Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лаваш з прісного тіста. Як зробити бездріжджовий лаваш в домашніх умовах.

  1. Приготування тонкого вірменського лаваша
  2. Самостійне приготування лаваша
  3. У чому секрет тонкого тесту
  4. Грузинський лаваш в домашніх умовах
  5. Лаваш з тіста від хлібопічки
  6. Приготування лаваша в духовій шафі
  7. Бездріжджовий лаваш в духовці
  8. Здоба на кукурудзяному борошні
  9. Стародавній рецепт приготування коржів в тоне
  10. Приготування грузинського хліба мадаурі
  11. Як приготувати грузинські хачапурі
  12. Шотіс пури з колесо до воза
  13. Пікантна закуска з тонкого грузинського лаваша

Тонкий вірменський лаваш давно увійшов на російську кухню, де сьогодні займає не останнє місце. Однак не багатьох господинь знають, що його можна приготувати самостійно. Це не тільки дешевше, а й смачніше, і корисніше. Тож почнемо!


Зміст рецепта:

Тонкий вірменський лаваш - найпопулярніший продукт східній кухні . Це основа незліченної кількості страв і закусок. Його, звичайно, можна купити, однак для багатьох любителів цього хлібця буде відкриттям, що його можна приготувати самостійно. Оскільки, то, що продається в супермаркетах, часто не виправдовує покладених очікувань: то продукт кришиться, то ламається, то покривається пліснявою, то просто розпадається на частини. Саме тому я пропоную напекти вірменський лаваш самостійно в домашніх умовах. А моє керівництво з покроковим фоторецепти буде вам на допомогу.

З даними рецептом приготування лаваша ви завжди зможете себе забезпечити необхідною кількістю його заготовок. Адже його можна наробити про запас, заморозити і зберігати в морозильній камері. Використовують такий лаваш і замість хліба, і для рулетів, і для шаурми, і лазаньї, і пирогів і багатьох інших закусок. Загалом, його застосування може бути таке ж, як і у покупного продукту. Тісто для нього замішується на звичайній воді, як в моєму рецепті, але його можна зробити і на кефірі, і навіть з використанням дріжджів. Випікають корж на розпеченій сковороді з антипригарним покриттям або на деку в духовці.

  • Калорійність на 100 г - 236 ккал.
  • Кількість порцій - 4 шт.
  • Час приготування - 1 година

Інгредієнти: Інгредієнти:

  • Борошно - 1,5 ст.
  • Питна гаряча вода - 0,5 ст.
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.
  • Сіль - щіпка

Приготування тонкого вірменського лаваша


Приготування тонкого вірменського лаваша


1. Борошно всипте в миску для замісу тіста. Додайте сіль і вимішайте.


2. До борошна налийте рослинна олія .



3. Потім додайте гарячу питну воду.



4. Починайте вимішувати тісто. Робити це потрібно руками. Спочатку вам може здатися, що тісто дуже тугий, і додано мало води. Але додатково воду не вливайте, продовжуйте місити тісто.



10. Сковороду встановіть на плиту і нагрівайте. Маслом її не змащувати. Після кладіть лист лаваша і смажте на середньому жарі близько 2 хвилин з кожного боку. Коли на поверхні побачите, що тісто здувається бульбашками, перевертайте його на зворотну сторону. Найголовніше, це підібрати потрібну температуру, інакше на занадто великому вогні, коржі моментально згорять, на слабкому - не буде бульбашок. Тому якщо перша коржик вийти не особливо красивою, не турбуйтеся. Адже перший млинець завжди «комом».



11. Щоб лаваш не став жорстким і твердим, перекладайте кожен лист рушником, змоченим у воді і добре віджатим: рушник-лаваш-рушник-лаваш і т.д.



12. Витримайте лаваш під вологою серветкою близько 15 хвилин і можете застосовувати для приготування всіляких страв і закусок.

Дивіться також відео-рецепт, як приготувати тонкий лаваш в домашніх умовах.

