Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мінтранс розробив обмеження для часто затримують рейси авіакомпаній

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: ТАСС / Михайло Джапарідзе   Міністерство транспорту РФ розробило обмеження для авіакомпаній, які часто затримують рейси

Фото: ТАСС / Михайло Джапарідзе

Міністерство транспорту РФ розробило обмеження для авіакомпаній, які часто затримують рейси.

У відомстві пропонують обмежити чартерні польоти тих перевізників, які скасували або затримали як мінімум 20 відсотків своїх рейсів за місяць, повідомляє РІА Новини .

Відзначається, що нововведення можуть ввести в адміністративний регламент Росавіації.

Чартерним компаніям вирішили посилити відповідальність після ситуації з "ВІМ-Авіа". Раніше Російський союз туріндустрії запропонував зобов'язати перевізників в будь-якому випадку самостійно вивозити туристів.

В кінці жовтня було припинено дію сертифіката експлуатанта авіакомпанії "ВІМ-Авіа", яке дає компанії-перевізнику право на виконання польотів.

Затримки чартерних рейсів авіакомпанії почалися в травні. Тисячі пасажирів "ВІМ-Авіа" по всій Росії змушені були цілодобово очікувати в аеропортах своїх рейсів. Керівництво авіакомпанії звинуватили в шахрайстві в особливо великому розмірі. Колишній керівник "ВІМ-Авіа" Олександр Кочнев і головбуха Катерину Пантелєєву знаходяться під домашнім арештом.

За версією слідства, керівництво продавало квитки на рейси, знаючи, що здійснити їх авіакомпанія не в змозі. Виявилося, що на той момент у перевізника не було грошей на покупку палива, а також були відсутні діючі контракти на його поставку.

Туристів, які застрягли в аеропортах зарубіжних країн клієнтів "ВІМ-Авіа" перевозили сторонні авіакомпанії. У їх числі - "Уральські авіалінії", Red Wings, Royal Flight, UTair і інші.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости