Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Народи Китаю і Національний склад Китаю

Офіційно в Китаї налічується 56 національностей. Так як ханьці складають приблизно 92% населення країни, інші народи називають національними меншинами.

Ознайомтеся з пропонованими нами турами для знайомства з національними меншинами Китаю або просто зв'яжіться з нами для замовлення туру.

народність Бай народність Бай

Люди з етнічної меншини бай проживають головним чином в автономному окрузі Далі, в сусідніх повітах провінції Юньнань, а також Сичуань, Хунань і Гуйчжоу.

народність Тай народність Тай

Тай є одним з 56 офіційний етнічних меншин Китаю. Тай - етнічні групи, що проживають головним чином в Сишуанбаньна-Дайському автономному окрузі, Дехун-Дай-Качинський автономному окрузі і автономному окрузі цзінпо (провінція Юньнань).

народність туцзя народність туцзя

Етнічна група народності туцзя становить більше 8 мільйонів чоловік і поширена в провінціях Гуйчжоу, Хунань, Хубей і Сичуань. Основними заняттями туцзя є сільське господарство і рибальство.

народність І народність І

Народ І, проживає в Східній і Південно-Східній Азії. У народу і є власні усно та письмово. Більшість людей І також володіє китайською мовою.

народності Наси народності Наси

З грубим населенням 320000, етнічні групи НАСІННЯ, або НАСІННЯ національна меншина головним чином живуть в провінції Юньнань на півдні Китаю. Мова НАСІННЯ національної меншини відноситься до китайсько-тибетської мовної сім'ї.

народність чян народність чян

Населення Цян люди становить близько 326500. В основному вони живуть в провінції Сичуань, з деякими розсіювання в провінціях Гуйчжоу, Ганьсу і Юньнань. Цян означає, пастухи на китайській мові.

народність Шуй народність Шуй

Шуй етнічних меншин має населення близько 350.000, більшість з яких мешкає в південно провінції Гуйчжоу, а також невелике число проживає в сусідньому Гуансі-Чжуанський автономний.

тибетська народність тибетська народність

З населенням більше 5 мільйонів чоловік, тибетська національність живе в основному в Тибетському автономному районі на південному сході Китаю і сусідніх провінціях Цинхай, Ганьсу, Сичуань і Юньнань.

народність Уйгур народність Уйгур

Уйгурів, що означає єдність або союз, це прізвисько для членів уйгурського етносу. З населенням в 9,9 млн. Чоловік, уйгурська народ в основному проживають в Синьцзян-Уйгурському автономному окрузі.

народність Яо народність Яо

Яо етнічна група з населенням понад 2,6 млн., І в основному мешкають в Гуансі, Хунань, Юньнань, Гуанчжоу, Гуйчжоу і Цзянси провінції. Більшість людей Яо фермери, які живуть разом в невеликих групах і широко поширені по всьому гірським районам.

народність Чжуан народність Чжуан

Чжуан етнічна група має саме численне населення (майже 18 млн.) Серед всіх 55 етнічних груп в Китаї. Більшість з них живе в Гуансі-Чжуанський автономному районі і провінції Юньнань.

народність Казах народність Казах

З населенням майже 1,3 млн. Чоловік, Народність Казах, яка проживає в Китаї, головним чином населяє казахську автономну префектуру, казахський автономний округ Мулей

народність Мяо народність Мяо

Народність Мяо є одним з небагатьох національних меншин, яке має велику чисельність населення, що проживає на і за межами материкового Китаю.

народність Дун народність Дун

Народність Дун є китайське етнічна меншина, яка налічує близько 2514000 людини згідно з переписом китайського населення 1990р.

народність Хуей народність Хуей

Народність Хуей є найбільш широко поширеним етнічною меншиною в Китаї, зі значним населенням в 9,8 мільйона людини.

народність Хані народність Хані

Народність Хані в Китаї в значній мірі розподілений по округах на західному березі нижньої течії річки Хунхе, південно-західної провінції Юньнань.

народність Маньчжу народність Маньчжу

Народність Маньчжу з населенням понад 10 млн. Чоловік, в основному проживає в трьох провінціях Північно-Східного Китаю, де в провінції Ляонін зосереджено більше половини маньчжурського населення.

народність Монголія народність Монголія

Народність Монголія мають населення чисельність якого складає близько 5810 тисяч чоловік, в основному проживають в автономному районі Внутрішньої Монголії на півночі Китаю

Новости