Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Настільна гра Гранд-готель Австрія - купити, ціна, відгуки, правила | Купити настільну гру Гранд-готель Австрія в Україні: Київ, Дніпро, Харків, Одеса | Інтернет магазин Будинок Ігор

  1. Екскурсія по готелю
  2. гості
  3. Ходімо в ресторан
  4. Зустрітися з персоналом Вашого готелю
  5. Пройдемо на рецепцію
  6. З готелем все зрозуміло, але звідки беруться гості?
  7. Мета гри
  8. Для кого гра

Гранд Готель Австрія - чудовий євро-гейм, в якому гравцям належить розвивати власний готельний бізнес. Дії гри відбуваються в середині XIX століття у Відні - культурної столиці Європи. Гравці - власники невеликих хостелів, маючи всього 10 крон стартового капіталу, починають розвивати і розкручувати свій хостел до рівня Гранд Готелю. Наймання персоналу, прискіпливі гості, бездоганне обслуговування в готельному ресторані, чисті, підготовлені номери, правильне розселення і т.д. Мало того, що всім цим потрібно талановито управляти, потрібно ще заробляти гроші і отримувати переможні очки.

Мало того, що всім цим потрібно талановито управляти, потрібно ще заробляти гроші і отримувати переможні очки

Перед вами неймовірно цікава і рейтингова настільна гра, від творців таких хітів, як Tzolk'in і Подорожі Марко Поло .

Екскурсія по готелю

Ласкаво просимо, і не соромтеся - це ж Ваш готель! Кожен гравець отримує двосторонній планшет чотириповерхового готелю з власною кухнею, а також рестораном на три столики. Зелена область з цифрами - це ваш гаманець. Облік грошей ведеться переміщенням маркера по осередках. На старті гри встановіть його на число 10.

В першу чергу, номери готелю повинні бути підготовлені до заселення. Зверніть увагу, що всі номери мають три статусу: чи не готовий (номер з закритими дверима), підготовлений до заселення (номер з відкритими дверима) і заселений (на двері цього номера висить табличка «не турбувати»). Статуси номерів реалізовані в грі за допомогою придбання і розміщення спеціальних двосторонніх тайлів. На старті гри, у кожного гравця є три, підготовлених до заселення, номера.

гості

Як ви розумієте, головне в готельному бізнесі - це гості. Тільки задовольняючи всі їхні забаганки і вимоги, ви будете отримувати додаткові бонуси, гроші і переможні очки. Всі гості в грі поділені на 4 типи (по кольорам).

Сині - це аристократи, представники вищого стану, вони заселяються нікуди інакше, як в номери синього кольору. Жовті - це творчі особистості, художники і поети, їх потрібно селити в жовті кімнати. Червоні - це звичайні громадяни, які селяться в червоні кімнати, і лише туристи (зелені карти) візьмуть будь-який вільний номер.

Ходімо в ресторан

Продовжимо екскурсію! Перед тим, як заселитися, ваші гості потрапляють в готельний ресторан. У кожного з них індивідуальне замовлення, позначений у верхньому лівому куті карти.

Як бачите, художник замовив собі лише келих вина (червоний кубик), полковник Ферст - подвійна кава (чорні кубики), а купець вирішив побалувати себе знаменитим віденським штруделем (коричневий кубик), шматочком тортика (білий кубик) і також келихом вина (червоний кубик ).

Тільки після повного задоволення замовлення гостя, він залишить вам належний бонус, вказаний на його карті, і відправиться відпочивати в номер. Все йде за планом: по-перше, він звільнить місце в ресторані для наступного гостя, а по-друге, заселений номер також принесе Вам певні бонуси.

Зустрітися з персоналом Вашого готелю

З самого початку гри, ви єдиний співробітник готелю. Ви ж і власник, і керівник, і бармен, і покоївка і т.д. В принципі, в залежності від обраної тактики, ви можете так і до кінця гри, в поодинці розвивати готель. Однак, якщо вам знадобляться помічники, вони завжди поруч:

  • Найм шеф-кухаря обійдеться вам в 3 крони, за це ви одноразово отримаєте по одній одиниці кави, вина, штруделя і торта.
  • Якщо у Вашому готелі є керуючий, то в кінці гри він принесе по 4 переможних очки за кожні три зайняті кімнати різного кольору.
  • Портьє принесе по 3 переможних очки за кожну зайняту жовту кімнату
  • Посильний обійдеться вам в цілих 6 крон, зате протягом всієї гри, ви зможете запрошувати гостей у ваш готель абсолютно безкоштовно. А що за це потрібно ще й платить ?! - запитаєте Ви. Так, пане, суворий готельний бізнес - він такий ... поняття «відкату» вже існувало в Австрії в середині XIX століття (усмішка).

Всього в грі представлено 48 карт можливого персоналу, кожен з яких, має свої унікальні здібності. Детальніше про них прочитаєте в правилах. Перед грою, учасники отримують по 6 карт персоналу, яких зможуть найняти в процесі гри. Поки вони в руці - вони не активні. Решта карт персоналу в грі участі не беруть.

Пройдемо на рецепцію

Рецепція - це основне поле дій в грі. На початку кожного раунду, перший гравець кидає цілу жменю кубиків і розподіляє їх по осередках дій. Значення на кубику визначає тип дії, а їх кількість позначає кількість дій.

