Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турагенти просять владу відшкодувати збиток клієнтам «Перлової Річки»

На платформі change.org увечері 13 грудня з'явилася петиція , Підписана користувачем «Турагенти Росії». Звернення адресоване куратору галузі - Міністерству економічного розвитку - і адміністрації Президента РФ. Його автори просять внести зміни на законодавчому рівні в процедуру входження до реєстру туроператорів в залежності від планованих оборотів і зобов'язати Ростуризм здійснювати контроль діяльності туроператорів.

Приводом до створення петиції послужила ситуація, що склалася на туристичному ринку в зв'язку з відходом компанії «Наталі Турс» і виключенням з реєстру «Перлової Річки».

Олександр Осауленко: Не може тур з Москви на Хайнань на вісім днів коштувати 25 тисяч рублів

Керівник «Турпомощі» про нестабільну ситуацію, мізерних виплатах туристам і ролі асоціації

Глава асоціації «Турпомощь» Олександр Осауленко запросив HotLine.travel до себе в офіс, щоб через редакцію звернутися до турбізнесу. Він пообіцяв, що розмова буде максимально відкритим і непротокольні. Символічно, що розмова про захист прав туристів відбувся в День Конституції, 12 грудня.

«Положення про включення до реєстру туроператорів дозволяє досить легко в нього потрапити, і при цьому контролю з боку Ростуризму за діяльністю туроператорів немає ...

У цьому році відбулося банкрутство великих туркомпаній, які існували на ринку більше 20 років. І тільки по одному з них цифри вже змушують задуматися: від виходу з ринку ТОВ «Панорама Тур» збитки становлять понад 1 млрд рублів при 100 млн страхування відповідальності, а є ще історії з «РоссТур» і Polar tour, які ще не закінчені.

На даний момент на ринку розвивається ситуація за таким же сценарієм з туроператором, що працює під брендом «Перлова Річка». Оператор з 2017 року почав здійснювати діяльність з продажу турпакетів, потім почалися скасування і перенесення рейсів, повернення за зірвані відпустки не здійснювалися або були з затримкою. З травня 2018 року почалася польотна програма з Москви, з серпня - з міст Сибіру. Програма виконувалася стабільно протягом декількох місяців. Понад 40 000 туристів відпочили і були задоволені. Турагенти, спираючись на реєстр і наявність вильотів, стали здійснювати продажу.

Але беcконтрольность з боку Ростуризму при такому обсязі вильотів, більш ніж з 11 міст Росії (близько 3 500 осіб в тиждень відпочивали одномоментно), знову привела до жалюгідної ситуації. Ростуризм виключив наказом № 502-ПР-18 від 12.12.2018 року даного туроператора з реєстру, тим самим залишивши туристів і їх представників - турагентів - один на один з неспроможним туроператором, збиток при банкрутстві якого буде непорівнянний зі страховою гарантією. Глибина продажів турпакетів здійснювалася до березня місяця.

У зв'язку з цим просимо прийняти відповідальність за ситуацію, що склалася і вирішити питання щодо відшкодування коштів за придбані і не відбулися тури клієнтам ТОВ «Тревел Дизайнерс» і ТОВ «Геркулес Тревел», - йдеться в тексті петиції. На момент публікації новини її підписали понад 400 осіб.

На думку спостерігачів, вимоги представників роздробу, що склали цей документ, не витримують критики - вони засновані на емоціях, а не на реальний стан справ. Збільшення суми фингарантий при нинішньому недовіру страховиків до туристичної галузі неможливо. А кого конкретно турагенти просять прийняти відповідальність за неотдохнувшімі туристів, а також пасажирів, які не змогли вчасно повернутися додому, Мінекономрозвитку або президента, неясно. У будь-якому випадку, малоймовірно, що відомство або глава держави стануть повертати клієнтам «Перлової Річки» гроші зі своєї кишені.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язкова

Новости