Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим краще обробити балкон і лоджію зсередини? Поради від компанії REHAU Portal.

  1. Оздоблення балкона пластиком
  2. Оздоблення балкона вагонкою
  3. Оздоблення балкона гіпсокартоном
  4. Оздоблення балкона ДСП і МДФ

При належному утепленні і установці пластикових вікон особлива стійкість стає непринциповою, і деякі навіть вирішуються на обшивку стін і стелі масивом дерева При належному утепленні і установці пластикових вікон особлива стійкість стає непринциповою, і деякі навіть вирішуються на обшивку стін і стелі масивом дерева. Коштує таке задоволення недешево, а роботи по обшивці таким способом краще довіряти фахівцям, інакше є ризик зіпсувати матеріал невмілим підходом.

До числа доступних рішень для внутрішньої обробки балкона відносяться:

  • пластик,
  • вагонка,
  • гіпсокартон,
  • ДСП,
  • МДФ.

Оздоблення балкона пластиком

Обшивка ПВХ-панелями підкуповує дешевизною і простотою монтажу конструкції. Виглядає пластик непогано, колірних рішень - маса, а термін експлуатації у нього порівняно довгий. Все, що потрібно для навішування пластикових панелей, - лати, на яку матеріал фіксується за допомогою саморізів.

З недоліків можна виділити високу теплопровідність. Утеплення під пластик обійдеться, можливо, навіть дорожче, ніж сам матеріал.

Оздоблення балкона вагонкою

Дерев'яна і пластикова вагонка - відмінний аналог пластику. Для внутрішнього оздоблення підійде вагонка 1 або 2 класу. Стильна і зручна в монтажі, вона все ж потребує додаткового шарі утеплення і гідроізоляції. У випадку з дерев'яною вагонкою знадобиться додаткова обробка її антисептиком, але платою за старання стануть затишна атмосфера і приємний аромат деревини.

Оздоблення балкона гіпсокартоном

Оздоблення гіпсокартоном підходить для балконів, не схильних до вогкості. Він легкий і не обтяжить конструкцію, що привертає власників квартир в будинках старої споруди. У плані дизайну він також дає практично безмежні можливості, вигнуті форми розбавлять обстановку і вразять гостей. Утеплення під гіпсокартон може і не знадобитися, а ось без гідроізоляції і шумоізоляції обійтися не вийде.

Оздоблення балкона ДСП і МДФ

Панелі з ДСП і МДФ в якості матеріалу для внутрішньої обробки застосовуються тільки на засклених балконах і лоджіях . Як того вимагають тренди інтер'єрного дизайну, МДФ і ДСП - матеріали натуральні, хоч і коштують досить дешево. У додатковій теплоізоляції і плівковою гідроізоляції вони потребують не менше, ніж вагонка, але служать зазвичай довше.

Що з перерахованого вище вибирати залежить тільки від ваших уподобань і ідей візуального оформлення балкона або лоджії. Всі згадані матеріали відносяться до числа доступних, практичних і безпечних.

Новости