Дивіться також відео-рецепт, як приготувати тонкий лаваш в домашніх умовах

А чи знаєте ви, що лаваш, чебуреки і інші хлібні вироби в Вірменії та інших азіатських країнах замішуються без дріжджів, та ще й на гарячій воді? У російській кухні такий вид тесту швидше виняток - дивина.

По суті, лаваш - це заварне без дріжджове тісто , Розподілене дуже тонким шаром. Його випікають на сковороді або деку. з тонкого лаваша можна зробити листковий пиріг , Торт наполеон, шаурму, лаваш з сиром і зеленню.

Але як приготувати лаваш в домашніх умовах? І вийде він? У вас - так. Тому що зараз ви дізнаєтеся секрети його вдалого приготування.

Самостійне приготування лаваша

Вірменський тонкий лаваш складається з трьох інгредієнтів:

  • борошно;
  • сіль;
  • Вода.

Покроковий рецепт його виготовлення:

  1. Греєм воду до 60-70 ° C. Наливаємо її в стакан.
  2. Беремо половину чайної ложки солі, розчиняємо її в гарячій воді, що зробити зовсім не складно.
  3. Готуємо широку емальовану миску, насипаємо в неї три склянки борошна.
  4. В середині борошняної гірки робимо поглиблення, виливаємо в неї гарячу підсолену воду, швидко замішуємо тісто виделкою або вінчиком. В останньому випадку велика частина тесту виявиться всередині віночка, але це не страшно. Тісто некруте і не дуже липке.
  5. Прямо в мисці тісто необхідно вимісити. На це піде не більше 10 хвилин. Якщо тісто продовжує липнути до рук, трохи борошна можна додати. Необхідно враховувати, що тісто не повинно бути крутим.
  6. Якщо випікати лаваш на сковороді, тоді тісто можна розділити на 10-12 частин.
  7. Щедро насипаємо борошно на стіл. Дістаємо качалку. Викладаємо перший грудочку тесту на борошно.
  8. Перш ніж приступити до розкочування, качалку необхідно припудрити борошном, щоб тісто не приставало.
  9. Розкачуємо тісто завтовшки 1 мм. Це максимальна (важливий момент!) Товщина заготовки вірменського тонкого хліба . Всі заготовки розкочуються заздалегідь. Складати їх один на одного можна безбоязно, вони не злипнуться. У їх складі немає дріжджів, а муки для розкочування використовується стільки, що вона повністю покриває поверхню лаваша як біла пудра особа французької модниці 18 століття.
  10. Сковорода, бажано чавунна, ставиться на газ. Без додавання будь-яких жирів і масла лаваш прожарівается з двох сторін. На один хлібець буде потрібно не більше 1-1,5 хвилин (в залежності від інтенсивності горіння конфорки).

Як приготувати лаваш - це тільки частина секрету, друга половина хитрості полягає в тому, як зробити його податливим.

Щоб коржі не залишилися ламкими, після зняття зі сковороди їх необхідно негайно ж накрити кришкою. Так вони і повинні охолонути.

Гарячі коржі ламкі, а охолоджені під кришкою набувають еластичність. Якщо вони будуть потрібні для приготування конвертиків, пиріжків, рулетиков пізніше, тоді їх необхідно укласти в поліетиленові пакети.

У чому секрет тонкого тесту

Серед моїх знайомих є багато дівчат з Середньої Азії. Їх вміння готувати не перестане дивувати ніколи. саме тонке тісто , Яке мені вдавалося розгортати, не зіпсувавши його, мало товщину не менше 4 мм.

Якщо ви готуєте пельмені самостійно, то вам зрозуміло, про що я говорю. Розкачати тісто, замішане на холодній воді, тонким рівним шаром досить проблематично. А мої подружки з 100-грамового шматочка тіста розгортали цілу «скатертину».

Виявилося, що тісто на гарячій воді має більшу щільність, еластичність. Використовуйте це!

