Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будьте обережні з IBERIA

Не секрет, що найзручніше авіасполучення між Москвою і Танжером надає іспанська авіакомпанія «Іберія» (IBERIA). З Танжера в столицю Росії з однією пересадкою в Мадриді летіти близько 11 години, а з Москви і того швидше - ранковий рейс з аеропорту Домодєдово займе не більше 8 годин. Однак пасажирам, які планують скористатися послугами цієї компанії, варто бути готовим до деяких нюансів. Бо ви отримуєте сервіс, який можна порівняти з гіршими лоукостерами, за ціною преміум-класу.

найзручніше

Якщо в Москві або Мадриді є ще деяка ілюзія цивілізованого підходу до пасажирів, в танжерським аеропорту імені ІбнБатута навіть і не розраховуйте на пристойний сервіс. Добре, якщо заберуть багаж і посадять в літак без зволікань. Але коли виникають додаткові опціе - оплата додаткового місця багажу, переваги або такси за перевезення домашніх тварин, концентруйте свою увагу. Вас обов'язково спробують обдурити. Незалежно, яким класом ви подорожуєте, яка у вас карта лояльності.

Обов'язково до прибуття в аеропорт уточніть всі тарифи і правила на сайті «Іберії» або по телефону +34 91 374 24 42 (Іспанія, обслуговування учасників програми Iberia Plus).

Наприклад, пасажир економ-класу може провозити в багажі один чемодан вагою до 22 кг. Перевага або додаткове місце багажу - 50 євро, не більше. Пасажиру бізнес-класу дозволяється провезти безкоштовно дві валізи вагою до 32 кг. Скільки я ні літав, кожен раз співробітниця авіакомпанії в Танжері, намагалася здерти з мене додаткову плату за ці 32 кг. Причому, не 50, а по 80 євро за кожен валізу. І тільки після затяжного скандалу і дзвінків в Мадрид, без будь-яких вибачень і жалю вона погоджувалася з тарифами своєї компанії.

Якщо все ж таки доведеться щось доплачувати, на чеки не розраховуйте. Принтер не працює, паперу немає або ще що-небудь в цьому роді. У кращому випадку касир дозволить сфотографувати ордер з монітора свого комп'ютера на мобільний телефон. Але це звичайна для Марокко ситуація.

Затримки вильоту трапляються, але не критичні. По крайней мере, на пересадку я ще жодного разу не запізнився. Зате митний контроль більш ніж м'який, роззуватися і повністю вивертати ручну поклажу не потрібно.

Але найнеприємніше, з чим можна зіткнутися, літаючи «Іберія» - це злодійство речей з багажу. Неодноразово пасажири, такі рейсами Танжер-Мадрид-Москва, в Домодєдово виявляли, що багаж був розкритий і вкрадені електроніка і цінні речі.

За правилами авіакомпанії, написаним самим дрібним шрифтом, наскільки це можливо, «Іберія» не несе відповідальності за цінності і електронні пристрої в багажі. Судячи з усього, цим користуються співробітники цієї компанії. Вони «просвічують» багаж, і якщо десь виявляють щось цікаве, розкривають валізи. Практика, як стверджують співробітники служби безпеки аеропорту «Домодєдово», дуже поширена. Саме на рейсах з Мадрида це відбувається найчастіше.

У випадку претензії пасажира починаються відмовки, отримати будь-яку компенсацію практично неможливо. Русский офіс «Іберії» такими справами не займається. У головному офісі авіакомпанії відповідають повільно і неохоче. І найчастіше сподіваються на те, що пасажир сам винен в тому, що залізли в його багаж.

Обов'язково упаковуйте багаж в плівку, а в разі порушення упаковки при прибутті, складайте докладний damage report, де вказуйте все, що у вас вкрали. Досвід показує, що навіть при наявності цього документа шанс отримати компенсацію невисокий, але все одно це краще зробити. Ну а головне - постарайтеся не здавати в багаж цінності.

Будьте обережні, бережіть свої речі і нерви!

схоже

Новости