Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія: Пастерце - найдовший льодовик в Східних Альпах

  1. Пастерце - рекордсмен серед австрійських льодовиків
  2. Гостьовий центр Кайзер-Франц-Йозефс-Хёе
  3. Царство льоду і скельних масивів
  4. Статті по темі
  5. Австрія, віа-феррата Драхенванд: фізична форма, сила, досвід
  6. Австрія, Зальцбург - коротка поїздка в гори I
  7. Австрія, Зальцбург - коротка поїздка в гори II
  8. Австрія: Целль-ам-Зеє і Капрун - де відвідувачам добре
  9. Австрія, Каринтія - катання на лижах в селі Кьочах-Маутен
  10. Австрія, Каринтія - Нассфельд: ідеальне катання на лижах для всіх
ru.infoglobe.cz

»Австрія: Пастерце - найдовший льодовик в Східних Альпах

Опубліковано: 5.8.2015

Льодовики є невід'ємними і домінуючих елементами високогір'я, утворюють їх природну частину. Своєю ерозивно діяльністю вони вносять істотний внесок у формування високогірного рельєфу, а також є багатим джерелом води. В австрійській частині Альп також знаходиться безліч дрібних і великих льодовиків. Найдовшим і ізвестнис австрійскіс льодовиком є ​​Пастерце, який знаходиться в гірському масиві Високий Тауерн.


Пастерце - рекордсмен серед австрійських льодовиків

Пастерце - рекордсмен серед австрійських льодовиків

Льодовик Пастерце знаходиться в найвищому гірському масиві Австрії - високому Тауерні , Який є частиною Центральних кристалічних Альп. Якщо хочете побачити цього рекордсмена серед австрійських льодовиків, вам потрібно поїхати на південь країни в село Хайлігенблют, що знаходиться у федеральній землі Каринтія . Льодовик Пастерце має довжину близько 8,3 км, простягається по глибокій долині, оточеній горами справжніх альпійських велетнів. Вершини оточуючих трьохтисячне гір, що обрамляють краю цієї долини, утворюють майже непроникні гігантські кріпосні стіни. Найвищою горою є Ґросґлокнер - колосальна гора, що височіє на висоту 3798 метрів над рівнем моря, діючи в якості абсолютного правителя всієї області. Гросглокнер є не тільки найвищою вершиною Високого Тауерна, але також найвищою горою в Австрії. Початок льодовика Пастерце знаходиться біля гори Йоханнісберг на висоті 3 453 м над рівнем моря Величезна маса льоду площею близько 19 км 2, що покриває долину, прямує далі вниз і закінчується на висоті приблизно 2 100 м над рівнем моря Однак довжина льодовика особливо через вплив підвищення середньорічної температури поступово скорочується, повільно Такете і відступає. Його довжина щорічно зменшиться приблизно на 10 м льоду.
Льодовик Пастерце знаходиться в найвищому гірському масиві   Австрії   -   високому Тауерні   , Який є частиною Центральних кристалічних Альп

Гостьовий центр Кайзер-Франц-Йозефс-Хёе

До льодовика можна дістатися зі східної сторони дороги, що веде з сусіднього села Хайлігенблют. З півночі можна їхати з більш віддаленій села Фуш-ан-дер-Гросглокнерштрассе через прославлену високогірну дорогу Ґросґлокнер (Grossglockner Hochalpenstrasse), яка пропонує неповторні панорамні види на гори і долини Високого Тауерна і веде прямо до льодовика. У безпосередній близькості льодовика Пастерце, біля підніжжя гори Фрайвандкопф (2 854 м над рівнем моря), побудований гостьовий центр Кайзер-Франц-Йозефс-Хёе. Окрім паркінгу і багатоповерхової автостоянки тут знаходяться сувенірні магазинчики, музей, санвузол, а також можна скористатися послугами закладів сфери харчування. Тут також розміщені інформаційні таблиці, що розповідають про льодовику, його виникнення й історію, а також про навколишніх горах. Частиною центру для відвідувачів є також оглядова вежа "Wilhelm Swarovski", яка пропонує можливість спостерігати за приголомшливою високогірній природою за допомогою біноклів.
До льодовика можна дістатися зі східної сторони дороги, що веде з сусіднього села Хайлігенблют