До речі, тонкий прісний лаваш має особливість - тривалий термін зберігання (звичайно, при нормальній вологості повітря). У поліетиленовому пакеті він довго зберігає свою еластичність. Купуючи готовий лаваш в магазині, я помітила, що пакет по своїй текстурі дуже схожий на ті, що використовуються для заморозки продуктів. Так що лаваш можна зберігати ще й в морозильній камері, він не втратить своїх якостей.

А ось і відео - лаваш не інакше, як своїми руками:

На цьому дозвольте відкланятися. Ідеї ​​здорового, низькокалорійного харчування невичерпні. Підписуйтесь на оновлення в блозі. Я постараюся зробити для вас пост і дієту радісними і різноманітними в плані харчування. Поділіться статтею з друзями по соціальній мережі. До зустрічі!

Рецептів приготування лаваша в домашніх умовах існує безліч. Але як приготувати лаваш м'який, еластичний, і щоб не витікав соус, якщо захочете приготувати з нього шаурму? Цей рецепт лаваша ідеально підходить для приготування домашньої шаурми.

Отже, для приготування лаваша для шаурми в домашніх умовах нам знадобляться продукти за списком - як бачите, найпростіші і завжди є під рукою. Інгредієнти для випічки я вважаю за краще зважувати на кухонних вагах, тоді результат виходить ідеальний.

Закип'ятити чайник. Борошно просіяти, додати рослинне масло будь і сіль. Влити гарячу воду. Замішувати тісто спочатку виделкою або ложкою.


Коли мука перемішається з водою повністю, дістаньте вилку і почніть замішувати тісто рукою, воно буде ще дуже теплим, але вже не гарячим.


Тісто вийде дуже м'яким і еластичним, що не клеїться до рук.


Накрити тісто харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.


Через 30 хвилин зняти плівку і можна працювати з тестом.


Розділити тісто на 6-7 або 8 частин, залежить від діаметру сковороди. Повторюся, тісто буде еластичним, дуже приємним у роботі, як пластилін.


Розгортати тісто легко, можна навіть не підсипати муку при розкочування. Я розкачувала на кухонній робочої поверхні. Товщина тесту повинна бути 1,5 мм.


Розігріти сковороду. Викладати тісто на розпечену сковороду і випікати лаваш по кілька хвилин з кожного боку. Як тільки на поверхні тесту з'являються бульбашки, лаваш можна перевертати.


Готовий лаваш викласти на дерев'яну дошку, скропити водою з пульверизатора. Накрити чистим лляним рушником. Те ж саме зробити з усіма коржами. Залишити під рушником до повного охолодження.


Готовий остиглий лаваш зберігати в поліетиленовому пакеті, щоб не черствів.


Приготований в домашніх умовах лаваш для шаурми вдався. Приємного!

Смак рум'яного лаваша по достоїнству оцінили в багатьох куточках світу. рум'яна пишна коржик замінює хліб. Її подають до м'яса, овочів, їдять як самостійне блюдо. Особливо смачна коржик «прямо з печі» в гарячому вигляді. Ресторани грузинської, кавказької кухні зробили цей хліб візитною карткою свого закладу. Як то кажуть, скільки рук, стільки і рецептів. Кожен пекар і кухар вносить свої нотки в приготування лаваша, але основи рецепта ми сьогодні спробуємо осягнути.

Приготувати лаваш, на перший погляд, зовсім неважко. Для цього традиційно використовується тільки борошно, вода і сіль. Не треба плутати товсту м'яку грузинську корж з тонким вірменським лавашем . Грузинський хліб має кілька назв і різновидів. «Пурі» - пишна круглий коржик. «Мадаурі» - хліб округлої форми з витягнутим загостреним кінцем.

Випікається хліб у великих глиняних печах тоне, які більше схожі на колодязі. Внизу розлучається вогонь, який розпалює стінки круглої печі. Сирі коржі ліплять на розпечену глину. Випікаються вони швидко. Це ціле мистецтво - приліпити сиру корж до вертикальної розпеченій стінці печі, а потім зняти випечений хліб, не впустивши його вниз. Через високу рівномірної температури хліб швидко пропікається, не встигнувши засохнути. Готові коржі складають під чисту тканину, щоб вони були м'якими.