Після цього, гравці по черзі виконують вбрання ними дію, знімаючи кубики з осередку, або пасують, якщо на потрібному осередку вже не залишилося кубиків, а інші дії їм не потрібні. Розглянемо всі можливі варіанти дій докладніше:

  • За кожен кубик на першій клітинці, гравець має право взяти із запасу по одному штрудель або торту. Скільки чого брати, гравець вирішує сам, але головна умова: він не може взяти тортів більше ніж штрудель. Виконуючи цю дію, гравець має право розміщувати отримані кубики, або на своїй кухні про запас, або відразу на замовлення гостей в ресторані (в обхід кухні).
  • За кожен кубик на другому осередку, гравець бере із запасу по одному провину або кави. Ситуація абсолютно аналогічна з першої осередком. Кава не може бути більше ніж вина і т.д.
  • Кубики із значенням «три», дозволяють гравцеві підготувати до заселення по одному номеру за кожен кубик. Для цього візьміть тайл відповідного кольору і розмістіть його на планшеті стороною з відкритими дверима. Якщо підготовка номера має ціну, доведеться її оплатити. Увага! Номери в готелі готуються не в різнобій, а тільки поруч з уже готовими, або заселеними кімнатами.
  • За кожен кубик «четвірки» гравець може, або поповнити свій гаманець на одну крону, або підвищити лояльність Австрійського Імператора до свого бізнесу. Так, мій друг, володіючи готелем в центрі Відня, який претендує на звання Grand Austria Hotel, Ви повинні розуміти, що без Імператорської прихильності нічого не вийде. Обкладе штрафами і «кінець» вашому бізнесу (усмішка).
  • «П'ятірки» дозволяють найняти персонал (зіграти карту персоналу з руки). Причому за один хід можна найняти лише одного співробітника, а кількість «п'ятірок» позначає знижку на ціну при наймі, аж до нуля.
  • Вибравши осередок дій з «шістками», гравець може оплатити одну крону і виконати будь-яку дію з першого по п'яте. При цьому кількість обраних дій визначається кількістю саме «шісток».

Гравці виконують по одній дії, починаючи з першого і до останнього учасника, і ще по одному - в зворотному порядку. Тобто всього за два дії. Досить часто буває, коли гравця не влаштовує ситуація на полі дій: необхідні кубики розібрані суперниками, а доступні кубики - йому і «даром» не потрібні. У цьому випадку, він може спасувати, дочекатися поки всі учасники виконають свої два дії, а після «перекинути» кубики на поле дій (правда, кубики будуть не в загальній кількості).

З готелем все зрозуміло, але звідки беруться гості?

Дуже своєчасний питання! По центру столу розміщується ігрове поле для обліку всієї службової інформації, там же є місце і для людей, які прибувають гостей.

Розглянемо її детальніше:

  • По периметру поля гравці ведуть підрахунок очок.
  • У лівому верхньому куті розміщені три карти Політики. Вони вибираються випадковим чином з 12 можливих карт, і діють протягом всієї гри. Виконавши умови, зазначені на цих картах, гравці будуть отримувати переможні очки. Причому, чим раніше виконають, тим більше очок отримають.
  • У правому верхньому кутку поля розміщена шкала поточного раунду. Після третього, п'ятого та сьомого раунду відбувається підрахунок очок Імператорської лояльності і отримання відповідних бонусів і штрафів, зазначених на тайла під шкалою раундів.
  • Власне сама шкала Імператорської лояльності розташована по центру ігрового поля.
  • Ще нижче - конвеєр для карт гостей. Поруч з ігровим полем розміщується колода карт гостей, перші п'ять з них викладаються на полі, а після того, як гості розходяться по готелям, ряд зміщується, і з колоди з'являються нові карти. Зверніть увагу на ціну під гостьовими осередками. Забираючи карту гостя, гравець повинен оплачувати їх вартість.

Мета гри

Ігрова партія триває 7 раундів, за підсумками яких, перемогу здобуде учасник, який набрав найбільше очок, а не грошей. Як ви вже могли помітити, ця настільна гра має досить багато аналогій з веденням бізнесу в реальному житті. Ось і гроші тут не мета, а лише засіб.

Для кого гра

Гранд-Готель Австрія - дуже добротна стратегічна гра з економічної складової. Незважаючи на велику кількість компонентів, і досить значний буклет правил, гра досить проста, щоб посадити за неї навіть новачків. Розвивати готелі сподобається, як в сімейному різновіковому колі, так і в компанії друзів. До речі, гра чудово розкладається на двох , Що є безсумнівним плюсом. Гранд Готель Австрії різними моментами і ігровими механіками постійно нагадує ту чи іншу гру. Неначе вона увібрала в себе по чуть-чуть, з кожної хітової гри. Але головне, що в загальному підсумку Гранд-Готель Австрія вийшла не схожою ні на кого - це самостійна, добре продумана настільна гра. Будь-який, навіть самий просунутий настольщік, із задоволенням зіграє в неї, а після, шанобливо і схвально кивне на адресу авторів!

А що за це потрібно ще й платить ?
З готелем все зрозуміло, але звідки беруться гості?

Новости