Царство льоду і скельних масивів

Привабливе місце розташування цього центру відкриває приголомшливі види вниз на долину Мёлльталь, льодовик Пастерце, а також сусідні гори з домінантним масивом Ґросґлокнер. В оточенні гостьового центру можна побачити бабаків і гірських козлів, далеко над долиною видно гора Йоханнісберг і масивна маса льоду, рапростірающаяся вниз по долині. Внизу в долині знаходиться озеро Зандерзе і сусідня гребля Маргарітценстаузе. Озеро тягнеться прямо до початку льодовика, і через його танення обсяг Зандерзе повільно збільшується. В околицях озера, а також з боків долини можна розрізнити морени - льодовиком транспортуються і накопичуються маси гравію, піску і каменів. Вниз до льодовика можна дістатися по туристичній трасі або наземної рейкової канатній дорозі, яка їздить з гостьового центру. Нижня зупинка дороги знаходиться приблизно посередині шляху до льодовика, тому в даному випадку теж потрібно очікувати пішохідного туру вниз в долину.
Привабливе місце розташування цього центру відкриває приголомшливі види вниз на долину Мёлльталь, льодовик Пастерце, а також сусідні гори з домінантним масивом Ґросґлокнер

Пастерце - це не тільки найдовший льодовик в Австрії, але і в Східних Альпах. Долина, що знаходиться під Ґросґлокнер, є наочним прикладом ерозійної сили льодовика, що впливає на удаваний твердим скелястий масив. Це одне з наступних чудових місць в Австрії, де можна з затаївся диханням захоплюватися красою і величчю високогірній природи Східних Альп.

GPS: 47 ° 5'4.20 "N 12 ° 43'24.75" E

Текст і фото: Радослав Біскупичі

Переклад: Алла Куцерова


Переклад: Алла Куцерова

Статті по темі

Австрія: Цель-ам-Зеє - льодовик, гори і озеро

Опубліковано: 6.1.2013

138 км лижних трас в Целль-ам-Зеє Капрун з трьома гірськолижними курортами Китцштайнхорн, Шміттенхёе і Майскогель сподобається сім'ям, початківцям і досвідченим лижникам. Але Целль-ам-Зеє пропонує також різні варіанти для всіх, хто шукає враження поза гірськолижними трасами. Починаючи походами на бігових лижах, пішки або на снігоступах і закінчуючи видами спорту на природному льоду озера Целль-Зеє.



Австрія, віа-феррата Драхенванд: фізична форма, сила, досвід

Опубліковано: 1.11.2015

Якщо ви шукаєте більш складну віа-Феррата, вирушайте на Драхенванд в австрійські Альпи. Грандіозний вид на Місячне озеро (Mondsee) і дахштайнскій масив вимагає фізичну форму, хорошу дозу внутрішньої сили і попередній досвід. Завдяки цим аспектам ви насолодитеся як сходженням на Драконові стіну (Drachenwand), так і вид на панораму Альп.


Австрія, Зальцбург - коротка поїздка в гори I

Опубліковано: 30.8.2015

З подругою ми вирішили відправитися в поїздку. Вже просто планувати поїздку було здорово. Я переглядала різні путівники, шукала щось підходяще на сайтах турагенств, і врешті-решт ми вирішили відвідати красиве місце біля Зальцбурга, невелике село Абтенау, яка стане нашою базою, звідки ми будемо вирушати на екскурсії по околицях.


Австрія, Зальцбург - коротка поїздка в гори II

Опубліковано: 6.9.2015

На наступний день ми з подругою вирішили прокотитися по високогірній дорозі Гросглокнер Хохальпенштрассе довжиною близько 48 км. Але з різними обходами і зупинками наш шлях, ймовірно, триватиме ...


Австрія: Целль-ам-Зеє і Капрун - де відвідувачам добре

Опубліковано: 9.6.2013

Унікальність регіону Целль-ам-Зеє-Капрун полягає в поєднанні області льодовика, гір і озер. Ймовірно, ніде більше не знайдете стільки красивих місць в Австрії так близько один біля одного. Умови в цій альпійській області дозволяють спортсменам, сім'ям і бажають відпочити насолодитися різними заходами.


Австрія, Каринтія - катання на лижах в селі Кьочах-Маутен

Опубліковано: 4.2.2015

На початку року нам вдалося на кілька днів заїхати в мальовничу гірську село Кьочах-Маутен, яка знаходиться у федеральній землі Карінтії в районі Хермагор. Чим ця красива село нам сподобалася і що може запропонувати своїм відвідувачам розповімо вам у сьогоднішній статті!



Австрія, Каринтія - Нассфельд: ідеальне катання на лижах для всіх

Опубліковано: 18.2.2015

Знову прийшла зима. Пора року, яке багато проклинають, і не тільки через мінусову температуру або снігу, але також через коротких днів, які у деяких людей викликають депресії. Але мені ні мінусова температура, ні купи снігу, так, як і багатьом іншим шанувальникам зимових видів спорту, не заважає, скоріше, навпаки.



Фото по темі








Новости