Грузинський лаваш в домашніх умовах

В умовах сучасної кухні неможливо дотриматися всіх правил приготування грузинського хліба , Але і в духовці або хлібопічці він вийти не менш смачним і ароматним.

Кілька рецептів приготування лаваша в домашніх умовах:

Лаваш з тіста від хлібопічки

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • півсклянки кефіру;
  • склянка води;
  • 1ч.л. солі без верху і стільки ж соку граната.

приготування:

Спекти корж в електричному приладі неможливо, але він допоможе нам приготувати тісто для хліба.

  1. Для замішування в ємність виливаємо кефір, засипаємо борошно, додаємо всі компоненти.
  2. Запускаємо режим «тісто» і чекаємо сигналу про готовність.
  3. Отриману масу витягаємо з чаші, ділимо на три рівні частини і катаємо з них кульки.
  4. Даємо тісту відпочити 20-30 хвилин під вологим рушником.
  5. Потім кожен колобок розгортаємо в пласт округлої форми товщиною 2-3 см.
  6. Кладемо заготовки на лист і даємо постояти ще хвилин п'ятнадцять. Незважаючи на те, що в склад не входять дріжджі, тісто стає пишним.
  7. Смажимо коржі в сильно розігрітій духовці 15 хвилин.

Приготування лаваша в духовій шафі

Із завданням може впоратися будь-яка господиня, яка хоча б зрідка ставить дріжджове тісто. Домашній хліб замінить магазинні батони, і ваші домочадці не захочуть іншої випічки. Для замісу тіста потрібно наступний перелік продуктів:

  • Пшеничне борошно вищого гатунку - 0,5 кг;
  • Чиста питна вода - половина склянки;
  • Пекарські дріжджі - 25 г;
  • Цукор і сіль - по 1 ч.л .;
  • Дезодорована олія - ​​3 ст.л.

Покрокова інструкція приготування грузинського лаваша:

  1. У підігрітою до 36С воді розводимо дріжджі до повного розчинення, додаємо в воду цукор і залишаємо розчин до появи пухирців. Води треба взяти трохи, половину норми. Повинна з'явитися над водою пишна пінна шапка.
  2. Борошно просіваємо через дрібне сито, щоб вона наситилася повітрям.
  3. Висипаємо в неї сіль (сіль не можна додавати в дріжджі, вони не піднімуться!).
  4. З'єднуємо борошно і дріжджі, додаючи воду, що залишилася.
  5. вимішуємо м'яке тісто до тих пір, поки воно не буде легко відставати від рук.
  6. Вливаємо олію і ще раз вимішуємо тісто.
  7. Формуємо з нього грудку і накриваємо целофановою плівкою.
  8. Ставимо ємність в тепле місце, щоб тісто добре піднялося. Через 1 годину воно збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
  9. Ділимо масу навпіл і розгортаємо дві товсті коржі. Їх треба викласти на змащене маслом лист або деко і залишити для вистоювання на 20-25 хвилин.
  10. Поки коржі піднімаються, нагріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо в нього тісто на півгодини.
  11. Підрум'яниться лаваш виймаємо з печі і накриваємо серветкою, щоб він отмяк.

Бездріжджовий лаваш в духовці

До першого складу пури не містив дріжджів. Пишність і підйом тесту досягався в процесі випічки в тоне. Оскільки такі умови створити неможливо, доводиться пишність тесту надавати спеціальними добавками. Спробуємо обійтися без дріжджів в випічці коржів. Замінимо їх іншим «підйомником тесту» - поєднанням кефіру і питної соди.

