Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тюрми, перетворені в готелі - Fun - Від США до Лаосу і від Швейцарії до Австралії

Hotel de la Paix Luang Prabang, Луангпхабанг, Лаос

Різні країни по всьому світу все частіше перетворюють занедбані і розформовані в'язниці в громадські простору і готелі. Деякі з них були радикально перероблені, а в інших збережена оригінальна естетика, - пише TJ .

The Liberty Hotel, Бостон, США

Бостонська в'язниця містила укладених близько 140 років, перш ніж була перетворена в дорогий готель. Зовнішній вигляд будівлі залишився майже незмінним, зате всередині воно було повністю переобрудовано. Частина камер перетворилася в номери, ще частина була віддана під бар , Ресторан і бутіки на першому поверсі.

Alcatraz Hotel, Кайзерслаутерн, Німеччина

В'язниця в будівлях готелю функціонувала з 1867 по 2002 рік, пізніше вони були відремонтовані і в даний час включають 56 номерів для гостей. Можна зупинитися в звичайному сучасному номері або в одній з "кімнат-камер" з закритими вікнами, загальними туалетами і включеним в вартість "тюремним сніданком".

Best Western Premier Hotel Katajanokka, Гельсінкі, Фінляндія

У будівлі колишньої в'язниці в Гельсінкі ув'язнені очікували суду. Зараз в готелі збережені оригінальні цегляні стіни, на яких можна побачити старі написи. Номери, оформлені в мінімалістичному стилі, зроблені з об'єднаних камер.

Four Seasons Sultanahmet, Стамбул, Туреччина

Готель розташований в центрі міста неподалік від найпопулярніших визначних пам'яток. В'язниця в ньому розташовувалася на початку 20-го століття, і майже сто років по тому про це нагадують лише збереглися старі дерев'яні двері, що ведуть до вестибюля, і гравюри з іменами колишніх ув'язнених на мармуровій колоні в холі.

Het Arresthuis Hotel, Рурмонд, Нідерланди

Одне з найсуворіших установ тюремної системи Нідерландів було відкрито в 1862 році. Набагато пізніше його 105 камер були перетворені в 40 великих кімнат.

Ottawa Jail Hostel, Оттава, Канада

За 10 років свого існування (1962 по 1972 роки) в'язниця в Оттаві заслужила сумну славу через нелюдське поводження з ув'язненими, які перебували в камерах без обігріву і каналізації. Частина будівлі збережена в своєму первісному стані, а деякі відвідувачі стверджують, що зустрічали привидів колишніх мешканців камер.

Hostel Celica, Любляна, Словенія

Колишня військова в'язниця була перетворена художниками і архітекторами, але зберегла частину колишньої атмосфери завдяки залишеним оригінальним вікнах і дверях.

Hotel de la Paix Luang Prabang, Луангпхабанг, Лаос

Колишня міська в'язниця після ремонту включає в себе 23 просторих люкси з садами і басейнами. На території все ще можна знайти кілька сторожових веж.

Jail Hotel, Люцерн, Швейцарія

Будівля, побудована в 1862 році, залишалося в'язницею до 1998 року. Мандрівник може переночувати в одній зі справжніх тюремних камер або в приміщенні, яке було кабінетом начальника, а тепер перетворено в розкішний люкс. В бібліотеці готелю зберігаються оригінальні книги, які колись читали ув'язнені.

Karosta Prison hotel, Лієпая, Латвія

Готель в Латвії навмисно зберіг більшу частину прийме справжньою в'язниці, включаючи меблі, посуд і колючий дріт по периметру.

Långholmen, Стокгольм, Швеція

Резиденція, побудована на цьому місці в 1649 році, була придбана державою в 1724-м і наступні 250 років функціонувало як жіноча в'язниця, поступово перетворюючись і розширюючись. У 1975 році в'язниця була закрита. В даний час це студентський хостел, який як і раніше зберігає свої оригінальні металеві двері, закриті вікна і сходи. У будівлі працює музей, де можна дізнатися історію цього місця.

Malmaison Oxford, Оксфорд, Великобританія

Будівля з майже тисячолітньою історією було замком і в'язницею, розформованої в 1996 році. В даний час в ньому розташовується бутік-готель.

The Lloyd Hotel & Cultural Embassy, Амстердам, Нідерланди

За свою довгу історію будівля Lloyd Hotel служило місцем проживання іммігрантів, притулком для євреїв під час нацистського режиму, в'язницею з початку Другої світової війни до 1963 року і, нарешті, центром утримання під вартою неповнолітніх. Тепер це готель зі 117 номерами, спроектованими голландськими художниками.

The Old Mount Gambier Gaol, Маунт-Гамбиер, Австралія

Будівля, в якому зараз розташовується бюджетний готель, з 1866 по 1995 рік служив в'язницею. Частина комплексу закрита, але туристи можуть пообідати в тюремній їдальні і зупинитися на ніч в скромних кімнатах.

Unitas Hotel, Прага, Чехія

В'язниця, в якій в якості укладеного жив чеський правозахисник і державний діяч Вацлав Гавел, була закрита в 1989 році. Зараз це бюджетний готель, номери якого розташовані в колишніх камерах.

Bridewell Hotel, Ліверпуль, Великобританія

Камери колишньої в'язниці, побудованій в 1867 році, перетворені в 85 сучасних кімнат з повністю обладнаними ванними і телевізорами. Колишнє місце відпочинку ув'язнених перетворено в лаунж.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости