достаток: це п'ятизіркові Coral Bay Hotel and Resort і Sentido Thalassa Coral Bay, а також чотиризірковий Panareti Coral Bay Resort і тризірковий Corallia Beach Hotel Apartments.

Лімассол. Пляж Ледіс Майл

Унікальний за красою і протяжності пляж Ледіс Майл (Lady's Mile Beach) став улюбленим місцем відпочинку лімассольцев і гостей міста Унікальний за красою і протяжності пляж Ледіс Майл (Lady's Mile Beach) став улюбленим місцем відпочинку лімассольцев і гостей міста.

По всій довжині - а вона становить не більше і не менше як цілих сім кілометрів (!) - на пляжі влаштовані території з лежаками і парасольками, дитячими майданчиками, а також унікальними для Кіпру розвагами на воді, які є безкоштовними для відвідувачів цих зон. Також в цих зонах ви знайдете туалети, душі і ресторани, а поблизу - кілька пунктів прокату скутерів та іншого спортивного обладнання для відпочинку на воді.

Вся решта території пляжу ніким не зайнята, так що ви можете вибрати абсолютно порожнє місце і насолодитися самотою і тишею. Пляж широкий, повністю піщаний і з гарними черепашками.

У серпні та вересні дюни Ледіс Майл покриваються білими піщаними ліліями (їх ще називають морськими нарцисами) - унікальними квітами з тонким ароматом. Незабутнє видовище!

ПляжПротяжністьПокриттяГлибинаІнфраструктураРозваги

Ніссі Біч (Nissi Beach) 2 км Білий дрібний пісок. Збільшується плавно і поступово. Довгий вхід в воду. Дуже розвинена інфраструктура: крім лежаків, парасольок, туалетів, душових тощо., Тут є прокат спортінвентаря і майданчики для гри в пляжний волейбол. Конкурси, жива музика, спортивні розваги, вечірки і дискотеки. Макроніссос (Macronissos Beach) 500 м Білий дрібний пісок. Збільшується плавно і поступово. Довгий вхід в воду. Добре розвинена інфраструктура: лежаки, парасольки, душ, туалет, кабінки для переодягання та ін. Спокійний пляжний відпочинок, катання на «банані». Корал Бей (Coral Bay) 1 км Пісок, невелика галька. Наростає плавно. Відмінна інфраструктура, що включає всі необхідні елементи. Всі види пляжного відпочинку. Ледіс Майл (Lady's Mile) 7 км Пісок. Наростає поступово і досить довго тримається на одному рівні. Крім прекрасної інфраструктури, на всьому протязі пляжу розташовані пункти прокату обладнання, водні гірки та безліч інших розваг, яких немає на жодному іншому пляжі Кіпру. Серфінг, водні скутери, надувні гірки, платформи і батути, розташовані прямо в море.

Який з цих чудових пляжів краще - вирішувати вам, але навіщо обмежуватися одним, якщо можна вибрати обидва?

Новости