Повірте, при дотриманні всіх тонкощів рецепта вийде не менш пишний хліб.
Повірте, при дотриманні всіх тонкощів рецепта вийде не менш пишний хліб

Необхідні продукти:

  • Кефір середньої жирності - півсклянки;
  • Пшеничне борошно вищого якості - 230г;
  • Сода і сіль - по 0,5 ч.л.

Починаємо готувати:

  1. Борошно просіваємо, щоб вона стала повітряної. З такого борошна тісто вийде пишним.
  2. Борошно треба змішати з сіллю і содою, влити туди кефір. Спочатку заважати треба ложкою, а потім беріться вимішувати тісто руками. Щоб воно не прилипало до пальців, змастіть руки олією соняшниковою або змочіть водою.
  3. Коли тісто стане пластичним і однорідним, накрийте його харчовою плівкою. Сода в з'єднанні з молочною кислотою дає активність, подібну дріжджів, роблячи масу пишною і м'якою.
  4. Поки підходить тісто, нагріваємо духовку до 230 С.
  5. Посипаємо пиріжкову дошку або стіл борошном і викладаємо на поверхню наше тісто. Воно буде більш прилипливі, ніж дріжджове, тому борошна не шкодуйте.
  6. Розкачуємо довгою качалкою корж діаметром 25 см і товщиною 2-3 см.
  7. Зверху треба зробити проколи зубочисткою або вилкою, щоб в процесі випічки тісто не здувалося бульбашками.
  8. Деко змащуємо олією і викладаємо на нього корж.
  9. Дайте тесту постояти при кімнатній температурі кілька хвилин, і відправляйте в розпечену духовку.
  10. Смажте лаваш по 5-7 хвилин з кожного боку.

Якщо у вас немає духовки, грузинський хліб можна посмажити на товстій чавунній сковороді.

Маслом її змащувати не треба, щоб не було гару на виноградному і в повітрі. Сковороду добре розжарити і зменшіть вогонь. Коржик смажте по 7-10 хвилин на дуже повільному вогні з обох сторін. Домашній хліб смачний з цибулею, бринзою, свіжою сметаною.

Здоба на кукурудзяному борошні

мчаді - грузинські коржі з кукурудзяної муки . Приготувати страву можна на своїй кухні без жодних зусиль. Це дивно просте і смачне тісто . Пшеничне борошно зовсім не використовується. Готують хліб в такий спосіб.

Інгредієнти:

  • 4 склянки кукурудзяного борошна;
  • 2 склянки води, сіль.

Починаємо готувати:

  1. Замісити тісто з перерахованих продуктів. Воно вийти в'язке і м'яке. Його не було печуть в духовці, а смажать на сковороді на олії.
  2. Руки треба змочити водою, обробити масу тесту на невеликі порції, скачати з них кульки і трохи розплющити їх. Можна зробити заготовки у вигляді ковбасок.
  3. Наливаємо на нагріту сковороду трохи олії, і викладаємо на неї коржі.
  4. Смажимо їх з обох боків до золотистого кольору.

Подають здобу до червоного вина, салату або сиру. Цей смачний хрусткий хліб сподобається домочадцям.

Урізноманітнити рецепт прісного тіста можна додаванням смакових додатків - розчавленим часником, порізаною зеленню або запашним перцем.

Стародавній рецепт приготування коржів в тоне

У стародавні часи люди не знали дріжджів, але хліб виходив не гірше сучасного. У нього не додавали курячі яйця . Вивірений часом древній рецепт включав в себе воду, борошно і сіль. Закваскою служило старе тісто, яке зберігали від попередньої випічки, і спеціально квасять. Пекарі підмішували його в новий заміс, в результаті чого тісто міхура, піднімалося, і коржі набували пишність. Але все ж головну роль у смакових перевагах хліба за давнім рецептом грав спосіб випічки в розпечених глиняних печах тоне.

Приготування грузинського хліба мадаурі

М'який повітряний мадаурі традиційно подають до козьему сиру. Це смачна здоба може бути приготовлена ​​і вдома. Мадаурі має особливу форму. Одна сторона її потовщена і кругла, інша має гострий тонкий кінець.

