Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Азербайджану

  1. пам'ятки Баку
  2. заповідник Гобустан

Вирушаючи в Азербайджан за враженнями, потрібно бути готовим до того, що одним візитом знайомство з цією напрочуд гарною країною не обмежиться. Справді, Азербайджан настільки багатий пам'ятками, що на їх огляд знадобляться не тижні, а роки. У нашому огляді ви зможете дізнатися про найзнаменитіші пам'ятки Азербайджану.

пам'ятки Баку

Як і в будь-якій країні, знайомство з Азербайджаном найкраще почати з огляду визначних пам'яток його столиці - древнього міста Баку, в якому споконвічно східне чарівність сплелося з притаманними всім сучасним мегаполісам рисами.

Прогулянку по Баку варто почати з його старої частини - Ичери Шехер, що займає територію понад 22 гектарів. Що знаходиться під охороною ЮНЕСКО Старе місто є не тільки історичним центром Баку, але і його серцем, трепетно ​​зберігає для нащадків традиції азербайджанського народу. Тут розташований палац Ширваншахов, побудований в період з 13 по 16 століття.

У південно-східній частині Ичери Шехер височіє знаменита на весь світ Дівоча Вежа, що стала символом Баку. До сих пір точно невідомо, ким, коли і навіщо було побудовано це найкрасивіша споруда, але швидше за все, воно використовувалося в культових цілях.

Також в Старому місті можна побачити і Мечеть Мухаммеда, що датується 11 століттям.

Вдосталь нагулявшись по старовинних вуличках, можна переміститися в сучасну частину міста. Дізнатися все про традиції місцевого килимарства можна відвідавши азербайджанський музей килима, заснований в 1967 році.

Ближче познайомитися з писемною культурою країни вогнів допоможе Музей азербайджанської літератури, розташований в красивому старовинному будинку.

А побачити всі види національного мистецтва відразу можна під час відвідування Музею мистецтва Азербайджану, який зібрав в своїх стінах понад 17 тисяч різних експонатів.

Все про етапи розвитку Азербайджану повідає Музей історії, заснований в Баку в 1920 році.

заповідник Гобустан

Перемістившись з азербайджанської столиці трохи більше ніж на пів сотні кілометрів, можна відвідати приголомшуюче по своїй красі місце - заповідник Гобустан. Чим же він такий привабливий? По-перше, своїми абсолютно сюрреалістичними і навіть космічними пейзажами - з потрісканої землі там і тут виступають разновеликие вулкани, час від часу виригали грязьові потоки.

По-друге, петрогліфами - наскельними малюнками, що збереглися на скелях Гобустана з первісних часів.

Чим же він такий привабливий?

Новости