Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-10 гірськолижних курортів: Готуй лижі влітку

Краще гір можуть бути тільки гори

Краще гір можуть бути тільки гори ... Краще Альп можуть бути тільки Альпи, причому не важливо які, Італійські, Швейцарські, Французькі або Австрійські. Головне щоб - Альпи. Адже гірськолижний відпочинок та Альпи - найприємніші синоніми на світлі. Вашій увазі десятка кращих поєднань слів Альпи і гірськолижний курорт.

Італійська Червиния перш за все приваблює туристів гарантованим снігом і дуже великим інтернаціональним регіоном катання, а район Червиния-Вальтурненш радує великою кількістю трас будь-якої складності. Гірськолижний Курорт знаходиться в овальному цирку, на схилах хребта, з іншого боку швейцарського Церматта. Курорт, як сучасний, так і затишний. Сезон катання в Червинии триває з початку грудня до середини квітня. Найближчі до курорту аеропорти: Мілан (187 км), Турин (116 км), Женева (близько 100 км).

Кортіна д'Ампеццо - відома як столиця зимових Олімпійських ігор 1956 г. Цей курорт славиться чарівним поєднанням можливостей для катання і унікальної атмосфери створюваної гірськолижним бомондом. Центр міста забудований хутряними салонами, магазинами одягу та коштовностей і художніми галереями. Кортіна д'Ампеццо - самий мальовничий і висококласний з італійських курортів. Сезон катання - з початку грудня до кінця квітня. Найближчі аеропорти: Венеція (165 км), Верона (247 км), Інсбрук (176 км).

Ще один італійський курорт для гірськолижників Валь ді Фасса - простягнувся на 20 км в самому центрі Доломітових Альп. Для катання на курорті передбачені 9 різноманітних зон. Найпрестижніша і жвава зона - Селла Ронда, яка об'єднує Валь ді Фасса з ще трьома курортами: Альта Бадія, Арабба, Валь Гардена. Сезон катання - з кінця листопада по кінець квітень. Найближчі аеропорти: Венеція (313км), Верона (188 км), Інсбрук (164 км).

У французьких Альпах виділяється курорт Шамоні - столиця перших зимових Олімпійських ігор 1924 року. Він розтягнувся на кілометрів від Лез Уш до Аржантьері. У центрі долини біля підніжжя гори Монблан розташований цей найстаріший гірськолижний курорт у французьких Альпах, населення якого становить близько 10 тис. Жителів. Місто розташоване на перетині кордонів трьох альпійських країн - Франції, Італії та Швейцарії. Шамоні чудово поєднує в собі атмосферу старовини і сучасну інфраструктуру гірськолижного курорту. Лижний сезон - з початку грудня до початку травня. Найближчі аеропорти: Женева (150 км), Ліон (215 км).
Валь д'Ізер - один з основних спортивних центрів Франції. Тут щорічно в листопаді, проводяться перші старти Кубка світу під назвою «Критеріум де ля Прем'єр Неж». У Валь д'Ізер збережена атмосфера традиційної французької села, а його архітектурний вигляд визнаний найвдалішим серед альпійських курортів Франції. У Валь д'Ізер катання можливе з листопада по травень, а на льодовику і влітку. Найближчі аеропорти: Женева (180 км), Ліон (220 км).

Куршевель вже давно не потребує особливого представлення. Він став відомим у всьому Світі завдяки російським олігархам і до цього дня залишається одним з кращих світових курортів. Куршевель розташований в трьох долинах. Його 600 кілометрів трас, знаходяться в самій великій зоні катання не тільки в Європі, але і в світі. Сезон катання в Куршевель починається в листопаді, а закінчується в травні. Найближчі аеропорти: Аеропорт Женеви (149 км).

Перлина швейцарських Альп - Санкт-Моріц . Неофіційний титул курорту «Вершина Світу», так як сюди з'їжджаються найбагатші і знамениті люди з усього світу. Також на курорті часто проводяться міжнародні змагання, а двічі (в 1928 і 1948 роках) Санкт-Моріц був столицею зимової Олімпіади. Історія курорту починалася 200 років тому, коли першими туристами тут були англійські студенти, і з тих пір серед відпочиваючих і по сей день переважають англійці, але в той же час позначається і близькість Італії. Лижний сезон триває з середини листопада до початку травня. Найближчі аеропорти: Цюріх (200 км), Женева (285 км), Мюнхен (248 км).

Вербье - високогірний курорт, на висоті 1500 м, знаходиться в центрі одного з найбільших районів катання «Чотири долини», що об'єднує траси Верб'є, Цумаз, Ненда, Вейсоназ і Валь Де Бань (400 км і близько 100 підйомників в цілому). Всі райони катання пов'язані між собою продуманою системою підйомників. Крім того, є спеціальний маршрут, який з'єднує Чотири Долини з Церматтом і регіоном Шамоні. Місцевий гірський ландшафт не просто красивий, в Вербье видно всю ланцюг Бернського Оберланда з Юнгфрау і Маттерхорном; на заході - Монблан, на півдні - Гран-комбо. Лижний сезон триває з початку грудня до початку травня. Найближчі аеропорти: Женева (170 км), Цюріх (300 км).

В Австрії, курорт Зеефельд - розташований в оточенні гірських масивів Карлвендель і Веттерштайн на сонячному плато. Його перевага в тому, що він знаходиться недалеко від аеропортів: Інсбрука (22 км) і Мюнхена (126 км). Зеефельд - типова тірольське село з усіма властивими їй принадами сільського життя. Однак, на курорті створені першокласні умови для занять усіма видами зимового спорту. Лижний сезон тут триває з грудня по квітень.

І ще одним австрійським діамантом в нашій гірськолижної короні стає курорт Лех. Лех ам Арльберг (Повна назва) - це найзахідніша провінція Австрії. Форарльберг - її лижна рів'єра. Цю частину Тіролю, в Австрії вважають колискою гірськолижного спорту. В Лех ам Арльберг багато - ексклюзивно. Навіть підйомники (багато з них зовні виконані в стилі ретро, ​​але або закриті, або з підігрівом сидінь і захисним пристосуванням від негоди). Курорт відмінно поєднує репутацію елегантного і солідного курорту з патріархальною атмосферою. До числа завсідників цього курорту належать багато членів аристократичних родин Європи. Лижний сезон в цьому регіоні триває з середини листопада до кінця квітня. Найближчі аеропорти: Інсбрук (115 км), Цюріх (200 км), Мюнхен (188 км).

Новости