Набір продуктів:


Покрокове приготування страви:

  1. В 1 \ 3 води треба розпустіті дріжджі. Вода винна буті теплою.
  2. Всіпте борошно и сіль в дріжджі и замісіті Тісто. Поставте в теплі місце Ємність и накрійте зверху рушником, щоб Тісто «диха». Нехай воно піднімається 20 хвилин.
  3. Поки Підходить Тісто, приготування листи - промажте їх дно рослини маслом.
  4. Духовка нехай гріється. До моменту віпікання коржів, ее температура винна буті максимально скроню.
  5. Кукурудзяну борошно посіпте поверхню, на Якій будете розгортаті коржі.
  6. Тісто обробити на частини, кожну з яких перетворите в пласт товщиною 2-3 см в формі, про яку писалося вище.
  7. Коржі перед випічкою змастіть збитим яйцем з додаванням оливкової олії.
  8. Мадаурі випікають 15-20 хвилин в духовці.

Як приготувати грузинські хачапурі

Класичний рецепт говорить сам за себе. У перекладі з грузинського хачапурі - сирний хліб, скоріше, сирний. Але в кожній місцевості готується він по різному . Мергельскіе коржі - круглі, посипані зверху сиром. Аджарські - мають витягнуту поглиблену форму з яйцем в поглибленні. Десь додають в хачапурі овочі, зелень.

но класичний рецепт - це коржі з імеретинським сиром. Здобне тісто замішують на кефірі або мацоні.

Розглянемо спосіб приготування аджарських хачапурі. Вони мають незвичайну форму човники. Верх залишають відкритим. Після приготування в поглиблення випускають 1 яйце і ставлять деко на 1-2 хвилини в духовку, щоб білок затвердів. Жовток повинен бути рідким як в яйцях некруто. У нього маку шматочки пиріжка.

Для приготування знадобляться:

  • 450 г м'якого розсолу сиру - імеретинського, сулугуні, адигейського;
  • 250 г сметани або мацоні;
  • 2,5 склянки пшеничного борошна;
  • 60 г коров'ячого масла;
  • Солі та соди - по щіпці.

Способ Приготування:

  1. невеликі шматочки вершкового масла , Соду, сіль, сметану (або мацоні) додати в борошно і замісити м'яке тісто. Щоб воно було пластичним і однорідним, місити його треба не менше чверті години.
  2. Потім покласти тісто в холодильник на 30 хвилин.
  3. Сир покришити руками або толкушкой. Додати в нього яйце, подрібнену зелень. Якщо сир слабосоленої, можна начинку присолити.
  4. Готове тісто дістати з холодильника, розділити на 8 частин.
  5. Розкачати 8 коржів, розкласти начинку поверх кожної з них.
  6. Витягніть краю коржі так, щоб вона стала схожа на човник.
  7. Можна протилежні краю згорнути рулетиками назустріч один одному не до кінця.
  8. Випікати в прогрітій духовці 20-25 хвилин.
  9. У гарячі човники можна покласти масло або яйце.

Шотіс пури з колесо до воза

Хлібні коржі з колесо до воза володіють вишуканим неповторним смаком. Можна спробувати самостійно приготувати цей чудовий хліб.

Приготувати продукти:
Приготувати продукти:

  • Експрес - дріжджі - 20 г;
  • Півсклянки води і молока;
  • 40 г цибулі;
  • 75 г соняшникової олії;
  • Дрібка СОЛІ;
  • 0,5 кг борошна.

Хід приготування:

  1. Поставити опару з води, дріжджів і 4 ложок борошна.
  2. Порізати дрібно цибулю, змішати його з сіллю, маслом і гарячим молоком.
  3. З'єднати отриману суміш з опарою і додавати в неї борошно поступово. Тісто має бути еластичним, але не крутим.
  4. Ділимо тісто на невеликі кульки, кожен тонко розгортаємо і випікаємо на аркуші в розпеченій духовці 10 хвилин.

