Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Озера Німеччини, які варто відвідати

  1. Аммерзее
  2. Кимзєє
  3. Тегернзее
  4. Айбзее

Навіщо туристи відвідують інші країни? Елітні магазини - скажуть одні, старовинні пам'ятки архітектури і музеї - скажуть інші. Треті ж вважають за краще природну унікальну красу відвідуваною місцевості. Адже кожна місцевість по-своєму унікальна в цьому плані. Для Баварії такою особливістю стали озера, яких налічується понад 300. Які ж з них варто відвідати в першу чергу?

Аммерзее

Навіщо туристи відвідують інші країни

Напевно, найпопулярніше. Секрет популярності криється в небувалою чистоті води і її теплоті. Притому, що озеро досить велике - ні багато ні мало, третє за величиною в Баварії. Дістатися до нього також не представляє ніякої складності всупереч звичайним роздумів про виїзди на природу. Всього три години їзди від Мюнхена - і ви у мети! Цим щосили користуються любителі віндсерфінгу і парусного спорту, які можуть собі дозволити часто вибиратися на озеро. І площа в 50 квадратних кілометрів сприяє подібного проведення часу - є, де розгулятися. Але і віддають перевагу більш спокійному відпочинку відвідувачі залишаться задоволені, адже околиці просто рясніють пішохідними маршрутами. Це велика кількість, безумовно, дозволить знайти улюблений вид для кожного прийшов сюди. Любителі історії, наприклад, запам'ятають надовго прогулянку до Андексскому абатству, зведеному ще в XV столітті. Це Богомільний місце було зведено на території, раніше займаної замком стародавнього баварського роду - графами Дессена. Рід цей дав вінценосних осіб в передостанньому поколінні, ніж та прославився. Історія ж самого озера сягає ще більш давніх часів - виникло воно 14 тисяч років тому як результат танення льодовиків.

Кимзєє

Якщо ви надихає роботами німецьких художників, то неодмінно захочете побувати в цій місцевості. Існувала навіть група під назвою «художники Кимзєє», запам'ятовував виключно неповторну красу цього озера. Навіть один з видатних майстрів післявоєнного періоду в жанрі експресіонізму Макс Бекман, незважаючи на свою відданість портретности, настільки надихнувся відпочинком в 1934 році на Кимзєє, що написав картину про сонячний день на березі озера. Що ж здатне викликати таке захоплення? Неймовірної краси природа у самого підніжжя Альп. Вода ж, незважаючи на глибину в 72 метра, здатна прогріватися до 25 градусів в літній час, що дозволить не тільки візуально насолоджуватися пейзажем, а й скупатися. Місце для купання завжди можна знайти максимально зручне, адже площа озера складає цілих 80 квадратних кілометрів. Добиратися до нього доведеться недовго - досить витратити трохи більше години від Мюнхена або Зальцбурга. Перед вами в кінці шляху відкриються не тільки чудові водні гладі, а й унікальні пам'ятки - Чоловік і Жінка острова. На першому останній король Баварії Людвіг II колись звів розкішний і в той же час витончений заміський палац, надихнувшись прикладом Версаля. Жіночий ж острів приховує більш старовинне будова, а саме монастир ордену бенедиктинців 782 року зведення.

Тегернзее

Якщо ви відвідаєте це озеро в ясну погоду, неодмінно зможете захопитися яскравими куполами, що прикрашають пейзаж. Це парапланеристи, міцно облюбували найближчий схил. Вони привносять в красу місцевості незабутні фарби, які стають органічним доповненням чудової природи. І трапляється таке досить часто, оскільки ясні дні в цій місцевості переважають. Є і пам'ятники історії - наприклад, монастир бенедиктинців і їх пивоварня. Пізніше тут любили жити відомі люди - колишній канцлер Німеччини Людвіг Ерхард, відомий видавець Хуберт Бурда, мільйонер Гунтер Сакс. Навіть зараз володіння будиночком на березі цього мальовничого озера вважається великою розкішшю - при бажанні купити готовий доведеться витратити не менше мільйона євро, а з видачею дозволу на будівництво свого дуже туго. Мануель Нойер - відомий німецький футболіст - чекав кілька місяців видачі подібного дозволу. Якщо ж ви просто хочете приїхати відпочити, до ваших послуг будуть надані 25 кращих готелів з відмінною баварської кухнею, які можна покуштувати в ресторані на вершині гори. Наші уроки німецької онлайн збільшать ваш словниковий запас і допоможуть в спілкуванні з місцевим населенням.

Айбзее

Одне з небагатьох озер, що знаходяться в приватній власності. Його придбав ще в 1884 році на аукціоні Аугуст Терне. Достеменно невідомо, що це був за людина, але він зумів перетворити дану місцевість в чудовий курорт. Прозорі води настільки зачарували його, що навіть ціна в десять тисяч марок не змогла стати перешкодою для придбання цієї території. Примітно, що спочатку в успіх підприємства не вірили навіть місцева влада - аж надто складно дістатися до озера. Однак казковий вид води і неба, а також прохолода навіть у найспекотніші дні зробили свою справу, залучаючи велику кількість бажаючих поніжитися в таких умовах. І цей інтерес не пропадає ось уже більше сотні років.

«Земля п'яти озер» - не дарма Баварія носить цю назву. Озера стали в буквальному сенсі її візитною карткою. Тому, опинившись в даній місцевості, не забудьте відвідати хоча б одне з перерахованих місць - не пошкодуєте.



300. Які ж з них варто відвідати в першу чергу?
Що ж здатне викликати таке захоплення?

Новости