Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Перемога" не зможе довго утримувати низькі ціни на квитки

Фото: m24.ru/Лидия Широнина

Авіакомпанія "Перемога" не зможе довго утримувати низькі ціни на квитки. За чинним нормам перевізник зобов'язаний включати в тариф безкоштовний провіз 10 кілограмів багажу і ручної поклажі. Однак розмір і вага особистих речей законодавчо не визначений. За словами директора лоукостера Андрія Калмикова, це збільшує витрати і веде до підвищення тарифів.

Головний редактор порталу Avia.ru Роман Гусаров розповів в ефірі радіостанції "Москва FM" , Що cстоімость "безкоштовного" багажу вже включена в ціну квитків.

"В європейських країнах немає мінімального вимоги по перевезенню багажу. У нашому ж законодавстві прописано безкоштовний багаж - одне місце до 10 кілограм. Ми умовно називаємо це безкоштовним, але ціна вже включена у вартість квитка. Хоча, може, далеко не всім необхідно вести багаж. виходить, компанія не може знизити вартість квитка, запропонувавши пасажирам зовсім безбагажний тариф ", - пояснив він.

Експерт розповів, на чому ще економлять європейські лоукостер. "Зокрема, можна було б прибрати стійки реєстрації, якби не заважав закон. У нас до цих пір є вимога про видачу паперових посадкових талонів. У всьому світі ми реєструємося, отримуємо код на телефон і йдемо на посадку. А у нас необхідно тримати стійку реєстрації, платити персоналу і т.д. ", - додав він.

20 липня Арбітражний суд Москви зобов'язав авіакомпанію "Перемога" безкоштовно провозити невеликі дамські рюкзачки в ручній поклажі. Раніше лоукостер видав таке розпорядження Ространснагляду.

На початку липня "Перемога" майже втричі підвищила ціни за провезення в салоні літака покупок з магазинів duty free. Діяв спеціальний тариф для покупок з магазинів безмитної торгівлі 700 рублів (10 євро) за один пакет тепер збільшено до 2 тисяч рублів (35 євро). За заявою авіакомпанії, це зроблено через великої кількості проноситься на борт пакетів з покупками. Таким чином їх прирівняли до вартості за провезення ручної поклажі.

Рейси "Перемоги" виконуються на літаках Boeing-737-800 в однокласній компонуванні місткістю до 189 пасажирів. Для деяких міжнародних напрямків передбачена платна послуга Fly & Bus, коли по прибуттю пасажирів доставляють на автобусах-експресах в центри міст прильоту.

Посилання по темі

Новости