Готові коржі треба накрити тканиною, щоб трохи отпотелі.

Пікантна закуска з тонкого грузинського лаваша

Для закуски випікають або купують більше тонкі коржі лаваша. У них загортають начинки з овочів, м'яса, сиру. Спробуємо приготувати один рецепт.

Інгредієнті:

  • 1 лаваш;
  • 1-2 помідори;
  • Солодкий перець;
  • По одному свіжому і мариновані огірочки;
  • зелень;
  • Шинка, копчена куряча грудка;
  • Ковбасний сир;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти дрібно порізати і заправити майонезом.
  2. Викласти начинку на лаваш і загорнути трубочкою.
  3. Зверху кожну трубочку треба змастити збитим яйцем і помістити в духовку на 20 хвилин.

Покроковий рецепт приготування справжнього грузинського лаваша ви знайдете в наступному відео:

Грузинський лаваш - відмінне блюдо для повсякденного меню. Обов'язково побалуйте себе і своїх близьких одним із запропонованих нами рецептів.


Вконтакте

Простіше приготування тонкого лаваша я ще не зустрічала. Все дуже просто: борошно, вода, сіль! Не знаю, скільки він зберігається, і як довго, тому що робила я всього 7 шт. на вечерю (і то смажила всього 4, інше тісто в холодильнику до завтра), тому що несподівано сім'я захотіла шаурми.

на вечерю (і то смажила всього 4, інше тісто в холодильнику до завтра), тому що несподівано сім'я захотіла шаурми

Рецепт: (на 7 лавашей розміром зі сковороду діаметр 28-30 см.)
Борошно - 300 гр.
Вода гаряча (окріп, остиглий 3-4 хвилини) - 150-170 мл.
Сіль - 0,5 ч.л.

У миску висипаємо борошно і робимо поглиблення


У дуже гарячої воді (не теплою, а саме гарячої палючої воді) розчиняємо сіль і вливаємо по чуть чуть в борошно


Постійно помішувати міксером. * Буде здаватися що муки дуже багато, але дайте собі час помісити
Вливши всю воду викладаємо тісто на стіл і починаємо місити


Через пару хвилин отримуємо колобок * Рябий такий весь


Прибираємо під плівку і даємо тесту відпочити хвилин 30. Через півгодини він стане м'яким і гладким


Ділимо тісто на 7 частин


Кожну частину катаємо в тонку прозору корж товщиною 1-2 мм. і розміром трохи більше сковороди * подпилять борошном качалку і корж, щоб легше качалося


Жарка: * Ніякого масла! Все на сухій сковороді!
Сковороду розігріваємо на середній вогонь * Тут дуже важливо зловити температуру. Якщо вогонь дуже сильний, то коржі горять моментально, якщо слабкий, то не буде бульбашок, тому скоріше за все перша коржик може вийти не красива))) Перший млинець - грудкою.
Викладаємо корж і якщо температура хороша, то вона через 30 секунд починає пузиритися і рости. * На першій виноградному регулюйте вогонь


Смажимо так все лавашікі. Вони будуть всі в міхурах


Викладаємо на вологий рушник і смажимо наступний. Складаємо стопкою прослаівая вологим рушником * Рушник-лаваш-рушник-лаваш


Складаємо стопкою прослаівая вологим рушником * Рушник-лаваш-рушник-лаваш

Поки досмажити останній, перші вже готові для скручування!

На прикладі шаурми видно, що вони не ламаються. Дуже смачні виходять і найголовніше свіжі!


Дуже смачні виходять і найголовніше свіжі

А чи знаєте ви, що лаваш, чебуреки і інші хлібні вироби в Вірменії та інших азіатських країнах замішуються без дріжджів, та ще й на гарячій воді?
Але як приготувати лаваш в домашніх умовах?
І вийде він?
Але як приготувати лаваш м'який, еластичний, і щоб не витікав соус, якщо захочете приготувати з нього шаурму?

Новости