Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На референдумі в Каталонії українців постраждалих немає

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  3. Орфографічна помилка в тексті:

2 жовтня 2017, 10:03 Переглядів: 2 жовтня 2017, 10:03 Переглядів:   Зіткнення в Каталонії

Зіткнення в Каталонії. Фото: Twitter / Juan Ceñal.

Під час зіткнень в Барселоні через референдум по незалежності Каталонії від Іспанії, українці за допомогою не зверталися. Про це заявила в ефірі телеканалу "112 Україна" генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька.

За її словами, жодного повідомлення про українців, які могли постраждати, не надходило.

"Протягом вчорашнього дня ніхто з українців за допомогою в консульство не звертався, на гарячу лінію консульства не надходили дзвінки, і не було повідомлень ні від поліції, ні від медичних установ про те, що серед постраждалих є українці. Зараз важко сказати, наскільки ця інформація достовірна ", - заявила Драмарецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У той же час вона зазначила, що, незважаючи на стабілізацію ситуації в місті, українцям рекомендується не відвідувати місць масових зборів і не брати участь в провокаціях.

"Зараз ситуація спокійна. До пізньої ночі на центральній площі Барселони, площі Каталонії, був багатолюдний мітинг. За повідомленнями, які ми отримуємо від органів місцевої влади, за станом на вечір неділі понад 800 осіб звернулося за допомогою до медичних установ, двох людей госпіталізовано, влада Іспанії називають 33 поліцейських, отримали поранення ... Слід уникати місць масових скупчень людей, не брати участь в будь-яких акціях, мати при собі документи ", - підкреслила український консул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, учасники референдуму повинні були відповісти на питання: "Чи хочете Ви, щоб Каталонія стала незалежною державою з республіканською формою правління?". За словами радника каталонського уряду із зовнішніх справ Рауля Ромеви, уряд Каталонії оголосить про незалежність протягом 48 годин в тому випадку, якщо на референдумі за це проголосує більшість його учасників.

Як стало відомо від каталонських властей, на референдумі незалежність регіону від Іспанії підтримали 90% людей .

Повідомлялося, що в масових акціях постраждало не менше 760 осіб , І це тільки ті, хто звернувся за допомогою до медиків. Крім того, з'явилася інформація і про трьох загиблих .

У свою чергу ізраїльський депутат Ксенія Свєтлова, яка виявилася в гущі подій, розповідала, що правоохоронці почали стріляти без попередження і провокацій з боку людей. Вона назвала це "мочиловом" .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Зіткнення в Барселоні: генконсул розповіла про ситуацію з українцями". інші Євросоюз дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости